Saveti za negu kose

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
VIDEO: Pomešala je so i šampon i rešila problem miliona žena

Šampon koji otklanja sve nečistoće sa kože glave, daje volumen kosi, podstiče cirkulaciju i neguje samo dlaku - sve to ćete dobiti ako u najobičniji šampon dodate malo morske soli. Ovo je bukvalno spas za najveći problem miliona žena, a to je preterano mašćenje kose i nedostatak volumena.

Većina žena će se složiti da im kosa izgleda najbolje dok su na moru. Tada imamo najviše volumena i prirodne teksture u kosi, a za sve možemo da se zahvalimo morskoj soli. Ali, zašto biste u 21. veku čekali da odete na more da biste imali savršenu kosu?

U svakoj bolje opremljenoj radnji možete da nabavite krupnu morsku so koja čini čuda za kosu!

So možete da pomešate sa vodom i malo parfema, pa da je koristite kao sprej za teksturu (ukoliko imate talasastu kosu) ili da je dodate u šampon kako biste dobili predivan volumen i onaj škriputav osećaj skroz čiste kose.

Jedan od najprodavanijih šampona na svetu, Lašov "Big" šampon, nastao je upravo tako - ljudi su pomešali bazu za šampon sa malo ekstrakta organskog limuna i mnogo soli i dobili su proizvod koji otklanja mrtve ćelije kože, uklanja sve nakupljene nečistoće i čini da kosa ceo dan bude puna volumena i predivnog mirisa.

Ne morate da kupujete skup šampon da biste to postigli - dovoljno je da pomešate malo krupne morske soli, limunovog soka i omljenog šampona i time da perete kosu nekoliko puta nedeljno. Rezultati ne mogu a da vas ne oduševe!


(Noizz.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Tretman za suvu kosu

1ad8cd.jpg


SUVA kosa zahteva posebnu negu, pogotovo u prelaznom periodu godine. Da biste je osvežili i pospešili njen oporavak posle zimskog perioda, dovoljno je da na vlažne vrhove oprane kose nanesete kokosovo, bademovo, čičkovo ili neko drugo ulje i ostavite da deluje 15-20 minuta. Potom stavite i regenerator, pa umotajte glavu peškirom i ostavite tako preko noći. Ujutru, operite kosu na uobičajen način.

Ukoliko želite da vratite ili pojačate njen sjaj, stavite masku od maslinovog ulja i jajeta. Razbijte jaje u činijicu, pa polovinu ljuske napunite maslinovim uljem i potom pomešajte s razmućenim jajetom. Masku pažljivo nanesite na kosu, ostavite da deluje petnaestak minuta i isperite.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pravila na koja ne zaboravljaju žene sa divnom kosom

186f73.jpg


Lepa kosa može imati veze sa dobrom genetikom ili zdravim načinom života, a retko ili gotovo nikada sa činjenicom koliko ste puta u proteklih pola godine bili kod frizera ili koliko skupe preparate za negu kose koristite.
Najveći frizeri sveta otkrivaju osnovne, ali najvažnije tajne, lepe i zdrave kose, koje dokazuju da nije važno imati, već umeti!

Imati lepu i zdravu kosu obično je lakše nego što biste verovali, i tajna održavanja takve kose nije ni komplikovana ni nedostižna običnoj devojci, iz komšiluka, na primer, nju je moguće imati, a strpljenje i po neki savet olakšaće vam i češljanje i život…

1. Recite zbogom peglama i figaro aparatima
Ponekad ih morate koristiti, ali uvek ili svakodnevno je izuzetno štetno za vašu kosu, tvrdi slavna frizerka Michael Dueñas. Njen savet glasi, jednom u 3 meseca je ok, sve češće od toga sasvim će vam promeniti kvalitet kose, nagore, ali ako baš morate obavezno koristite sprejeve koji štite kosu od prekomernog zagrevanja.

2. Spavajte na svili
Moguće je da niste znali, ali jastučnice napravljene od svile za čak 32 odsto smanjuju količinu zamršenih vlasi u odnosu na pamučnu jastučnicu. U slučaju da imate tanku kosu koja je prirodno tanka ili se lako mrsi u buduće spavajte na svili ili drugoj glatkoj teksturi.

