Šangaj: Troicki obezbedio duel sa Nadalom

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Šangaj: Troicki obezbedio duel sa Nadalom
Srpski teniser Viktor Troicki uspešno je startovao na Mastersu u Šangaju, pošto je u prvom kolu savladao Čeha Lukaša Rosola 6:2, 6:4.

Izvor: B92, Tanjug


EPA/MICHAEL REYNOLDS


Meč je trajao 67 minuta, a Troicki je trećom uzastopnom pobedom izjednačio u međusobnom skoru na 3-3.

Srpski teniser će u drugom igrati protiv Španca Rafaela Nadala, od koga je izgubio svih pet prethodnih duela.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 5.452.985 dolara.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Fonjini prvi protivnik Đokovića u Šangaju
Italijanski teniser Fabio Fonjini biće protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Mastersa u Šangaju.

Izvor: B92


Photo by Lintao Zhang/Getty Images


Fonjini je na startu turnira iz serije 1.000 u Kini eliminisao Alberta Ramos-Vinoljasa rezultatom 7:5, 6:3 i tako obezbedio duel sa najboljim igračem sveta.

Dvojica tenisera su se do sada sastajali sedam puta, a Novak je ostvario svih sedam pobeda – poslednji put igrali su na Australijan openu 2014. godine, kada je Srbin deklasirao protivnika prepustivši mu samo pet gemova – 6:3, 6:0, 6:2.

Inače, Đoković brani trofej na pretposlednjem Mastersu u sezoni.

Turnir u Šangaju igra se za nagradni 5.452.985 dolara
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Novak se vratio i pobedio uz oscilacije
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Šangaju, pobedom nad Fabiom Fonjinijem u dva seta.

IZVOR: B92


Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Đoković, koji je odigrao prvi meč posle poraza u finalu US opena, savladao je Fonjinija rezultatom 6:3, 6:3.

Meč je trajao nešto manje od 80 minuta, a Novak je imao određenih oscilacija, što je i logično kada se uzme u obzir činjenica da nije igrao mesec dana.

Na startu meča oduzeo je servis rivalu, potom neutralisao nekoliko brejk prilika i dobio prvi set, a kada je napravio brejk u prvom gemu drugog seta, činilo se da će brzo završiti posao.



Međutim, malo je posustao i greškama vratio rivala u igru, ali je i to bilo kratkog daha – ponovo je u sedmom gemu stigao do prednosti, da bi nekoliko trenutaka kasnije po osmi put u isto toliko susreta ispraćao poraženog Fonjinija na mreži.

Italijana je koštao ogroman broj neiznuđenih grešaka, napravio ih je čak 40, uz samo 15 vinera, dok je Đoković meč završio sa 13 direktnih poena i 18 grešaka.

Pobednik ovog susreta u sledećem kolu igraće sa boljim iz susreta Vasek Pospišil – Grigor Dimitrov.

Turnir u Šangaju igra se za nagradni 5.452.985 dolara.

Tok meča:


Photo by Lintao Zhang/Getty Images


Đoković je pomalo zarđalo ušao u meč, otvorio ga duplom servis greškom, ali je onda proradio početni udarac. Viđena je jedna zanimljiva situacija kada je čelendž bio ispravan zbog kačenja linije od jednog milimetra, obojica igrača su bila dobro raspoložena, a Novak je lako poveo.

Već u drugom gemu iskoristio je nešto sporiji ulazak rivala u meč – od 30:15 na servis Fonjinija vezao je tri poena i iskoristio prvu brejk šansu. Usledio je gem bez izgubljenog poena za vođstvo od 3:0.

Iako je u sledećem gemu osvojio kvalitetan poen za 30:30 i imao šansu da pritisne Fabija, Italijan je dobrim servisima uspeo da se izvuče i upiše prvi gem.

Igralo se bez mnogo uzbuđenja sve do 4:2 za Srbina u prvom setu, kada se on prvi put suočavao sa brejk loptama.



Brzo je izgubio dva poena, potom forhendom osvojio jedan, ali je morao da hvata težak volej pod nogama, pa je Fonjini stigao do 15:40. Prvu je neutralisao agresivnim forhendom, dok je kod druge preživeo napad i sačekao grešku.

Očekivano, usledila su dva brza poena i potvrda prednosti – 5:2.

Iako je tokom čitavog prvog seta momak iz San Rema imao mnogo sreće sa vrhom mreže, bio je blizu da ponovo izgubi servis na 0:30 u osmom gemu. Ipak, proradio mu je početni udarac, dobio je gem, a onda u sledećem došao do prilike da se rezultatski vrati.

Ponovo je požurio – izbacio je forhend u aut, da bi nešto kasnije Đoković odservirao i dobio prvi set rezultatom 6:3.



Photo by Lintao Zhang/Getty Images


Posle nekoliko propuštenih prilika bilo je očigledno da je Fonjini nervozan, zbog čega je bilo samo pitanje trenutka kada će popustiti. To se dogodilo u prvom gemu drugog seta, u maratonskom gemu Novak je realizovao drugu šansu i poveo 1:0.

Sve mu je krenulo na ruku, ali je Đoković sada bio taj koji je vratio protivnika u meč – napravio je nekoliko jeftinih grešaka, ispustio prednost, a onda je Italijan poveo 1:2.

Fonjini je igrao znatno agresivnije i imao dobru situaciju u četvrtom gemu, ali je dvama greškama iz bekhenda ipak posustao. Novak je odigrao dva agresivna poena, jedan je osvojio forhendom, drugi agresivnim servisom i izjednačio na 2:2.

Igralo se gem za gem sve do rezultata 3:3, kada je Novak ubacio u veću brzinu, a Fonjini napravio dve greške za 0:30. Đoković je dobio neverovatan poen vrativši lopticu posle kontakta sa vrhom mrežice, pre nego što je Fabio odservirao duplu grešku – 4:3.

Treći put uzastopno dobio je svoj gem sa ’nulom’, a onda je potpuno indisponirani Fonjini brzo izgubio četiri poena, pa je Đoković serijom 16:0 završio posao za manje od 80 minuta – 6:3, 6:3.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
5.467
Conga kaznio Janka za propuštene šanse
Srpski teniser Janko Tipsarević eliminisan je u drugom kolu Mastersa u Šangaju, pošto je izgubio od Francuža Žoa-Vilfreda Conge 6:3, 7:6 (8-6).

IZVOR: B92, TANJUG


Photo by Zhong Zhi/Getty Images

Prvi međusobni meč dvojice tenisera trajao je 103 minuta, a Tipsarević je greškama propustio brejk viška u drugom setu (4:2) i dve set lopte u taj-brejku.

Conga će se u trećem kolu sastati sa pobednikom duela između Nemca Aleksandera Zvereva i Hrvata Marina Čilića.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Bautista Agut prejak za Troickog
Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Mastersa u Šangaju, bolji od njega bio je Španac Roberto Bautista Agut sa 6:3, 6:3.

IZVOR: B92Č

172379204057ff579292d0a762782887_w640.jpg
Getty Images

On će u narednoj rundi igrati sa Žoom-Vilfredom Congom koji je savladao Aleksandera Zvereva iz Nemačke sa 6:7, 6:2, 7:5.

Troicki nije uspeo da ponovi igru iz prošlog kola kada je izbaco Rafaela Nadala, Agut je bio superiorniji tokom selog susreta, u oba seta je lako poveo sa 3:0, uspeo da sačuva prednost do kraja.

Troicki je zapretio samo u drugom setu kada je uspeo da vrati jedan brejk, ali Španac je imao brz odgovor, pa je do pobede stigao posle sat i 15 minute igre.

Tok meča:

Srpski teniser, koji je u prošlom kolu izbacio Rafaela Nadala, loše je počeo meč, Bautista Agut je brzo napravio brejk, potvrdio ga, a potom i povoe 3:0, a tome je svojim greškama doprineo Troicki. Tek u četvrtom gemu srpski teniser osvaja prvi gem, ali uz dosta muke, jer protivnik prethodno nije iskoristio novu brejk priliku.

Konačno je „proradio“ Viktorov ritern koji stiže do brejk prilike, ali je nije iskoristio, pa Agut povećava prednost na 4:1. Pošto nije uspevao brejkom, Troicki je gemovima na svoj servis pokušavao da produži prvi set, mučio se, ali trećim as udarcem smanjuje na 5:3. I pored svih problema Troicki se nije predavao, ali Bautista dobro servira i osvaja prvi set sa 6:3.

Bautista je slično kao i u prvom setu brzo stigao do 3:0 i dva brejka prednosti. Ipak, ovoga puta srpski teniser imao je odgovor. Prvo je poveo sa 40:0 na servis Španca, izugbio jedan poen i vratio jedan brejk za 1:3, a zatim odigrao svoj najbolji servis-gem na meču i potpuno se vratio u set.

Troicki je uspeo da spase još jednu brejk loptu Bautiste, ali to nije bilo dovoljno, morao je da servira za ostanak u meču, Agut je stigao do dve meč lopte, drugu je iskoristio i zabeležio pobedu.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Đoković u dobrom ritmu do četvrtfinala
Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Vasekom Pospišilom iz Kanade sa 6:4, 6:4.

IZVOR: B92

57152910157ff260d4c970723845703_w640.jpg
Getty Images

Đoković će se u narednom kolu sastati sa Mišom Zverevim koji je savladao Marsela Granoljersa iz Španije sa 6:7, 6:4, 6:1.

Srpski teniser je odlično počeo prvi set i brzo poveo sa 4:0, da bi usledio odgovoro Kanađanina koji smanjuje na 4:3. Ipak, Novak ne dopušta iznenađenje i osvaja prvi seta sa 6:4.

U nastavku izjednačena igra, a presudan momenat bio je u sedmom gemu drugog seta, kada prvi reket sveta oduzima servis rivalu i potom u laganom ritmu stiže do pobede.

Pospišil je pružao dobar otpor, uz odličan servis i 12 asova, ali i šest duplih grešaka, ipak Đoković je kontrolisao ritam igre i bolje koristio svoje šanse.

Tok meča:

Đoković je odlično otvorio meč, iako je Pospišil dobro servirao, Novak je uzvratio riternom i odmah napravio brejk, da bi ga i potvrdio za 2:0. Sigurnim udarcima naterao je Pospišila da se brani pod pritiskom, ali i da napravi duplu servis grešku, posle čega mu pvi reket sveta još jednom oduzima servis za ubedljivih 3:0.

Đoković je u dosadašnjem toku meča samo jedan poen na svoj servis prepustio rivalu, ali je potpom i Pospišil odigrao jedan dobar gem i smanjio na 4:1.

Pospišil je uspeo da pronađe ritam i zaustavi Đokovićev nalet, pogađao je neke teške udarce i uspeo da napravi brejk za 4:2. To je nastavljeno i u narednom gemu koji osvaja bez izgubljenog poena i potpuno se vraća u set.

Đoković se trgao posle ovog gema i sprečava rivala da ga još jednom iznenadi. Pospišil je servirao za ostanak u setu, Đoković ga je odličnim riternom naterao da izađe na mrežu, ali Kanađanin ne uspeova da prebaci mrežu. Potom greške na obre strane, odužio se deveti gem, a posle jedne duže razmene udaraca Pospišil osvaja poen za 5:4.

Dobar servis bio je potreban srpskom teniseru, a on deseti gem otvara upravo as udarcem. Potom je naterao rivala na greške i brzo stigao do 40:0. Jedna Đokovićeva paralela otišla je u aut, a Pospišil spasava još jednu set loptu pošto je primorao Đokovića da se rastrči po terenu. Ipak, sigurnim volejom Novak osvaja prvi set – 6:4.

Potpuno drugačije je izgledao početak drugog seta u odnosu na prvi, Pospišil je igrao rasterećenije, pa posle četiri gema nije bilo brejka – 2:2.

Konačno u sedmom gemu Đoković stiže do dve brejk lopte, prvu nije iskoristio izbacivši loptu u aut posle udarca po dijagonali. Potom se Pospišil dobro snašao udarcam kroz noge, kada je lopta išla direktno u njega, a Novak još jednom izbacuje loptu u aut – 40:40. Kanađanin zatim pravi grešku i poklanja Đokoviću još jednu brejk priliku koju koristi i vodi sa 4:3.

Izlazak na mrežu i „drop šot“ doneli su Đokoviću prednost i u osmom gemu, potom je na sličan način odgovorio Pospišil, posle nekoliko snažnih udaraca. Srpski teniser uspeva da potvrdi gem. Kanađanin je uspeo da izbori ostanak u meču, ali je potom Đoković bez problema stigao do pobede - 6:4, 6:4.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Kirjos kažnjen 16.500 dolara
Australijski teniser Nik Kirjos kažnjen je sa 16.500 dolara zbog svog ponašanja na meču protiv Miše Zvereva na Mastersu u Šangaju.

