Sastavi za osnovnu i srednju školu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
14.09.2010
Poruka
1
TREBA MI HITNO SASTAV TEMA JE BLISTALA SAM OD SRECE OBLIK PRICANJE DOGADAJA S POCETKOM OD NAJUZBUDLJIVIJEG TRENUTKAsorry POMOZITEEEEEEEE DANAS IMAM PISMENU
:D

Učlanjen(a)
19.09.2010
Poruka
1
Moj dovljaj zalaska sunca...Treba ti pismeni moj dozivljaj zalaska sunca? Klikni OVDE!
Otisla sam na more sa starijom sestrom...
Igrali smo odbojke...vreli pesak nas je przio po tabanima...Vece nas je obavjestilo da trebamo ici kuci... Na kameri sam imala sve te divne trenutke,uramila sam slike za secanje na taj dan...

Treba ti moj dozivljaj zalaska sunca?

Član
Učlanjen(a)
17.09.2010
Poruka
5
Zamolila bih vas da mi odgovorite na ova pitanja iz epske pesme Banović Strahinja :
1.Šta o Strahinji i njegovoj tazbini čitalac saznaje u ekspoziciji pesme?
2.Zašto je u pesmi naglašena velelepnost dočeka koji je Strahinji priredjen u Kruševcu?
3.Koja su svojstva Strahinjine ličnosti najavljena već u uvodnim stihovima?
4.Koji dogadjaji zapliću spoljašnju radnju u pesmi?
5.Kako se ti dogadjaji manifestuju u unutrašnjim preživljavanjima Banović Strahinje?
6.Kako se Banović Strahinja oseća dok sam odlazi kruševačkim poljem?
7.Šta u motivacionom sistemu pesme znači Strahinjin susret sa dervišom?
8.Koji dogadjaji u pesmi Banović Strahinja predstavljaju vrhunac spoljašnje radnje, a uslovljavaju vrhunac junakove unutrašnje drame?
9.Kako postupaju Jugovići prema svojoj sestri kad ju je Strahinja doveo u Kruševac?
10.Šta Strahinja ne može da oprosti Jugovićima?

Hvala unapred , možete odgovoriti ovde ili na mail cecaaa_zauvek@hotmail.com ... Treba mi za sutra!

Član
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poruka
4.679
Evo jedan univerzalni sastav, može se koristiti u raznim prilikama.

Bilo je to davno. Jako davno. Tako jako davno, da se više ničega ne sjećam.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag