SBK

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Nuovo_logo_SBK.jpg
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Superbajk: Drugi het-trik za sjajnog Alvara Bautistu


Izvor: Sportklub

Motociklista Dukatija Alvaro Bautista na dominantan način je slavio na takmičenju u Superbajku u tajlandskom Buriramu - slavio je u sve tri trke na Međunarodnoj stazi Čang, prvoj u subotu i druge dve u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu.
U subotu je na programu bila prva trka u Buriramu, a tada je prvo mesto posle 20 krugova osvojio takođe Bautista uz vreme 31:06.051, dok su na drugom i trećem mestu bili Britanci - aktuelni šampion Džonatan Rea iz Kavasakija i Aleks Lous iz Pata Jamahe.

Trka je bila veoma uzbudljiva u borbi za prvo mesto u jednom trenutku Bautista i Rea su čak imali i kontakt, ali nijedan vozač nije pao sa svog motocikla.
U nedelju je Bautista krenuo u istom ritmu - prvo je slavio u drugoj, sprint-trci u kojoj je viđena crvena zastava četiri kruga pre kraja. U Krivini 3 domaći vozač koji je dobio specijalnu pozivnicu Čitipong Varokorn iz Kavasaki Tajlanda i Leon Kamije iz Honde su se sudarili, a Tajlanđanin je završio u bolnici.
Bautista je bio prvi sa vremenom 10:06.157, Rea je bio drugi, a Lous ponovo treći.

U trećoj trci Bautista je došao do het-trika potpuno dominantnom vožnjom i vezao neverovatnu šestu pobedu u šampionatu.

Alvaro Bautista je nakon fantastičnog nastupa u Tajlandu prvi u generalnom plasmanu , a za njim slede Rea, Lous, Mihael van der Mark, Marko Melandri, Leon Haslam i Sandro Korteze.

U konkurenciji konstruktora Dukati je ubedljivo prvi sa 124 boda, Kavasaki ima 98, a Jamaha 74.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Superbajk: Opet Bautista, 7/7


Izvor: Sportklub

Alvaro Bautista je slavio na prvoj trci tokom trećeg trkačkog vikenda u Aragonu u okviru Superbajk šampionata. Drugi je bio Džonatan Rea, a treći Čez Dejvis.
Nekadašnji vozač Moto GP šampionata je nastavio da dominira u Superbajku. On je na prvoj trci u Aragonu slavio veoma ubedljivo i to sa čak 15 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Džonatana Reu. Britanac je inače imao veliku borbu za drugo mesto sa Čezom Dejvisom. Razlika između njih dvojice je na kraju bila pola sekunde.

U tom duelu Rei je "pomogao" Judžin Laverti koji je zakačio Dejvisovu zadnju gumu pa je vozač Aruba Rejsing Dukatija morao da ode van staze. Laverti je zbog ovog incidenta završio poslednji.

Aleks Lous je završio četvrtopolasirani, peti je bio Tom Skajs, dok je Marko Melandri završio tek na 12. mestu.

U generalnom plasmanu posle sedam pobeda Bautista ima 149 poena, dok aktuelni šampion Džonatan Rea ima 118. Britanac je svaku trku završio drugoplasirani, dok je Alvaro dobio sve trke.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Nezaustavljiv: Treći het-trik Bautiste


Izvor: Sportklub

Alvaro Bautista izjednačio je rekord Nila Dodžsona od devet vezanih pobeda na početku Superbajk šampionata. Ujedno, doneo je 350. trijumf Dukatiju.
Vozač Dukatija Alvaro Bautisa ostvario je još dve pobede tokom trećeg trkačkog vikenda u Aragonu.

Španac je tako ostvario treći het-trik ove sezone, pošto je u Aragnu trijumfovao i u subotu. Bautista je prethodno trijumfovao i na sve tri trke i u Tajlandu i Australiji.

Bautista je u drugoj trci trijumfovao s vremenom 18:25.853, dok je u trećoj kroz cilj prošao za 33:16.448.

