Šta je novo?

SD: 2 mil. odštete zbog ujeda pasa

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]SD: 2 mil. odštete zbog ujeda pasa
[/h] Izvor: Beta

Smederevo -- Gradska uprava Smedereva isplatila je u decembru 2011. godine više od dva miliona dinara građanima na ime odštete za ujed pasa lutalica.

17109260994f04379e2ba64990228328_orig.jpg
Potpredsednik Upravnog odbora Veterinarske komore Srbije, koji zdravstveno zbrinjava pse iz prihvatilišta u Smederevu, Saša Stokić rekao je da Smederevo nema odgovarajuće rešenje za pse lutalice i da se time bave ,,nekvalifikovani ljudi".
Stokić je, međutim, dodao da je nagli porast broja napada pasa lutalica i prijava ujeda posledica neodgovarajuće kontrole istinitosti prijava građana.

On je naveo slučaj jednog građanina u Smederevu koji je prijavio da ga je ujeo pas i pri tom opisao životinju koja je nekoliko dana pre toga smeštena u prihvatilište.

Stokić je dodao da zna bar još pet slučajeva da građani prijavljuju navodne ujede pasa, ,,a da psa nisu ni videli" da bi dobili obeštećenje koje je na visini prosečne plate u Smederevu.

Juče su za agenciju Beta istu sumnju izneli i nadležni inspektori iz opštine Gornji Milanovac, gde se takođe znatno uvećao broj onih koji prijavljuju ujede pasa lutalica i dobijaju odštetu iz budžeta opštine.

Stokić je uveren da je veliki broj zahteva za obeštećenje posledica ekonomske krize i nezaposlenosti, a ne stvarnog broja ujeda.

,,Treba da se napravi ozbiljna strategija o kontrolisanoj populaciji uličnih pasa. Ako neko misli da će prihvatilištem i azilom da sredi populaciju uličnih pasa u gradu - veoma greši. Pogrešnom strategijom uklanjanja sa ulica sterilisanih pasa, koji su bili dobre kuce i koje su građani znali, sada su došli drugi i zaposeli tu teritoriju, i žive u čoporu", izjavio je Stokić.

Na sednici gradske Skupštine 16. januara, pored rasprave o rafineriji u Smederevu, tema će biti i psi lutalice.
 
Top