Saveti koji ce Vam uvek koristiti...

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako bez makaza izvaditi žvaku iz kose





Vađenje žvake iz kose, lečenje infekcije uva, skidanje šminke... Jeste li sigurni da znate sve o maslinovom ulju?


news_10572.jpg


Uklanjanje farbe

Kada isprljate ruke farbom ili nekom lepljivom supstancom koju je teško ukloniti, istrljajte ruke sa maslinovim uljem sa malo soli ili šećera. Farba će nestati, a ruke će vam biti meke i nežne.

Skidanje šminke sa očiju

Sipajte malo maslinovog ulja na tufer i maskara, ajlajner ili senka, čak i ukoliko su vodootporne, momentalno će nestati

Ispolirajte
nameštaj

Pomešajte kašičicu maslinovog ulja sa limunovim sokom i lako obrišite prašinu a nameštaj će sinuti.

Poliranje cipela

Nanesite malo maslinovog ulja na pamučnu krpicu i očistite cipele. Na taj način kuća vam neće imati neprijatan miris imalina.

Bol u grlu

Kašika maslinovog ulja neposredno pre pevanja ili držanja govora će vam pomoći da vam grlo bude čisto, a glas jasan. Takođe, ovo pomaže ako vas grebe u grlu kod prehlada.

Upala ušiju

Kada vas uši bolje usled upale, najbolje je da zagrejete maslinovo ulje, tako što ćete posudu u kojoj je staviti u kipuću vodu. Zatim sipajte nekoliko kapi u uvo. Infekciju uva ćete najlakše izlečiti ako u maslinovo ulje zdrobite češnjak belog luka, i stavite koju kap u uvo.

Uklanjanje ulepljene žvake iz kose

Ako vam se desi da vam se žvaka ulepi u kosu, ne očajavajte. Ne morate da isečete pramen kose, dovoljno je samo da nanesete maslinovo ulje na kosu zahvaćenu žvakom, sačekate pet do deset minuta, i jednostavno izvučete žvaku iz kose.

Skidanje
nalepnica

Natapkajte
nalepnicu maslinovim uljem, sačekajte par minuta, i sama će spasti, piše Ecosalon.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Operite kosu na pravi način
[/h]



Iako ceo život peremo kosu, možda ni ne znamo da to radimo na pogrešan način. Pošto je kosa najosetljivija kad je mokra, prilikom pranja potrebno je obratiti više pažnje. Ovi koraci možda zahtevaju da više vremena i pažnje provedete ispod tuša, ali budite sigurni da će vam kosa biti zahvalna.




1. Pre pranja raščešljajte kosu da se ne bi još više umrsila. Potom, temeljno je pokvasite toplom vodom da biste sprali prljavštinu i mast. Za to vreme, vrhovima prstiju prolazite kroz kosu. Za najbolje
rezultate isperite kosu još jednom nešto hladnijom ili mlakom vodom – to će je učiniti sjajnijom.


2. Šampon najpre nanesite na dlanove, koje protrljajte jedan od drugog i potom ga nanesite na kosu – najpre na teme, a potom i na ostatak kose.
Važno je da ne pravite grešku i da podignete svu kosu na teme i tako je perete – na taj način ne samo što ćete je umrsiti već će to doprineti i pucanju krajeva.




3. Kad god imate vremena, perite kosu šaponom dva puta. Nakon što ste prvi put očistili kosu od prljavštine, drugo nanošenje treba da omogući da šampon deluje, pa je dobro ostaviti ga na kosi par minuta pre ispiranja.


4. Pre nanošenja regeneratora pobrinite se da ste iscedili vodu iz kose. Pri tom obratite pažnju da ne uvćete kosu, već je prosto stisnite. Regenerator nanesite dužinom kose – od korena ka vrhovima i ostavite ga da deluje oko 10 minuta, nakon čega ga detaljno isperite.







Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Trikovi za šminkanje koji ispravljaju sve nedostatke [/h]



Da li želite punije usne, lepšu kožu ili tanji nos? Uz savete profesionalnih šminkera naučite kako da pretvorite mane u vrline!

news_10848.jpg


KRUPNIJE OČI

"Efekat krupnijih očiju
najbolje se postiže olovkom za oči, ali ipak preskočite crnu olovku (sužava oči) i koristite neku u boji kako biste definisali gornju liniju trepavica. Ako plava i zelena nisu po vašem ukusu, obavezno se poslužite sivom, sa kojom nema greške", kaže čuvena mejkap umetnica Karmindi. Nakon toga u unutrašnjim uglovima oka nanesite sedefasto belu senku zatim obavezno uvijte trepavice toliko da skoro dotiču obrve što će momentalno proširiti vaše oči. Na kraju ne zaboravite da nanesete još dva sloja maskare za dodatnu dužinu trepvica.

PUNIJE USNE


Bezbojni balsam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana - na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem svetla na ovo područuje stvara se iluzija punih usana. Nakon toga namažite hidratantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Finalni dodir odradite ukrašavanju donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balsama koji ste prethodno naneli iznad usne.

SAVRŠENA KOŽA

"Sa korektor četkom prekrijte bubuljice i pukotine praveći kratke i brze pokrete. Zašto sa četkom? Vlakna četke efikasnije popunjavaju sitne pukotine nego kada nanosite korektor prstima", ističe Mali Ronsal selebriti šminkerka iz Njujorka. Nakon što prekrijete sitne mane, ujednačite ten odgovarajućim puderom.

ZAVODLJIVI OBRAZI

Kako biste učinili da okruglasti obrazi izgledaju zavodljivije, biće vam potreban svetliji puder kao i bronzer koji je za dve nijanse tamniji od vašeg tena. Napravite lice kao riba te nanesite bronzer na nastale šupljine vaših obraza. Zatim se nasmejte, premažite posvetljivač u potezu od jabučica vaših očiju do slepoočnica. "Kontrastni tonovi definišu i oblikuju vaše obraze", ističe šminkerka Džoana Šlip.

SAVRŠENE OBRVE

Ukoliko ste umorni od stalnog popravljanja loše iščupanih obrva onda proverite kako ovo funkconiše. Koža ožiljka je tanja i ima manje pora što čini da se olovka i puder ne prilagođavaju. Tonirani vosak ili
kreme su mnogo bolja opcija. Izaberite neki od ova dva proizvoda u nijansi koja odgovara vašim obrvama i pravite kratke poteze u pravcu rasta kose. Obrve oblikujte tako što ćete olovkom za obrve povući potez duž cele obrve (dakle, ne samo problematičnog dela).

MANJE ČELO

Poznato je da će šiške momentalno popuniti prostor između obrva i linije kose, ali ukoliko ne želite da se ošišate nabavite mat brozner (nikako sedefasti, samo će još više istaći čelo) i veliku četku za puder. "Bronzer stvara senku, pomaže da veliko područje izgleda manje", navodi Šlipova. Ubacite četku u bronzer, zatim skinite višak kako biste izbegli sjaj i dobili prirodniji izgled. Pomerajte četku duž linije kose sa svake strane više puta, a zatim napravite pun krug četkom oko čela kako bi se uklopilo u ten.

TANJI NOS

Veći ili širi nos učinite tanjim u samo dva poteza: Nanesite uobičajeni puder na nos, a zatim preko sredine nosa prevucite posvetljivač pravom linijom do dole, zatim se vratite nazad. "Kremaste boje nanešene po sredini vašeg nosa u sendviču pudera učiniće da strane nosa izgledaju tamnije i uže u sekundi", kaže Karmindi. Kada uradite to, na celo lice nanesite translucent puder, koji neće narušiti izgled ove iluzije.







S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Skinite šminku uz jeftine trikove





Kako biste održali lepotu i svežinu lica, potrebno je da redovno skidate šminku na kraju dana pre spavanja. Osim što na našem tržištu postoje brojni preparati za uklanjanje make-upa, predstavljamo vam nekoliko načina kako da skinete šminku uz pomoć sastojaka koje možete pronaći u svom frižideru:




Sok od svežeg krastavca

Ovu tečnost možete upotrebiti za skidanje šminke tako što ćete ga procediti kroz gazu i koristiti umesto tonika za lice. Krastavac je
odličan jer osvežava kožu, tako da ćete dobiti dupli efekat.


