Saveti za negu kose

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Tretman za sjaj kose od šećera
[/h]



Ako stavljate ovaj slatki, šećerni tretman svakih nekoliko nedelja, lako ćete revitalizovati i kosu i kožu glave.


news_10457.jpg


Šećer se ponaša kao alfa hidroksi kiselina koja skide mrtve ćelije tako što ulazi u korteks dlake i stimuliše ćelijsku aktivnost folikule. On takođe vlaži i vrši piling
kože glave čineći kosu mekom i lakom za oblikovanje.

Bademovo ulje omogućava vlažnost i olakšava rad šećeru, dok u isto
vreme daje vitamin E koji je bitan za kosu i kožu glave. Folna kiselina takođe preovlađuje u bademovom ulju, a ona dokazano stimuliše rast kose. Sok od limuna dodaje sjaj.

Izmešajte dve i po kašike žutog šećera, dve i po kašike belog šećera, jednu i po kašiku bademovog ulja i jednu i po kašičicu soka od limuna drvenom kašikom ili varjačom.

Pet minuta nežno masirajte u tek opranu kosu šamponom, koncentrišući se na kožu glave. Zatim pustite da se apsorbuje pet minuta. Isperite mlakom
vodom, pa osušite i stilizujte po želji.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Pet grešaka koje uništavaju kosu





Sve žene vole lepu i negovanu kosu i često ne žale para za razne preparate i tretmane. A, onda je same uništavaju a da toga nisu ni svesne.

news_10528.jpg


Greške koje pravite u vezi sa kosom i frizurom, a kojih niste ni svesne:

1.Čekate predugo između dva skraćivanja

Ako pustite kosu da previše poraste između dva šišanja, frizer neće moći da prati izgled prethodne frizure. Tako da, ako vam se dopada kako ste trenutno ošišane, nemojte čekati više od šest nedelja do sledeće posete frizeru.

2.Perete kosu svakoga dana
Svežina prija svakome, ali pranjem kose svaki dan uništavaju se prirodna ulja koja luči koža glave i koja čine kosu elastičnom i manje podložnom na promene nivoa vlage u vazduhu. Takođe, vašu kosu svakodnevno pranje čini previše suvom.
Najbolje je da perete kosu svaki drugi dan.

3.Sušite kosu na najačem
Vazduh iz fena čini kosu glatkom, ali ne ako je fen podešen na najače. Koristite srednju ili slabu jačinu, i pored toga što će vam biti potrebno više vremena da osušite kosu, svakako će
dobro činiti jačini vaše kose.

4.Češljate se dok vam je kosa mokra

Ne možete da oblikujete frizuru sve dok vam kosa nije suva oko 80 odsto. Češljanje pre toga je samo gubljenje vremena. To, svakako i istanjuje kosu.

5.Farbate celu kosu umesto izrastka
Nije potrebno da
prilikom svakog farbanja, farbu nanosite na celu dužinu kose. Dovoljno je da samo farbate izrastak, savetuje Cosmopolitan.






Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sjaj ofarbane kose






Sjaj ofarbane kose nije teško održati ako primenite adekvatnu negu. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će vam koristiti


Najvažnije je da koristite šampon, regenerator i maske specijalno namenjene vašoj boji kose


SJAJ ofarbane kose nije teško održati ako primenite adekvatnu negu. Sada u većini kozmetičkih linija postoje preparati koji dubinski hrane dlaku i štite kosu od štetnih spoljnih uticaja kojima je svakodnevno izložena. Nekoliko saveta pomoći će vam da joj pružite najbolji tretman.

* Najvažnije je da koristite šampon, regenerator i maske specijalno namenjene vašoj boji kose. Ovi preparati napravljeni su na bazi sastojaka koji boju čine postojanijom, obnavljaju je i vezuju za dlaku.


*Kosu redovno skraćujte, jer bez obzira na kvalitet boje, često farbanje suši vrhove i izaziva pucanje dlake. Povremenim skraćivanjem vratićete joj lep i zdrav izgled.

