samogradnja elektromobila od R4

Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Po[tovani,
Posedujem R4 od koga ne mogu tako lako da se odvojim. Voyilo je iz 89. godine i motor mu je već na izdisaju. Voleo bih da ga preuredim u elektromobil ali nisam mnogo obavešten o tome. Molim vas da mi pomognete i preporučite elektromotor i ostalu elektroniku u koliko neko zna, kao i gde može da se nabavi i po kojoj ceni. Potrebno mi je i nekakvo uputstvo o svemu ako i po nekakva šema.
Bio bih vam zahvalan i ako se prvi put javljam na forumu.
 
Član
Učlanjen(a)
12.07.2011
Poruka
95
Jednom sam negde procitao da je covek napravio Peglicu na elektro pogon koristeci anlaser od kamiona i da je to super radilo samo sto se malo grejao anlaser posto nije bas predvidjen za to

Druga mogucnost je mozda neki el.motor od el.viljuskara

Svidja mi se tvoja ideja
Narode ukljucite se
POZ
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Hvala STSASA,
Čitao sam za peglicu ali to mi ne odgovara obzirom da su olovni akumulatori a i nije moguće reverzibilno kočenje. Voleo bih nešto bolje od peglice.
Hvala i jos jednom pozivam ostale da se uključe u ideju.
 
Član
Učlanjen(a)
12.07.2011
Poruka
95
Pa doduse tu el.peglicu je covek pravio pre 20-30 godina
A sta mislis o hibridu ?
Na primer : el.motor od el.viljuskara a dodati motornu testeru(bez maca naravno :) ) da okrece alternator povremeno da dopuni baterije

A reverzibilno kocenje mislim da moze da se izvede
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2013
Poruka
27
Hibridno punjenjsamo aumulatora motornom testerom bi samo povećalo radijus kretanja, a radi se o tome da su olovni akumulatori veoma teški pa bi se veći deo energije trošio na savladavanje težine.
 
Natrag
Top