Saveti za kupovinu alata

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.331
werkzeugkauf.jpeg


Saveti za kupovinu alata

Da biste u kućnim radovima uživali što duže, pri kupovini alata trebate obratiti pozornost na nekoliko stvari.

http://www.bosch-do-it.rs/bosch-do-...trikovi/11517/savetiitrikovi.shtml#kommentare


Uputstvo




Da biste u kućnim radovima uživali što duže, pri kupovini alata trebate obratiti pozornost na nekoliko stvari.
Bezbednost: pri kupovini alata pazite na pečat ispravnosti. Najpoznatija nemačka oznaka je "GS" i znači "ispitana bezbednost". „CE“ potvrđuje da je alat u skladu sa bezbednosnim smernicama Evropske unije. Možete da se ravnate i prema oznakama kao što su TÜV ili VDE.
Drška: dobra drška mora da bude od glatkog, lakiranog drveta, od metala bezbednog po držanje ili sa plastičnom oblogom. Optimalne su ergonomski oblikovane drške od dvo- ili višekomponentnog materijala. Društva za zaštitu potrošača savetuju suzdržavanje od kupnje jeftinog alata jer su u drškama pronađeni kancerogeni materijali.
Materijal: Čvrstoća korišćenog metala je odlučujuća za kvalitet ključeva, odvrtača ili klešta. Kvalitetni mehanički alat proizvodi se od kaljenog čelika. Tražite alat sa oznakom „HSS“.
Test: pre kupnje proverite da li se alatom lako rukuje i da li su pojedini delovi čvrsto pričvršćeni. Glava čekića ni u kojem slučaju ne sme da bude klimava, kod novog odvrtača sigurni ste ako poseduje kaljeni ili dijamantnom prašinom obloženi vrh.
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
69
Planiram da kupim motornu testeru, a treba mi velika, pa me interesuje koliki najduzi mac postoji na nasem trzistu. Hvala.
 
Natrag
Top