3. Neka vam kosa uvek bude čista
Sigurni smo da ste do sada čuli onaj savet kako je mnogo bolje ređe prati kosu jer na taj način čuvate prirodna ulja koja sadrži vaše teme i kosa, ali vlasnik čuvenog frizerskog salona Cristophe, Scott Fontana tvrdi da se kosa može prati i svakog dana, ukoliko znate da odaberete odgovarajuć šampon, na posletku kosa je najlepša onda kad je sveže oprana i kada miriše.

4. Budite pažljivi na suncu
Šteta koju vaša kosa može pretrpeti nakon samo jednog dana provedenog na suncu morala bi potom da se sanira gotovo mesec dana. Ukoliko planirate da duže vreme provedete na plaži ili na mestu gde nema zaštite od sunca, obavezno je da kosu nahranite tokom boravka napolju i nakon što se istuširate i operete kosu. Svakog drugog dana nemojte zaboraviti na balzam ili drugu zaštitnu teksturu sa jačim UV faktorom.

5. Češljanje da, čupanje ne
Pre nego što češalj zavučete u kosu i provučete kroz pramenove imajte na umu da budete nežni prema svojoj kosi koliko god je to moguće. Koristite češalj sa širokim zubcima, a ukoliko su vlasi veoma zapetljane pažljivo ih razmrsite uz pomoć makazica, jer drugačije i nećete moći a da sasvim ne uništite teksturu dlake.

6. Skratite malo krajeve na svakih 8 nedelja
Nemojte biti lenji, čak ni onda kada puštate kosu. Preskakanjem skraćivanja krajeva nećete učiniti da vam kosa brže raste niti da bude zdravija, na protiv, prema rečima Meri Kate O’Connor, svaka dlaka se već nakon šest nedelja od prethodnog skraćivanja deli, a može i da puca. Dlaka posle nekog vremena postaje toliko tanka i iskrzana da se lomi, a to znači da je sledeći put neko mora skratiti za više od 10 centimetara. Sprečite štetu pre nego što bude kasno!

7. Svaki proizvod ima svoju količinu i mesto
Šta to tačno znači? To je pravilo za one koji koriste ili previše balzama, ili previše šampona i vrte se u začaranom krugu zamašćene kose. Šampon se stavlja na teme glave, dok se krajevi tek pomalo šamponiraju, jer su vrlo suvi. Balzam se stavlja na krajeve kose, a ne na teme, čak i ukoliko vam je kosa normalnog tipa ili sklona bržem mašćenju.

(City magazine)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
NAPRAVITE SAMI PRIRODNI PREPARAT PROTIV OPADANJA KOSE

1b0431.jpg


Ukoliko imate problema sa opadanjem kose onda ste na pravom mestu. U nastavku pogledajte kako da napravite masku koja čini čuda za vašu kosu, uz pomoć samo jednog sastojka.

Sastojak koji je odličan u borbi protiv opadanja kose je kvasac. Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, pomažu kod peruti, obnavljaju i jačaju strukturu oštećene kose. Svakako sa maskom od kvasca možete postići neverovatne efekte.

Kvasac pruža kosi sve neophodne sastojke kako bi bila zdrava, vitalna i elastična. Kvasac kosu snabdeva: magnezijumom, gvoždjem, fosforom, kalijumom, cinkom, folnom kiselinom, niacinom, tiaminom, selenom, riboflavinom, pantotenskom kiselinom i vitaminom B6.

Za pripremu maske, potrebno vam je:

  • 20 gr svežeg kvasca,
  • 1 supena kašika toplog mleka,
  • 1 kafena kašičica meda,
  • 1 žumance.
Priprema:

Kvasac, mleko i med dobro pomešajte i ostavite da odstoji 15 minuta. Nakon toga, dodajte žumance i dobro promešajte. Nanesite ravnomerno na opranu, vlažnu i dobro iscedjenu kosu od korena do vrhova vlasi. Kada nanesete masku, kosu zavijte u najlonsku kesu, a zatim u peškir. Sačekajte da deluje 1 sat. Nakon toga, kosu isperite mlakom vodom, nanesite malo balzama za kosu i ponovo je isperite kao i obično.

Masku od kvasca možete koristiti jednom do dva puta nedeljno kako bi dala prave rezultate i kako bi ispoljila svoje lekovito dejstvo na kosu. Nakon 3 do 4 meseca možete napraviti pauzu i ponoviti po potrebi.

