Savršen muškarac postoji...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Savršen muškarac postoji...

... po jedan za svako doba u životu žene.


v270579p0.jpg

Šta danas pomislite kad se setite u koga ste bili zaljubljeni u gimnaziji? Verovatno "gde mi je bila pamet", pošto danas nekadašnju simpatiju ne biste ni primetili. Ironija sudbine je što se najbolji frajeri u školi, kad konačno odrastu, najčešće pretvore u neke potpuno bezvezne likove.

Ipak, to nije ništa neobično - novo istraživanje pokazuje da se ono što žene traže od muškarca menja sa godinama, tako da zapravo gospodin Savršeni postoji, ali nije isti u dvadesetim, tridesetim... Po jedan postoji za svaku fazu u životu žene.

"To je najprirodnija stvar na svetu. Kako žena sazreva, njen ukus kada je o muškarcima reč menja se tako da u svakoj životnoj fazi ona traga za partnerom koji će ispuniti njena očekivanja", kaže Sesilija d'Feliče, klinički psiholog.

"U mladosti, izgled je na prvom mestu, ali sa godinama počinjemo da tragamo za dubljim odnosom, zasnovanim na zajedničkom iskustvu i očekivanjima."

Kako se tokom života menja ideja o "savršenom" partneru?

Između 18. i 24. godine, devojke žele muškarca na kojem će im prijateljice zavideti. Čak 47 odsto žena tih godina priznaje da im je važno da njihovo društvo "odobrava" partnera sa kojim su u vezi. U tim godinama devojke naivno veruju da "trbušnjaci" nešto "množe i dele", žele zgodnog frajera pored sebe, a važno im je i da imaju sličan ukus, bilo da je reč o muzici, filmovima ili knjigama.

Između 25. i 34. godine gradi se karijera i žene počinju da stvari sagledavaju "dalje od nosa", pa traže partnera koji ima slične ambicije, sa kojim bi se eventualno mogli praviti zajednički, dugoročni planovi. Ipak, fizički izgled i kompatibilnost u seksu i dalje su u vrhu "liste prioriteta", i malo koja žena u tridesetim će odoleti zgodnom, šarmantnom muškarcu, naročito ako se uz to još ispostavi i da je dobar u krevetu.

Posle 35. godine, često se dešava da ženi "pomuti pamet" muškarac koji je nešto stariji od nje. Čak 73 odsto žena u tim godinama pored sebe želi starijeg muškarca, iskusnog ljubavnika, ali i čoveka sa bogatim životnim iskustvom i lepim manirima, nekoga ko uliva sigurnost i poverenje.

Između 45. i 54. godine žene se najlakše odlučuju na vezu sa mlađim muškarcem. Čak 54 odsto žena iz te starosne grupe ne bi imalo "ništa protiv" partnera koji je od njih mlađi i više od pet godina. U ovoj fazi, žena je uglavnom zadovoljna karijerom, sigurna u sebe i svoje kvalitete, što je čini spremnom da eksperimentiše, prepusti se strastima i bez straha uživa u životu.

Posle 55. rođendana, žene traže nekoga sa kim dele sličan smisao za humor, pored sebe žele inteligentnog, romantičnog muškarca čije se životne vrednosti poklapaju sa njihovim. U tim godinama žena je konačno sigurna da zna šta želi, i što je još važnije, isto tako dobro zna šta ne želi, piše "Dejli mejl".

Ako se pitate šta je sa onim parovima koji su "oduvek" zajedno, objašnjenje je jednostavno: imali su sreće, i kroz sve ove životne faze prolazili su zajedno. U takvim vezama odnos sa godinama sazreva, a partneri ispunjavaju međusobna očekivanja na najprirodniji način - vole se toliko da je to jedini mogući izbor.

(MONDO)
 
Član
Učlanjen(a)
05.11.2012
Poruka
5
zene uvek imaju probljem mi muskrci nemamo mi smi supermen.

bitno da muskrac je pravi. a zena s selikone jel? epa ja cu da ga gradim na 30cm :p
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.820
Savršen muškarac ne postoji. Isto kao što ne postoji Savršena žena. Sve je u nama kakav če nam partner biti; odnosno biće savršen/a onoliko koliko mi sami učinimo da tako bude.
 
Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Hm, ja mislim da svaka savršena žena ima svog savršenog muškarca. E, sad, muškarac koji je savršen za mene ne mora biti savršen za druge žene. Kao i ja, za mog muža sam savršena a već nekom drugom bi moje "savršenstvo" bilo u stvari velika mana...
 
Natrag
Top