IZVOR: B92, BETA

224147257ff895c4acc2310401365_w640.jpg
Getty Images
Kirjos je kažnjen sa maksimalnih 10.000 dolara zbog "nedovoljnog zalaganja" na meču, sa još 5.000 zbog vređanje jednog navijača i sa 1.500 dolara zbog nesportskog ponašanja, saopštio je ATP.

Australijanac je u sredu izgubio od Zvereva u drugom kolu Mastersa u Šangaju, a tokom meča je u više navrata prilikom servisa nezainteresovano samo prebacio lopticu preko mreže.

On se, takođe, raspravljao sa jednim navijačem, a od sudije je dobio upozorenje zbog psovanja.

Kirjos se nekoliko sati posle meča izvinio putem Tvitera.

Australijanac je u prošlosti imao problema sa ponašanjem. Prošle godine je kažnjen sa 1.500 dolara zbog psovki na turniru u Šangaju, a bio je suspendovan na 28 dana pošto je tokom meča sa Stanom Vavrinkom vređao devojku švajcarskog tenisera.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Mari bez problema do četvrtfinala, Raonić ispao
Britanac Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pobedom nad Lukasom Pujom iz Francuske sa 6:1, 6:3.

IZVOR: B92
189375441157ff74c269953939279775_w640.jpg
Getty Images

On će se za poluifnale boriti sa boljim iz meča Gael Monfis – David Gofan.

Mari je do trijumfa došao za manje od sat i po vremena igre. U prvom setu dopustio je samo jedan gem rivalu, u drugom je ranim brejkom olakšao sebi put do četvrtfinala.

Drugi reket sveta odigrao je veoma dobar meč, iako se mučio sa servisom, ali je u drugi segmentima igre bio na visokom nivou. Sa druge strane Puj dosta grešio i nije uspeo da ozbiljnije zapreti Britancu.

Amerikanac Džek Sok napravio je iznenadjenje u osmini finala, pošto je eliminisao Kanađanina Miloša Raonića posle tri seta - 0:6, 6:4, 7:6. Sok će u narednoj rundi igrati protiv pobednika meča Stan Vavrinka - Žil Simon.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.549
Mari u seriji – titulom u Šangaju vidi prvo mesto
Drugi teniser sveta Endi Mari osvojio je titulu na Mastersu u Šangaju i tako nastavio pohod ka prvom mestu na ATP listi.

Izvor: B92

Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Mari je u finalu Šangaja savladao Roberta Bautistu Aguta sa 7:6 (7-1), 6:1, posle nešto više od sat i po vremena igre.

Endi je stigao do šeste titule u karijeri, druge u poslednjih nedelju dana, a ukupno 41. u karijeri.

Međutim, mnogo mu je važnije što je smanjio zaostatak za prvoplasiranim Novakom Đokovićem na nešto više od 2.000 bodova

U svom četvrtom finalu u kineskom gradu, momak iz Danblejna mučio se na startu, ali je sredinom seta stigao do brejka, potom i prilike da servira za prvi set. Međutim, u tim trenucima je birao loša rešenja, Bautista Agut se vratio i izborio taj brejk.

Ipak, nije imao snage da parira protivniku u dodatnom gemu – Mari je dobio taj brejk sa velikih 7:1, nastavio u istom ritmu i serijom od 19:2 rešio pitanje pobednika. Španac jeste uspeo da nadoknadi ispušteni brejk, ali je vrlo brzo klonuo i Endi je ekspresno stigao do svog trećeg pehara u Šangaju.

Takođe, ostvario je treću pobedu u isto toliko duela sa Robertom, pritom ne izgubivši nijedan set. Međutim, ni 28-godišnjak iz Kasteljona neće biti nezadovoljan jer je ostvario najbolji rezultat u karijeri, a kao rezultat dolazi napredak od šest pozicija na ATP listi i najbolji plasman – 13. mesto.

U završnoj računici Mariju predstavlja problem dodatnih 275 bodova koje brani zbog titule u Dejvis kupu prošle sezone, zbog čega je odlučio da nastupi na turniru iz serije 500 u Beču, koji traje od 24. do 30. oktobra.
 
Natrag
Top