Masku od kvasca možete i koristiti i kada vam je kosa zdrava, ali je redovno farbate i koristite dodatno neka hemijska sredstva za ulepšavanje kose. Pomoćiće vam da kosa ostane zdrava i sačuvaćete njenu vitalnost i blistavost.

(Inzena.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Šampon od sode bikarbone

10c68d.jpg


Da li znate da običnom sodom bikarbonom možete da operete kosu bolje nego bilo kojim šamponom? U početku će vam možda biti neobično što se ne stvara pena, ali budite strpljivi i sačekajte konačan rezultat - svilenkastu, sjajnu kosu posle samo nekoliko tretmana!

Dovoljno je da sodu dobro promešate sa vodom, a smesu dozirajte u zavisnosti od dužine kose. Ukoliko vam je do ramena ili duža, pomešajte 2 do 3 kašike sode sa 6 do 9 kašika vode, a za kratku je dovoljna kašika sode sa tri kašike vode. Ovako pripremljen šampon nanesite na kosu od korena do vrhova i posle tri minuta dobro isperite toplom vodom.

Posle pranja, nanesite na kosu mešavinu od 1/5 sirćeta i 4/5 vode. Ukoliko vam se ne sviđa miris, dodajte nekoliko kapi lavande, nane ili eteričnog ulja ruzmarina. Sve sastojke dobro izmešajte (najbolje u kupatilu) u žitku smesu i odmah upotrebite. Glavu nagnite nadole i zažmurite, da vam sirće ne uđe u oči. Smesu ravnomerno rasporedite i dobro utrljajte u kosu. Posle nekoliko sekundi isperite hladnom vodom (koja zadržava vlagu u kosi i daje joj lep sjaj).

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
KAKO NEGOVATI KOVRDŽAVU KOSU

Ako imate kovrdžavu kosu i volite je takvu kakva je, onda znate da zahteva posebnu negu. Ovakva kosa je sama po sebi već suva, neukrotiva i zahteva malo drugačiju negu nego kod ravne kose.

Ako kovrdžava kosa nije negovana, ako je izgubila sjaj, i ako je više suva i ne možete lepo da definišete lokne, ume da bude velika muka.

Pre svega važno je pronaći dobrog frizera koji će razumeti vašu kosu i umeti da vas ošiša prema vašem licu.

1a25d3.jpg


Kod pranja kose obavezno kupujte šampon i blazam za suvu kosu, ako je farbate može i za farbanu, takodje pakujte kosu svako drugo ili treće pranje. Kad operete kosu i kad stavite balzam onda je rasčešljajte. Ovo je vrlo bitno, samo tada češljate kosu i više ne, češljanje je pogubno za kovrdže, pogotovo ako češljate kad je kosa suva. Fen koristite što manje, gledajte da je sušite prirodnim putem. Posle pranja kose nanesite neki preparat koji vraća hidratantnost, kreme koje sadrže vitamine i ne maste kosu. Preporučujem i da stavljate neki stajling preparat kao što je vosak ili neka krema, koji će kosi dati sjaj. Izbegavajte penu i slično peni, jer dodatno isušuje vašu već suvu kosu.

Nemojte zaboraviti kovrdžava kosa je posebna, uvek izgleda odlično. Zahvalna je što frizuru uvek imate spremnu, kako god da je namestite izgledaćete zanosno i savršeno.

(Inzena.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Uzela je običan litarski šampon i u njega dodala 2 kapi limuna i ova dva jeftina sastojka. Nakon 3 nedelje nije mogla samu sebe da prepozna u ogledalu!

Procjenjeno je da oko 50% žena na svijetu pati od problema opadanja kose. Ovo ponekad može biti genetski problem, ali mogu biti krivi i menopauza, hormonske promene, gubitak težine, trudnoća, stres ili štitna žlijezda. Srećom, postoje prirodni sastojci koji će vam pomoći da vam kosa bude zdrava i jaka bez upotrebe bilo kakvih hemijskih tretmana.

117317.jpg


Kupite neki prirodan šampon sa neutralnom pH vrijednošću, najbolje onaj koji nema štetne hemikalije poput sulfata. Ovi šamponi su generalno blagi kao šamponi za bebe. Studija o proizvodima za ljepotu i ličnu njegu pokazala je koji šamponi sadrže štetne hemikalije, a koji ne.