*Ako nemate veliki izrastak, nije neophodno da farbate celu kosu. Ofarbajte samo izrastak ili kosu osvežite prelivom. Ovo možete da uradite i sami. Pomešajte malo farbe sa šamponom i vodom, boju nanesite prvo na izrastak, pa na celu kosu i držite od 10 do 15 minuta i isperite.

* Osvežite kosu, bar dvaput mesečno, i odgovarajućom maskom. Najbolji efekat daju one napravljene na bazi voćnih ekstrata, ulja, vitamina, algi, meda.








Izvor: Novosti
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Trikovi za prikrivanje masne kose [/h]



Šta da radite kada iznenada treba da odete na neki događaj ili sastanak, a kosa vam je masna i nemate vremena da je operete.

news_10992.jpg


Svima nam se jednom dogodila ta situacija. I to verovatno u najgorem trenutku. Iznenadan
poslovni sastanak ili dejt s mister Nedostupnim koji je konačno našao vremena, nisu baš prilike u kojima smete da se pojavite kao da ste polili ulje po kosi. Female daje par trikova kojima, osim pranja kose, možete popraviti ili barem prikriti masnu kosu u poslednji čas.

Dečji puder

Malo dečjeg pudera stavite na dlanove ili maramicu i nanesite na kosu. Puder je dosta suv pa će izvući mast iz vaše kose i s takvom kosom preživećete kriznu situaciju. Jedini minus je što ćete, ako ga stavite previše, izgledati kao da imate perut.

Sprej za suvo pranje

Deluje na sličan način kao i dečji puder, samo što je u spreju. Sprej treba odmaknuti na bar 16 centimetara, poprskati kosu i onda istrljati. Zavisno od proizvoda, kosa bi trebalo da dobije volumen i da ne izgleda slepljeno. Za razliku od pudera, ne ostavlja beli trag na kosi.

Tapiranje

I ne, ne mislimo da iz 70-ih treba da pređete u 80-te i da izgledate kao Tina Tarner i njoj slične, ali malo natapirane kose ispod prvih par masnih pramenova dobro dođe da vam kosa ne izgleda slepljeno ili priljubljena uz lice. Prebacite pramenove koji vam pokrivaju glavu, a ove ispod njih očešljajte obrnuto od rasta. Kosa će vam možda izgledati malo zapetljano preterate li, ali to će pokriti ovi masni gornji pramenovi.

Osim tih tehničkih varijanti, postoje i neke praktične

Kosu možemo podići na razne načine. Najjednostavnija varijanta je rep. Iako zvuči dosadno, kad razmislimo koliko sve varijanti ima s repom, počećemo da ga nosimo i kad nam kosa bude oprana. Imamo dakle niski, visoki odnosno konjski, rep sa strane , pa visoki asimetrični rep. ***
Pravom frizurom sakrijte nepravilnosti
Možda su
najbolje za masnu kosu punđe. Otkačene ili uredne, zavisi od vrste kose ne bi trebalo da zahtevaju puno vremena, a ako se odlučite na elegantniju varijantu, ta je možda i najbolja jer svaka dlaka mora biti na svom mestu, a koje je vreme pogodnije za to nego ono kad imate masnu kosu.

Ako vam kosa nije strašno masna, efektna i lepa frizura nastaje kad dva prednja pramena ili pletenice zakačite nazad ili jednostavno ispletete pletenicu od cele kose.
Dodate li i koju ružicu i mašnicu, umesto masne kose ostavićete utisak kao da ste izašli iz salona.

Šta god da odlučite, ne možete da pogrešite. Uostalom, sve je bolje od puštene masne kose, zar ne?







