Sedam istinitih priča: Životinje koje su spasile ljude od sigurne s

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Sedam istinitih priča: Životinje koje su spasile ljude od sigurne smrti

Često čujemo priče kako je neko spasio životinju od sigurne smrti, ali ponekad se dogodi i obrnuto. Ovo je sedam priča o životinjama koje su ljude izvukle iz kandži smrti.

1.jpg

Kada se nađete u situaciji da ste bespomoćni i povređeni verovatno ne biste voleli da naiđete na čopor lavova koji bi vas bez problema mogli raskomadati, ali čini se da ove 150 kilograma teške mačke ipak imaju meko srce.

Jedna devojčica iz Kenije koja je nestala u blizini roditeljskog doma, ispostavilo se da su je otela trojica muškaraca kako bi je prisilili na udaju za jednog od njih. Kad ju je policija konačno pronašla, otmičara nije bilo nigde u blizini, a devojčica je bila okružena lavovima koji su trojicu muškaraca oterali od nje.
Lavovi su je čuvali ceo dan, ne dopustivši nikome da joj se približi. Stručnjaci kažu da su se lavovi tako ponašali zbog reakcije na njen plač koji ih je asocirao na jecanje njihovih mladunaca, piše Cracked.
Trogodišnji dečak iz Illinoisa pao je preko ograde u zoološkom vrtu pravo u kavez sa gorilama. Dečak je pao s visine od 5,5 metara i udario glavom pri čemu je ostao bez svesti s teškom povredom glave. Vreme je bilo presudno za spašavanje života ovog dečaka, a u tome se najviše iskazao Binti Jua, gorila koji je dečaka uzeo u naručje i odnio ga do vrata kaveza, kako bi lekari mogli doći do njega.
U kineskom gradu Harbinu održavalo se takmičenje u ronjenju na dah u bazenu s ledenom vodom, u kojem se nalazilo i nekoliko kitova. Jedna od takmičarki bila je i 26-godišnja Yang Yun koju je uhvatio grč u nozi, zbog čega nije mogla da ispliva na površinu, pa je ostala bez vazduha. U pomoć joj je priskočila Mila, ženka kita koja je ustima uhvatila za nogu i izgurala Yang na površinu.
Žena je u svom dvorištu doživela infarkt i ostala nepomično da leži na zemlji.
Lulu, njena krmača, nije gubila vreme, već je srušila ogradu i otišla iz dvorišta kako bi pozvala pomoć. Došla je do puta i legla kako bi zaustavila nekoga. Kada je prvi automobil stao, Lulu je krenula nazad kući, a vozač je pratio. Kada je ugledao nepomičnu ženu, pozvao je pomoć i ženin život je bio spašen.

Simon Stegal pao je u potencijalno kobnu dijabetičku komu. Njegova supruga je bila kod kuće, ali je pretpostavila da je on zaspao na kauču nakon dugog radnog dana, pa ga nije htela buditi.
Zato je Lili, njihova ljubimica zečica, shvatila da nešto nije u redu. Skočila je na Simonova prsa i počela mu lizati lice. Pošto što Simon nije reagovao, njegova supruga je shvatila da je pao u komu, pa je pozvala hitnu pomoć. Ekipa Hitne pomoći uspela je povratiti Simona u život.

Statistike pokazuju da više ljudi pogine od napada krava nego od napada morskih pasa. Tako je i Fiona Bojd postala meta ljutite krave nakon što se pokušala približiti njenom mladunčetu. U trenu je podivljala životinja od 500 kilograma jurnula na ženu. Ispriječila joj se kobila Keri koja je kravu zadržala dovoljno dugo da Fiona pobegne ispod električne ograde.
Pre 8 godina četiri spasioca plivala su uz obalu Novog Zelanda kada ih je odjednom okružilo jato delfina. Nije im bilo jasno šta se događa, sve dok jedan delfin nije nasrnuo na tri metra dugog belog morskog psa koji im se približavao.

Nakon toga su i ostali delfini počeli plivati oko muškaraca kako bi ih zaštitili od napada morskog psa. Njihova je obrana trajala 40 minuta sve dok muškarci nisu doplivali na sigurno.

Izvor: magazin.ba/dnevnik

 
Natrag
Top