Nakon kupovine adekvatnog šampona, najprije je potrebno dodati par kapi esencijalnog ulja ruzmarina i limuna. Ova ulja su vrlo efikasna za tretmane kose i za još mnogo toga. Na primjer, udisanje nekih od esencijalnih ulja mogu imati pozitivne psihološke efekte.

Ova ulja se mogu naneti direktno na kožu, jer se njihovi aktivni sastojci apsorbuju preko kože, baš kao kod drugi krema ili preparata. Pored toga, možete da uživate u ovim uljima i njihovim mirisima kada ih sipate u šampon.

Ulje ruzmarina ima nevjerovatnu šumsku aromu. Takođe, ovo bilje obiluje raznim antioksidantima, koji su moćni u borbi protiv opadanja kose. Ovo podstiče protok krvi i stimuliše rast folikula kose. Ulje ruzmarina pomaže u borbi protiv peruti i masne kose. Pomaže da se otpuše pore, sprečava lojne žlijezde da proizvode previše masnoće, sprečava svrab glave i obezbeđuje zdravu i gustu kosu.

Limun ima antimikrobna sredstva koja su poznata po svojoj sposobnosti da uklone štetne materije iz tijela, povećaju energiju i pročiste kožu. Eterično ulje limuna ima jake terapeutske efekte. Što je najbitnije, ulje je veoma osvježavajuće i čini kosu mirisnom.

Vitamin E se može naći u obliku kapsula ili ulja. Ako se odlučite za ulje, samo dodajte 10 kapi u šampon, dok kapsule treba uzeti 2, probušiti ih iglom i sipati u šampon. Činjenica je da je vitamin E jedan od najefikasnijih rastvorljivih antioksidanata. Ovaj vitamin sprečava koroziju tkiva, popravlja oštećene dlake i promoviše zdrav rast kose. Prema jednoj studiji, uzimanje vitamina E ima 34% udjela u rastu kose. Pomaže i kod ćelavosti muškaraca i povećava rast kose za 42%

Ako se vitamin E direktno utrlja na kožu glave, može da poveća rast kose i podstakne rast nove. Generalno, ovaj vitamin sprečava pojavu preranih sijedih vlasi, pojačava volumen i jača kosu. Slatko ulje sprečava upalne probleme i perut i utiče na zdrav izgled.

Dodajte 2-3 kapi esencijalnog ulja ruzmarina, 2-3 kapi esencijalnog ulja limuna i 2 kapsule vitamina E u šampon. Nakon toga, laganim pokretima promješajte gore-dole

Koristite ovu mješavinu 3-4 puta nedeljno. Nanesite malu količinu na kožu glave i lagano masirajte par minuta. Nakon toga, ostavite da odstoji par minuta. Isperite kosu i nakon mjesec dana primjetićete da vam raste nova kosa. Ovaj nevjerovatan šampon protiv opadanja kose možete koristiti čak i kada vam kosa postane potpuno zdrava.

Izvor: Fokuzz
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Opada Vam Kosa?? Ovo Je 5 Najboljih Biljnih Ulja Protiv Opadanja Kose

108226.jpg


Biljna ulja ne samo da poboljšavaju izgled i pospješuju rast kose, već i sprečavaju njeno opadanje.

Osobe koje imaju problema sa opadanjem kose mogu na nekoliko jednostavnih načina poboljšati rast kose i spriječiti njeno opadanje. U tome najviše mogu pomoći biljna ulja koja se nalaze u prirodnim šamponima.

Najbolja biljna ulja protiv opadanja i za jačanje kose su kokosovo, ruzmarinovo, maslinovo, bademovo i lavandino ulje.

Kokosovo ulje
Kokosovo ulje je najbolje prirodno ulje protiv opadanja kose jer snažno prodire duboko u kosu i štiti je od isušivanja. Nakon korišćenja kokosovog ulja kosa će biti meka i sjajna, hidrirana što će se potstaći njen rast.