S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako da propremite kosu za proleće





Zimi nam kosa neretko postane krhka, suva i lako se lomi zbog spoljašnjih uticaja. Međutim, s obzirom na to da je proleće na putu, vreme je da pomognete svojoj kosi i obnovite je na vreme. Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da je vratite u život i ponovo obnovite kako bila lepa, zdrava i sjajna.



1.
Koristite serum za kosu kako bi dodali vlagu i zaštitili je od sunca i vrućih styling aparata. Negovanje arganovim uljem takođe može da pomogne jer taj proizvod hrani vašu kosu.

2.
Zaštitite kosu od vreline fena tako što ćete sušiti kosu na manjoj temperaturi. Poželjno je da kupite preparat za zaštitu od toplote. Kosu nikada nemojte trljati peškirom već blago provucite i uklonite višak vode.

3.
Osvežite vaš izgled novom frizurom. Kosu možete skratiti ili promeniti boju. Vrlo je
važno da nakon hladne zime odete frizeru da vam odstrani ispucale vrhove i povrati joj zdrav izgled.

4.
Zamenite vaše četke. Umesto plastičnih, kupite one napravljene od prirodnih materijala. Takve četke su izvrsne za kosu, jer je ne lome. Redovno je češljajte kako bi rasporedili prirodna ulja ravnomerno.

5.
Ne zaboravite da stavljate maske za kosu. Na tržištu možete pronaći odgovarajuće za svaki tip kose, a ukoliko vam nisu pristupačne, uvek je možete napraviti kod kuće. Masku bi trebalo da stavljete makar jednom nedeljno.







Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Deset saveta za kosu bez peruti





Nema potrebe da izbacite svu tamnu odeću iz vašeg ormara. Postoje bolji načini da se izborite sa problemom peruti. Zato vam nudimo jednostavne savete kako da se otarasite ove neprijatne pojave.

news_11224.jpg


Perutanje je prirodan način na koji se koža regeneriše i podmlađuje. U stvari, dobijamo potpuno novi sloj kože svakih 27 ili 28 dana. Ali ako je perutanje normalan proces, šta se dešava kada se perut tako sramotno primećuje? Naučnici su otkrili da perut nastaje kada gljivica koja se zove Malasezija podivlja na našoj glavi. Malasezija je normalni stanovnik zdrave ljudske glave, i hrani se masnim uljima koje folikuli dlaka izlučuju na naš skalp. Ali ponekad, iz razloga koji su još uvek nejasni, gljivice rastu nekontrolisano, izazivajući iritaciju koja zapravo ubrzava odumiranje ćelija na koži glave. Čitajući ove savete, naći ćete korisne strategije da se otarasite dosadnih pahuljica jednom za svagda.

1. Perite kosu svaki dan. Na koji način bi bilo lakše da se oslobodite peruti, nego pranjem? Oslabađanje od viška ulja i ljuspica putem svakodnevnog šamponiranja je možda najjednostavniji put da ukrotite vašu grivu.

2. Promenite šampon ako onaj koji redovno koristite ne vrši posao. Čak iako svakodnevno perete kosu, vreme je da se prebacite na specijalne šampone protiv peruti. Proverite sastojke u ovim šamponima, pa potražite onaj koji sadrži cink piritione, što može da smanji gljivice, selen sulfid, koji može da ograniči promet ćelija i možda čak i smanji količinu gljivica, salicilnu kiselinu, koja funkcioniše kao vrsta pilinga i pomaže odbacivanje mrtve kože, ili ketokonazol, koji deluje protiv širokog spektra gljivica.

3. Probajte sa tri različite vrste. Rotirajte šampone protiv peruti da bi sprečili razvijanje otpornosti na aktivne sastojke. Vaš omiljeni šampon protiv peruti može prestati da deluje nakon nekog vremena, pa te male pahuljice mogu da se vrate. Ne okrivljujte šampon. Možda ste jednostavno izgradili otpornost na sve aktivne sastojke šampona. Da biste ovo sprečili, pokušajte da menjate naizmenično tri marke šampon protiv peruti(svaki sa različitom formulom), koristeći ih po mesec dana. Drugim rečima, koristite jedan šampon jedan mesec, zatim se prebacite na drugi brend za drugih mesec dana, zatim treću vrstu za treći mesec, a onda se vratite prvobitnom šamponu, i tako u krug.