U obe trke na drugom mestu je završio aktuelni šampion Džonatan Rea. Vozač Kavasakija je u drugoj trci zaostajao 5.791 sekundi za pobednikom, a u trećoj 6.867.

Aleks Lous (+5.906) našao se na postolju u drugoj trci, dok je kasnije na trećem mestu završio Čez Dejvis (+7.867).

U generalnom plasmanu posle devet pobeda Bautista ima 186 poena, dok aktuelni šampion Džonatan Rea ima 147. Britanac je svaku trku završio drugoplasirani, dok je Alvaro dobio sve trke.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Bautisti i Rei po pobeda i izletanje


Izvor: Sportklub

Vozač Dukatija Alvaro Bautista trijumfovao je na drugoj trci sedmog vikenda Svetskog superbajk šampionata na stazi „Marko Simončeli“, dok je pobeda na trećoj otišla u ruke branioca titule Džonatana Ree.
Britanac je trijumfom otvorio vikend u Mizanu, da bi Bautista došao do dominantne pobede na kratkoj trci voženoj u nedelju ujutro. Španski motociklista je u trećem krugu preuzeo vođstvo od Ree, koji je bio prvi od starta, i brzo je ostvario ubedljivu prednost, dok je šampion izleteo sa staze. Bautista je na kraju slavio ispred Aleksa Lousa na Jamahi i vozača Kavasakija Liona Haslama, dok je Rea uspeo da se vrati u trku i zauzme peto mesto.

Nekoliko sati kasnije, Rea i Bautista su se našli u obrnutim ulogama, a Britanac je ostvario izuzetno važnu pobedu u borbi za titulu. Vozač Dukatija je vodio, ali je trka za njega potrajala samo do četvrtog kruga, kada je izleteo sa staze. To je drugi put da je Bautista napravio grešku dok je u vođstvu na poslednje četiri trke.
Haslam je tada preuzeo vođstvo, ispred Ree i Topraka Razglatioglua, a pratili su ih vozači Jamahe Marko Melandri i Lous. Turski vozač je prvi pomerio Haslama sa vodeće pozicije, ispred njega se potom našao i Rea, pa je do kraja trke viđena velika borba na vrhu. Britanac je izbio na čelo u 18. krugu, ali ga Razgatlioglu nije puštao da se odvoji i pretio mu je do samog cilja. Haslam je uspeo da se odupre napadima Melandrija i dođe do podijuma, ali je Italijan izleteo sa staze, pa je Lous nasledio četvrto mesto, ispred Mikaela Rubena Rinaldija na Dukatiju i Toma Sajksa, koji vozi za BMW.

Bautista na čelu generalnog plasmana ima 330 bodova, 13 više od Ree, dok je treći Mihael van ter Mark sa 188. Holanđanin je propustio sve trke u Mizanu posle teškog udesa u petak, posle kojeg će morati i na operaciju.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Rea ređa trijumfe a Bautista padove


Izvor: Sportklub

Aktuelni šampion Džonatan Rea nastavlja da povećava vođstvo u odnosu na Španca Alvara Bautistu, pošto je zabeležio novu pobedu u Superbajku u Laguna Seki. Sa druge strane, Bautista ponovo nije završio trku.
Pre četiri trke Bautista je imao 61 poen prednosti, a onda od Heresa počinje serija malera za njega. Sa druge strane dugogodišnji vladar Džonatan Rea na Kavasakiju krenuo je sa serijom pobeda, koju je nastavio i u Laguna Seki. Uspeo je da dođe do pobede, a još slađi je trijumf jer je Bautista bio lider pre pada. Do drugog mesta je na kraju došao Rein zemljak u Dukatiju Čez Dejvis, a treći je bio Turčin Toprak Razgatliolu u Kavasakiju.