Ulje ruzmarina
Izvrstan tretman protiv gubitka kose je i ruzmarinovo ulje koje podstiče diobu ćelija, samim tim i rast kose i bolju cirkulaciju. Ovo ulje je dobro i za odlaganje pojave prvih sijedih vlasi.
Mješavinu svježeg ruzmarina i maslinovog ulja treba umasirati u kosu, ostaviti nekoliko sati, pa kosu oprati na uobičajen način.

Maslinovo ulje
Maslinovo ulje je vrlo djelotvorno jer ima sposobnost da prodre u vlas kose, a sadrži masne kiseline i hranjiva svojstva koja podstiču rast kose. Maslinovo ulje je potrebno zagrijati među dlanovima, pa umasirati u kožu glave i kosu. Nakon pola sata kosu treba oprati blagim šamponom.

Bademovo ulje
Bademovo ulje obiluje vitaminima E i D i magnezijumom i kalcijumom zbog čega je vrlo djelotvorno. Bogato je i omega 3, omega 6 i omega 9 masnim kiselinama. Potrebno ga je namazati na cijelu kosu i tjeme, kosu zavezati i nakon par sati oprati. Ulje se preporučuje na kosi ostaviti da djeluje preko noći kako bi uklonilo perut.

Lavandino ulje
Lavandino ulje je odlično protiv opadanja kose, a pomaže i u liječenju autoimune bolesti koja uzrokuje odbacivanje folikule kose. Ovo ulje protiv opadanja kose ima regenerativna svojstva i pomaže u zaustavljanju gubitka kose.
Koristi se pomiješano s kokosovim uljem. Mješavinu je potrebno nježno umasirati u kožu glave, a možete koristiti i organski šampon od lavande.

(Pikanterije.com)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Stavila je nekoliko kapi OVOG SIRUPA na tjeme i vratila svu izgubljenu KOSU u rekordnom roku!

kosaaa-598x300d316a0c341f0878d.jpg


Vjerujemo da većina osoba ima problem sa kosom, tj njenim opadanjem. Mnoge osobe žele da im kosa raste i da ne ćelave. Normalno je da se tako osjećate.

Ipak, to nije razlog da bezumno vjerujete reklamama i da kupujete sve skupe proizvode koji vam obećavaju da će vam kosa narasti. Informišite se malo.

Ne trošite novac na proizvode pune hemikalija koji vam neće pomoći. Okrenite se prirodnim rješenjima. Učinkovita su i neće vam naškoditi. Ovdje vam donosimo jedno takvo:

Sastojci

5o ml ricinusovog ulja
20 ml kokosovog ulja
5 ml lavandinog eteričnog ulja
10 ml ruzmarinovog eteričnog ulja

Priprema

Pomiješajte ricinusovo i kokosovo ulje, te dodajte ruzmarinovo i lavandino na kraju. Nanosite samo po nekoliko kapi 2 puta dnevno na tjeme, masirajući. Primjetit ćete pozitivne rezultate nakon nekoliko sedmica.

Kokosovo ulje je dobro za kosu, a i koristi se i u druge svrhe. Najzdravije je ulje i koristi se i za liječnje raka. Osim toga, dobro je i za zube, te se koristi i za njihovo izbjeljivanje.

Ricinusovo ulje potiče rast kose, obrva, ali i trepavica.

Izvor: Megagiga
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Napravite odličan losion za slabu kosu, bez i jednog dinara

Zaboravite na skupe preparate za oštećenu kosu, već probajte prirodni losion od kestena koji će vas koštati, verovali ili ne, 0 dinara!

684643_chestnut-2768414-960-720_f3e96bc7030aa80ac.jpg

Divlji kesten je izuzetno lekovit

Ako imate slabu i oštećenu kosu probajte čuveni losion od divljeg kestena koji je postao pravi HIT na Internetu.

Kesten možete sami pronaći, bez kupovine, pa je ovo najjeftiniji tretman koji možete da pružite svojoj kosi!

Sastojci:
- 70 g divljeg kestena
- 1 l vode

Priprema:
Kesten oljuštiti, usitniti, staviti u litar vode i kuvati oko 20 minuta. Nakon toga ga procediti kroz gazu i pustiti da se tečnost ohladi.

Losion utrljavati u koren kose odmah posle pranja, a postupak ponavljati tri puta nedeljno najmanje mesec dana. Nakon toga, vlasi će postati sjajnije, zdravije i gušće.

(Vestionline/Lepaisrećna)
 
Natrag
Top