4. Šamponirajte dva puta.
Prvo šamponiranje i ispiranje oslobođa od pahuljica peruti i masnih naslaga na kosi i vlasištu. Ovo na neki način čisti površinski, tako da će drugo šamponiranje moći da odradi posao do kraja. Ostavite drugi nanos šampona na kosi barem pet minuta pre nego što ga isperete. To daje šamponu šansu da prodre u ćelije kože i uradi ono što treba da uradi.

5. Pokušajte sa šamponima na bazi katrana. Ako obični šamponi protiv peruti ne odrađuju posao, vreme je da isprobate tešku artiljeriju. Naime katran je dokazani lek protiv peruti više od 200 godina. Katran smanjuje odumiranje i promet ćelija na koži dosta efikasno, mada postoje neki nedostaci. Katran šamponi imaju jak miris, mogu da promene svetliju boju kose (mogu proći nedelje nakon korišćenja da biste se oslobodili ovog efekta) i mogu da iritiraju kožu.

6. Koristite pakovanje za kosu. Obavezno koristite pakovanje posle pranja šamponom da biste lakše kontrolisali svoju kosu. Ako se odlučite za šampon na bazi katrana, nakon upotrebe istrljajte kosu sa sokom od limuna, regeneratorom ili pakovanjem, zatim isperite da biste se osloboditi jakog mirisa šampona. Korišćenje balzama posle upotrebe šampona protiv peruti je dobra ideja u svakom slučaju, jer
medicinski šamponi imaju tendenciju da zamrse kosu i učine je nepredvidivom. Mnogi od njih takođe osuše kožu temena, zato regenerator može da pomogne u hidriranju.

7. Budite osetljivi na vašu osetljivost. Postoje neki ljudi koji jednostavno ne bi trebalo da koriste šampone na bazi katrana. Zašto? Zato što su preosetljivi na njih. Šampon na bazi katrana može da iritira i zapali folikule dlake, što dovodi do stanja koje se zove folikulitis. Lek? Prebacite se na blaži šampon.

8. Prestanite da se drapate. Ne povređujte kožu glave vašim noktima. Pokušajte da odolite iskušenju da se češkate kao pas koji juri buve. Možete završiti sa ranama na koži temena izazvane noktima. Ako izgrebete i povredite kožu na glavi, prekinite sa korišćenjem medicinskih šampona neko vreme. Prebacite se na blaži šampon, kao što je
bebi šampon, i koristite ga svakodnevno dok se ogrebotine ne zaleče.

9. Isperite znoj. Znoj može da iritira kožu glave. Posle vežbanja ili napornog posla zbog koga ste se oznojili, obavezno idite pod tuš u najkraćem mogućem roku i šamponirajte kosu. Znoj iritira kožu temena i ubrzava odumiranje ćelija kože.

10. Smanjite doživljaj sa preparatima za kosu.
Iako ne treba odustati od raznih
krema, pena, sprejeva i gelova, koje održavaju željeni oblik frizure, pokušajte da ih koristite što je ređe moguće. Ovi proizvodi za kosu mogu doprineti gomilanju masti.

Perut vam sigurno zadaje neprijatnosti, ali dosadnih pahuljica se možete otresti ukoliko budete usvojili ove savete.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Saveti za negu kovrdžave kose





Za većinu žena kosa je nešto poput njihove krune. Kosa je dragulj čije postojanje mora da bude zaštićeno. Žene često troše ogromne količine novca kako bi se pobrinule za lepotu svoje kose, što nije baš uvek neophodno.

news_11410.jpg


Kada je ideal lepote u pitanju, većina žena voli ravnu kosu pre nego li kovrdžavu ili talasastu, mada postoje i žene koje preferiraju kovrdžavu kosu.