Mleko


Efikasna namirnica za skidanje šminke je mleko, čiji vitamini i proteini čine kožu mekanom. Svake večeri očistite lice komadićem vate umočenim u ovaj napitak, te lice isperite vodom. Ako imate problematičnu kožu, dodajte maločaja od nane.

Jogurt

Kada vam nestane preparata za skidanje šminke ili imate jako osetljivu kožu, možete koristiti jogurt, pavlaku i čak puter! Kao i mleko, nakvasite vatu jogurtom i nežno istrljajte lice.

Maslinovo ulje


Napravite mešavinu od kašike ricinusovog i isto toliko maslinovog ulja, kao i dve kašike kanole.Vatica natopljena uljem skinuće čak i vodootpornu maskaru, a vitamini A i E ublažiće podočnjake.

Kokosovo ulje


Odličan odstranjivač maskare i senke za oči je i ulje kokosa, ali vodite računa da vam ne uđe u oči.




Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako testirati make-up proizvode?





Kada biramo šminku u prodavnici, uglavnom pomoću testera koje nanesemo na zglob na ruci pokušavamo da odredimo koja nijansa nam najbolje stoji. Ipak, kada je reč o različitim mejkap proizvodima, postoje trikovi pomoću kojih ćete preciznije odrediti da li vam odgovaraju.



Tečni puder
– nanesite na vrat, koji ima univerzalnu nijansu kože. Ukoliko ga isprobate direktno na licu, to će se primetiti kada izađete iz prodavnice.

Korektor
isprobajte na unutrašnjem delu zgloba ruke, a nećete pogrešiti ni ako uzmete za nijansu tamniji.

Rumenilo
– takođe nanesite najpre na unutrašnji deo zgloba, ali obratite pažnju: rumenilo izgleda drugačije kada se stavlja na čistu kožu, a drugačiji je kada ga stavljate na kožu na koju ste već naneli tečni puder.

Senka za oči
– ne isprobavajte je prstima, jer površinski sloj na njima može da izmeni boju sneke. Zato je pametnije da upotrebite štapić za uši kojim ćete senku naneti na zglob.






Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Deset saveta za gušću kosu [/h]



Trikovi za bujniju kosu i veći volumen.


news_11064.jpg


Gusta kosa puna volumena ženstvena je i seksi. Svaka žena želi bujnu i gustu kosu, ali mnoge imaju tanku kosu koja sporo raste. Mnogo je razloga zbog kojih je kosa tanka i beživotna. Stres, genetika, nepravilna ishrana, oralni kontraceptivi, agresivni
proizvodi za negu kose i trudnoća utiču na kvalitet kose. She savetuje koji su to trikovi koji daju brže rezultate i trenutni izgled prelepe bujne kose.

1. Šampon bez sulfata:Često pranje kose može da je isuši, a kada je ređe perete, ona je hidrirana i nije toliko sklona pucanju. Šampon bez sulfata ne sadrži jake hemikalije koje oštećuju kosu i stanjuju dlake.

2. Šampon za volumen: Mnogi proizvođači nude posebne šampone za veći volumen kose. Kod pranja kose usresredite se na koren i vrhovima prstiju čvrsto masirajte glavu kako biste odstranili izumrle ćelije kože i nakupljenu masnoću.

3. Feniranje glavom prema dole: Frizerski stručnjaci koriste ovaj trik kada suše kovrdžavu kosu. Pokušajte svaki put da sušite kosu glavom okrenutom prema dole. Vrući vazduh fena podićiće kosu pri korenu i dati joj izgled gustine i volumena.

4.Četka za kosu od svinjske dlake: Neodgovarajuća četka za kosu može da je ošteti. Koristite okruglu četku od svinjske dlake kako biste dali volumen i prirodan sjaj kosi. Ova četka pravilno raspoređuje prirodna ulja na koži glave.

5. Nova boja za kosu: Nova boja za kosu ostavlja utisak volumena jer vizuelno daje gustoću svakom pojedinačnom pramenu. Tanka kosa ofarbana kvalitetnom farbom izgledaće gušće nego pre.

6. Toplo kokosovo ulje: Kako biste imali prirodno gustu kosu umasirajte kokosovo ulje. Zagrejte ulje i prstima nanesite na kosu kružnim pokretima. Osim kokosovog ulja, možete koristiti maslinovo, jojoba ili bademovo ulje. Nakon što ste naneli ulje, pokvasite peškir toplom vodom, iscedite vodu i omotajte ga oko kose. Postupak ponovite jednom nedeljno kako biste podstakli rast kose i da bi kosa bila gušća i snažnija.