U generalnom plasmanu Rea sada ima 49 bodova prednosti u odnosu na Alvara Bautistu.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Marko Melandri vozi još samo ove sezone


Izvor: Sportklub

Jedan od najuspešnijih italijanskih motociklista svih vremena Marko Melandri je objavio da će se povući iz motociklizma na kraju sezone 2019. u kojoj on vozi u Superbajku.
Marko Melandri trenutno vozi za GRT Jamahu u okviru Superbajk šampionata, a posle osam vikenda on se nalazi na devetom mestu u genearlnom plasmanu uz tri treće pozicije. Melandri je u Superbajku od 2011. godine, a iako nije uspeo da bude šampion u tom takmičenju jednom je bio drugoplasirani, a jednom trećeplasirani na kraju sezone.

Melandri je od 1997. do 2015. godine vozio u svetskom šampionatu u motociklizmu, šampion je bio 2002. godine na Apriliji u kategoriji do 250 kubika, dok je u MotoGP šampionatu najveći uspeh imao 2005. godine kada je na Hondi bio drugi iza Valentina Rosija.

"Odluka je bila veoma teška. Razmišljao sam o tome neko vreme i pred trku u Imoli sam konačno rešio da se oprostim na kraju sezone. I dalje sam konukrentan i mislim da je bolje da se zaustavim u ovom trenutku dok još uvek uživam u trkanju. Bolje mi je tako nego da dočekam da ne mogu da uživam i da ostvajrujem rezultate", rekao je 36-godišnji Melandri.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Dejvisu prvi trijumf, Rea povećao prednost


Izvor: Sportklub

Vozač Dukatija Čez Dejvis pobedio je u drugoj trci u Laguna Seki, u okviru Superbajk šampionata, i upisao prvi trijumf u 2019. godine.
Iza britanskog motocikliste našao se aktuelni šampion Džonatan Rea iz Kavasakija, koji je tom pozicijom samo povećao prednost u generalnom plasmanu u odnosu na prvog pratioca Alvara Bautistu.

Razlog je taj što Bautista nije učestvovao u drugoj trci zbog povrede zadobijene tokom pada u trci broj 1 u Laguna Seki.

Tako Rea sad ima 433 poena, a Španac iz Dukatija 352. Na trećoj poziciji u poretku nalazi se Britanac Aleks Lous sa 220.
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Za istoriju: Rea osigurao petu titulu u Superbajku

Izvor: Sportklub

Vozač Kavasakija Džonatan Rea osigurao je titulu šampiona u Superbajku. Britanac je tako postao prvi takmičar koji je šampionat osvajao pet puta.

Rea je titulu osigurao dve runde pre kraja, pošto je trijumfovao u drugoj trci u Francuskoj. Njegov najveći konkurent Alvaro Bautista nije završio pomenutu trku.

Zanimljivo, Rea je uspeo da nadoknadi 61 poen zaostatka za velikim rivalom sa početka sezone i dođe do titule.

"Bila je ovo najteža sezona i u mehaničkom i u mentalnom smislu", rekao je 32-godišnjak.

"Ipak, uspeli smo da se izborimo, nismo odustajali ni kada se činilo da ne možemo da trijumfujemo. Sva ona druga mesta na početku sezone... To nam je donelo titulu".

U generalnom plasmanu Rea sada ima 544 poena, dok Bautista ima 415.

Ostale su još dve runde do kraja prvenstva - u Argentini (od 11. do 13. oktobra) i Kataru (od 24. do 26. oktobra).
 

giu

MODERATOR
Učlanjen(a)
01.09.2012
Poruka
13.401
Turčin odneo pobedu na startu Superbajka 2020


Izvor: Sportklub

U prvoj trci Superbajk šampionata u 2020. godini, pobedu je odneo mladi Turčin Toprak Razgatioglu.
U sjajnom finišu trke u Australiji, petoplasirani iz prošlogodišnjeg šampionata uspeo je da stigne do treće pobede u karijeri, ispred Aleksa Lousa, koji je na kraju zaostajao za svega sedam hiljaditih delova sekunde.

Treće mesto zauzeo je Skot Reding, četvrti je bio Holanđanin Mihael Van der Mark koji se čitavim tokom trke borio za pobedu, ali je u finišui posustao.

Peto mesto zauzeo je Leon Hazlam, šesti je bio Alvaro Bautista, slede Loris Baz, Čez Dejvis, Tom Sajks...
 
Natrag
Top