Razlog zašto ravna kosa ima prednost nad kovrdžavom je taj što prava kosa deluje urednije što se ne može uvek reći za kovrdžavu. Kod ravne kose postoji niži stepen težine u smislu lečenja u poređenju sa kovrdžavom kosom. Međutim, imati kovrdžavu kosu nije greška niti nešto loše, takođe, kovrdžava kosa ima svoju draž koja ravnoj kosi jednostavno nedostaje.

Tako je i sa tretmanom, negovanje kovrdžave kose je u neku ruku i lakše od nege ravne kose. Zato ako imate kovrdžavu kosu ne morate da trošite gomile para po frizerskim salonima, jer sve može da se uradi kod kuće. Evo nekih jednostavnih i jeftinih saveta, za negu kovrdžave kose, koje
svako može da odradi sam.

1. Često šamponiranje

Svi oni koji imaju kovrdžavu kosu, trebalo bi da budu vredni i da je često peru. Briga o kovrdžavoj kosi uključuje redovno šamponiranje što može da omekša kosu. Osim toga, kod vlasnika kovrdžave kose koji je često ne peru, to može da bude vrlo uočljivo i krajnje neprijatan prizor, njihova kosa tako postaje dosadna i mlitava. Dakle, šamponiranje je jedan moćan i jeftin način da uradite nešto skoro svakog dana za pravilno negovanje vaše kovrdžave kose. U vreme šamponiranja, trebalo bi da masirate glavu, tako da šampon može ravnomerno da curi niz nju.

2. Koristite regenerator
Glavna svrha i prednost je da regenerator razmrsi kosu. Neko ko ima kovrdžavu kosu, posle šamponiranja obavezno treba da ravnomerno rasporedi balzam po celoj kosi, kako bi posle ispiranja ona bila mekša i lakše se češljala. Ovaj korak je korak koji nije ništa manje važan za negu kovrdžave kose.

3. Češljajte je često

Možete zamisliti kako izgleda kovrdžava kosa koja se retko češlja. To je kosa koja odaje neuredan i haotičan izgled. Pored toga, što ređe češljate kovrdžavu kosu svako češljanje će biti sve bolnije. Dakle, jedan od načina da se pobrinete za kovrdžavu kosu je da je češljate i to vrlo često.

4. Koristite češalj sa širokim zupcima
Ukoliko imate kovrdžavu gustu kosu, opredelite se za češalj širokih zubaca, ili za četku čvrstih iglica od sintetičkih vlakana. Tako ćete uspeti da tretirate i nepristupačna mesta. Češalj gusto postavljenih zubaca može da izazove bol za vreme češljanja vaših kovrdža. Dakle, za pravilnu negu kovrdžave kose treba koristiti češalj sa širokim zupcima, jer će smanjiti bol
prilikom češljanja i čupanje dlaka. Najbolji izbor jeste češalj od meke plastike, jer ne izaziva lomljenje i pucanje vlasi.






Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako da uklonite perut?





Problem koji prati mnoge, neugodan osećaj u društvu zbog nehotično neurednog izgleda, kao i svrab koji prati tu pojavu može da izazove mnoge neprijatnosti. Brojne reklame nude rešenja u vidu šampona, međutim svi smo se uverili da nema tog magičnog preparata koji može to da odnese zauvek. Otkrivamo vam kako da se kućnim lekovima rešite peruti.



1.
Namažite jogurt na glavu i ostavite nekih 30 min, a zatim isperite. Jogurt je inače lek za infekcije gljivica jer sam po sebi sadrži prijateljske bakterije koje bi ih držale pod kontrolom.

2.
Kanadska žutika je lekovita biljka koja u sebi sadrži sastojke koji deluju antibakterijski i antigljivično. Priprema: Iseckajte koren biljke za dve kafene kašicice i ubacite to u šolju ključale vode. Ostavite tako i sačekajte dok se ne ohladi. Posle pranja kose šamponom isperite sa ovom tečnošću.