7. Šampon za suvo pranje: Često šamponiranje nije zdravo za teme i kosu jer je isušuje. Dobro rešenje za osvežavanje kose između dva pranja je šampon za suvo pranje. Povećava volumen i gustinu kose, a uklanja suvišnu masnoću.

8. Masaža glave: Stimulirajte kožu glave masažom sa šamponom koji sadrži ulje peperminta ili eukaliptusa. Ulje poboljšava cirkulaciju i krvotok u folikulama i ubrzava rast kose. Pre pranja, masirajte teme 30 sekundi.

9. Promena frizure: Duga kosa može izgledati tanje, zato razmislite o promeni frizure. Bob i šiške ostavljaju utisak gušće kose, kao i postepeno ošišana kosa u što više slojeva. Ako želite da ugradite pramenove u kosu, odaberite one čija je struktura dlake najsličnija vašoj kosi.

10. Zdrava ishrana: Zdrava i uravnotežena ishrana važna je za
zdravlje kose. Mora sadržati sveže voće i povrće (agrume, šargarepu, spanać), orašaste plodove, cela zrna žitarica, jaja, soju, mlečne proizvode (sir, jogurt). Dovoljna količina proteina, kalcijuma, cinka i vitamina B, B3, B6, A, E i C obavezna je za zdravlje kose.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Prva pomoć kod ovih kriznih situacija




Sigurno vam se bezbroj puta desilo da treba da krenete na važan poslovni ili ljubavni sastanak, nečije venčanje ili bilo koju drugu priliku u kojoj se očekuje da izgledate tip top a da vam baš tog dana iskoči bubuljica, nateknu kapci i slično. Predstavljamo vam nekoliko saveta kako da se izborite sa ovim kriznim situacijama vrlo lako.



Akna


Koristite gel kremu na bazi salicilne kiseline dva puta dnevno dok se akna potpuno ne povuče. Preventivno možete delovati tako što ćete se redovno umivati gelovima na bazi salicilne kiseline kojima ćete raditi blagi piling kože kako biste se otarasili nečistoća iz pora.

Herpes (na usni)


Mažite mesto na kojem se pojavio herpes namenskom mašću (aciklovir ili cinkova mast) koju ćete kupiti u apoteci. Kada se krastica formira, naslavite da je mažete vazelinom da biste sprečili pucanje kože. Kamuflirajte mesto nanošenjem male količine gustog korektora i translucentnog pudera. Izravnajte ovaj sloj malom, ravnom četkicom, i na kraju nanesite neki ruž.

Natečeni kapci


Nekoliko minuta držite hladne obloge, a potom u kožu kapaka utapkajte antiupalnu kremu koja sadrži kofein. Preventivno možete delovati tako što ćete uveče, pre spavanja popiti čašu vode, a predeo oko očiju namazati blagim antiridom, u formi gela ili kreme.

Opekotine od sunca


Popijte aspirinradi umanjenja bolova i otoka. Potom na izgorela mesta stavite hladne obloge od mleka ili vode, a kad osetite olakšanje, namažite bolna mesta hidrokortizonskom kremom koju možete da kupite u apoteci bez recepta.

Modrica


Bez obzira na uzrok, ohladite mesto nakon povrede što je moguće brže, radi sužavanja krvnih sudova i umanjenja otoka, a time i veličine podliva. U narednih 24 do 48 sati na ugroženo mesto stavljajte led nekoliko puta u toku dana po 10 minuta.

Urasle malje


Tokom tuširanja uradite piling, a potom premažite problematičnu oblast preparatom na bazi salicilne kiseline. Nakon toga nanesite hidro kortizonsku kremu da biste smirili crvenilo i otoke. Ako se vrh dlake vidi iznad površine kože, iščupajte je sterilnom pincetom (alkohol će biti sasvim dovoljan), ali nemojte da “kopate” ispod kože.





Izvor: Lepota&Zdravlje
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Najveći problemi u šminkanju, rešeni [/h]



Stručnjak za šminku Meli Ronkal odgovara na tri najčešća pitanja.

news_11272.jpg


1. Šta god da uradim, ne mogu da sakrijem tamne podočnjake, neki trik ili
novi proizvod?

Dobar trik za kamufliranje tamnih podočnjaka je da posvetlite unutrašnje uglove oka, gde svi imamo malo tamne i nejednake boje. Nanesite hajlajter savijajući ga u oblik slova C od ugla vaših kapaka do vrha vaše jagodične kosti. To zaista otvara oko.

2. Koje su to tri najbitnije stvari koje treba da imam u torbi?

Mojih top tri koje moram da imam su: korektor, maskara i rumenilo. Korektor i maskara mogu da vam momentalno razvedre lice, a rumenilo će naglasiti vaš ten. Izaberite kremaste formule za korektor i rumenilo, i nećete morati ni da nosite četku. Korišćenje prstiju je
najbrži i najlakši metod nanošenja, i najbolji način da umešate proizvod u kožu, da se ne vidi.

3. Kako da izaberem najbolju podlogu?

Vodite se tipom vaše kože kada birate podlogu. Na primer, ako vam je koža masna, izaberite puderastu osnovu. Ako vam je kože suva, preporučujem da probate kremastu podlogu umesto toga. Da biste izabrali pravu nijansu, nanesite malo pudera na ključnu kost, pa uporedite sa svojom bojom kože.







Izvor: S media
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Kako treba da se negujete pre polaska na spavanje?





U obavezama prenatrpanoj svakodnevici, pokušajte da pre nego što uronite u san, mada premorene, odvojite veoma malo vremena za sebe, da biste ujutru bile zadovoljnije sobom.


24668_shutterstock_84311455_iff.jpg


1. Kožu lica potrebno hidratizovati, dakle, naneti kremu ili hidrantni losion na lica, pa ostatak tela, ne zaobilazeći laktove, kolena, ruke, noge...


2. Koristite hranljiva ulja, jer ćete, po savetu modne kuće "Šanel", kad se probudite izgledati kao da ste išetale iz kozmetičkog salona.



3. Preko hidrantne kreme naneti podlogu za šminku i tokom noći, da bi bila bolje apsorbovana.


4. Nanesite masku za kosu.


5. Jastučnice moraju biti satenske, da bi kosa bila mekša, a lice lepše.






Izvor: Blic Žena
 
Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Sedam genijalnih trikova kada koristite karmin






Kako da vam karmin duže traje, kako da odaberete pravu nijansu i još poneki trik.


news_11344.jpg


NAĐITE SAVRŠENU ROZE

Niste sigurni koja pink je
najbolja za vas? Samo se nasmešite; vaša savršena nijansa je otprilike ista kao boja vaših desni - ne svetlija.

UČINITE DA VAM KARMIN TRAJE

Da bi vam boja ostala na mestu, popunite cele usne neutralnom olovkom pre nego što nanesete karmin. Ako je potrebno, zagrejte vrh olovke na dlanu da bi sprečili pretvrde linije.

NAPRAVITE SOPSTVENU NIJANSU

Pretvorite svaku boju usana u svetlucavu novu nijansu: namažite svetlucavi zlatni sjaj preko karmina, to će momentalno zagrejati svaku boju.

OBLIKUJTE USNE BEZ OLOVKE

Stvorite iluziju dva savršena vrha a da ne iscrtavate usne, samo utapkajte korektor u rascep na vašoj gornjoj usni i dobro izmešajte.

KORISTITE PUDER ZA
SAVRŠENE GOLE USNE

Počnite sa bledo roze nijansom, pa stavite malo pudera preko za mat efekat.

PRAVA BOJA

Ako vam se stvarno dopada boja karmina dok je u tubi, stavite malo tečne podloge na usne pre nego što ga nanesete. Na taj način počinjete sa čistim platnom. Rezultat će biti sličan onome što ste
videli u pakovanju.

NAPRAVITE SVOJ PEČAT

Učinite bilo koji karmin dugotrajnijim tako što ćete prisloniti usne na papir, naneti karmin ponovo i još jednom prisloniti usne na papir da uklonite suvišna ulja. Ravan papir je bolji od maramice, jer ćete postići prirodniji i dugotrajniji izgled.






Izvor: S media
 
Natrag
Top