3.
Jabukovo sirće je, takođe, dobro za rešavanje problema peruti jer ubija bakterije i gljivice. Priprema: Pomešajte vodu sa jabukovim sirćem u manjim količinama i koristite posle šamponiranja. Takođe dnevno uzimajte 1 ili 2 kašike lanenog ulja tokom 3 meseca da bi se video uspeh.

Ukoliko vam se pojavi svrab i crvena koža javite se
doktoru. Ako i posle ovih saveta budete imali problema i ne uspete da uklonite perut, javite se lekaru jer uzrok može biti u promeni hormona, stresa i ostalih uticaja.







Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sedam saveta za sjajnu kosu





Male tajne holivudskih zvezda za blistavu i lepu kosu. A, ako one to ne znaju, niko ni neće znati.


news_11904.jpg


Čista, zalizana i ravna kosa privlači sunčevu svetlost i na taj način dobija prirodan sjaj koji daje svetlost celom licu, piše
She. Kosa je neprestano izložena negativnim uticajima kao što su sunce, vetar, zagađen vazduh i kozmetički proizvodi, što uzrokuje njeno isušivanje i beživotan izgled. Zdrava i sjajna kosa privlači poglede, a uz ovih sedam saveta i vi možete imati predivnu kosu kao slavne holivudske zvezde.

1. Hladna voda -Vruća voda uklanja prirodna ulja sa kose što uzrokuje nestanak sjaja. Uvek isperite kosu u hladnoj vodi jer vruća voda otvara kutikule što isušuje kosu i uzrokuje lomljenje kose. Takođe, nemojte prati kosu
svaki dan jer često pranje uklanja prirodna ulja.

2. Četka s prirodnom dlakom - Češljanje mokre kose sa plastičnom i metalnom četkom oštećuju kosu i lomi dlake. Koristite četku od prirodne veprove dlake i češljajte kosu ujutro i uveče glavom okrenutom prema dole.

3. Ispravite kosu - Ravna kosa uvek će imati više sjaja nego kovrdžava. Izbegavajte fen za kosu i što češće je ostavite da se osuši
prirodno. Pri upotrebi fena za kosu, koristite srednji ili hladni vazduh, a pre sušenja i feniranja obavezno nanesite serum ili drugo sredstvo za zaštitu. Držite fen usmeren prema vrhovima kako biste zalizale kosu.

4. Maslinovo ulje - Posle češljanja, na kosu nanesite maslinovo ulje i prstima masirajte teme. Maslinovo ulje hidratizuje kosu i podstiče oslobađanje prirodnih ulja, što pruža kosi sjaj. Glumica Melani Grifit nanosi bademovo ulje na kosu kako bi joj podarila sjaj i rešila se ispucalih vrhova.

5. Pivo - Tajna Dženifer Lopez je u ispiranju kose svetlim pivom. Ukoliko imate jako suvu kosu, u pivo dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja. Ketrin Zeta-Džones takođe koristi pivo za sjajnu kosu. Izmešajte pivo i med i smesu nanesite na kosu i ostavite da stoji 30 minuta.

6. Jaja - Holivudska tajna za sjajnu kosu je maska od jaja. Umutite dva jaja i nanesite smesu na mokru kosu, ostavite je da stoji deset minuta, nakon čega je isperite toplom vodom. Belanca jaja možete izmešati sa maslinovim uljem i ostaviti na kosi oko sat vremena, posle čega ćete je oprati blagim šamponom.

7. Zdrava ishrana - Lepota dolazi iznutra, a ovo pravilo posebno važi za kožu i kosu. Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u ribi i maslinovom ulju hidratizuju kosu iznutra i spolja. I ishrana bogata proteinima važna je za
zdravlje kose.









Izvor: S media
 
Natrag
Top