Salate sa sirom

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sa feta sirom i čeri paradajzom

Sa feta sirom i čeri paradajzom

sa-feta-sirom-i-ceri-parada.jpg


Potrebno je:
500 g čeri paradajza, 100 g feta sira, 2 kašike vinskog sirćeta, 1,5 kašika sitno iseckanog svežeg bosiljka, 1/4 kašičice soli, 1 glavica crvenog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 šake krutona.

Paradajz operite i isecite na polovine, pa dodajte kockice feta sira, luk isečen na kockice i krutone. U manjoj posudi pomešajte sirće, ulje, bosiljak i so. Promešajte i ostavite nekoliko minuta da se sastojci sjedine, pa sipajte u salatu i promešajte pažljivo. Služite odmah.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od jabuka sa permezanom

Salata od jabuka sa permezanom

1.jpg

Za 4 osobe: 4 veće zelene jabuke, 2 veće glavice zelene salate, 1,5 dl malsinovog ulja, 0,5 dl sirćeta "balsamiko", limun, 100 g parmezana u komadu, 120 g oraha, malo meda i so.

Jabukama odsecite vrhove, koji će poslužiti kao poklopac. Jabuke izdubite kašičicom, položite ih u posudu napunjenu kockicama leda i ostavite sa strane. Pulpu jabuka i parmezan iseckajte na kockice, a zelenu salatu na tračice i sve zajedno pomešajte u većoj posudi. Dodajte seckane orahe i snažno promešajte. Posebno pomešajte maslinovo ulje, sirće "balsamiko", sok od pola limuna, med i so i snažno mutite da dobijete gust salatni preliv. U svaku ohlađenu, izdubljenu jabuku sipajte malo mešavine zelene salate, kockica jabuka i kockice parmezana, obilato prelijte pripremljenim salatnim prelivom, pospite ostatkom seckanih oraha, poklopite poklopčićima od vrhova jabuka i svaku učvrstite čačkalicom.

(Novosti)




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Obrok-salata sa kozijim sirom i avokadom

Obrok-salata sa kozijim sirom i avokadom

avokadosalata.jpg

Potrebni su vam:
400g ajsberg salate
400g kozijeg sira
1 avokado
100g crnih maslina
100g prezli
1 jaje
50g usitnjenog pečenog lešnika
50g integralnog brašna
termostabilno ulje
sok 1 limuna
umeboši sirće
morska so i svež biber
Priprema:
Salatu iseckati i preliti maslinovim uljem, limunovim sokom, sirćetom, solju i biberom. Koziji sir iseći na zalogaje, uvaljati u brašno, potom u jaja pa u prezle i samlevene lešnike. Pržite na vrelom ulju. Avokado oljuštite, isecite na zalogaje i ubacite u limunov sok. Servirajte u tanjiru, sa maslinama.

Izvor: Zdrav život




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Šarena salata

Šarena salata

1.jpg

Za 4 osobe: 250 g spanaća, veća kruška, glavica crvenog luka, 150 g plavog sira, 2 kašike zrna nara, 2 kašike očizčenih oraha, limun, 2 dl maslinovog ulja i so.
U posudu za salatu sipajte očišćene listove spanaća, dodajte kolutiće crvenog luka, odozgo rasporedite tanke kriške kruške, pospite izdrobljenim plavim sirom i preko svega rasporedite polutke oraha. Prelijte mešavinom limunovog soka, maslinovog ulja i soli i do služenja čuvajte u frižideru.

Izvor: Večernje novosti
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata sa kruškama i orasima

Salata sa kruškama i orasima

18-KRUSKAMA-I-ORASIM.jpg

Za 4 osobe: veća glavica zelene salate, 100 g parmezana u komadu, nar, 12 oraha, 2 kruške viljamovke, limun, dve-tri kašike maslinovog ulja i so.

Salatu dobro operite, odvojte listove i isecite na trake, pa ih preručite u posudu za salatu, dodajte grubo seckane orahe, listiće parmezana, krušku isečenu na kockice i zrna nara. Posebno pomešajte maslinovo ulje, limunov sok i so, snažno promešajte, sipajte preko salate, promešajte i servirajte.

(Novosti)
 
Član
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poruka
6
zsbe.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]SALATA SA ORASIMA

SASTOJCI: 500gr. sremskog sira ( sitnog sira ), 4-5 kisela krastavca, 150gr. oraha, 200gr. sunkarice, 1 pavlaka i 200gr. majoneza.

PRIPREMA: Krastavce i sunkaricu iseckati, a orahe samleti... Sjediniti krastavce, sunkaricu i orahe pa im dodati sir, pavlaku i majonez... Sve lepo sjediniti i servirati u cinijice...
 
Član
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poruka
6
vuk5.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]SALATA SA PECENIM PAPRIKAMA

SASTOJCI: 15 pecenih crvenih paprika, 200gr. sunkarice, 2 obarena jaja, 200gr. feta sira, 200gr. majoneza, po ukusu so i biber.

PRIPREMA: Pecene paprike oljustiti, odstraniti peteljke i semenke pa iseckati... Iseckati sunkaricu i jaja... Fetu izrendati pa je sjediniti sa iseckanim paprikama, sunkaricom i jajima... Dodati majonez i po ukusu posoliti i pobiberiti... Sve lepo sjediniti i servirati u cinijice...
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od sira i pšenice

Salata od sira i pšenice

1.jpg

POTREBNO JE
300 g belog sira, 300 g pšenice, 200 g oraha, 2 paprike, paradajz i dve ljute paprike, malo sirćeta,
maslinovog ulja i morske soli.

PRIPREMA
Pšenicu staviti veče pre pripreme salate da se kuva. Isprati je u dve vode i pustiti da prokuva. Kuvati je 45 minuta. Zatim je skinuti sa šporeta, šerpu umotati u ćebe i ostaviti na toplom da prenoći. Sutradan samleti orahe, a paradajz i parike iseći na kockice. Pšenicu ocediti od vode i sipati u činiju. U pšenicu dodati mlevene orahe i povrće i dobro pomešati. Začiniti uljem i solju. Ubaciti pola narendanog Balans+ belog sira sa probiotikom i polako promešati. Sa ostatkom sira posuti salatu.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sir u povrću

X0EQrqQ.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 600 g boranije, 200 g čeri paradajza, 2 glavice crnog luka, 1 veza bosiljka, 100 g feta sira, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika soka od limuna, so i biber.

Crni luk oljuštite, sitno iseckajte i stavite u činiju. Prelijte sokom od limuna, posolite i pobiberite, dodajte 4 kašike maslinovog ulja i ostavite da odstoji. Operite boraniju, odsecite krajeve i skuvajte u posoljenoj vodi 25-30 minuta. Potom iscedite i isperite hladnom vodom. Čeri paradajz operite i isecite na četvrtine. Isperite bosiljak i odvojite listiće. Narežite sir na kocke. U većoj činiji pomešajte ohlađenu boraniju, paradajz, sir, bosiljak i crni luk u ulju i limunovom soku. Pažljivo promešajte i poslužite odmah.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978

ŠIŠARKA SALATA

236331_shutterstock-1564357609_ls.jpg


Sastojci:


  • 500 gr krem sira
  • 150 gr kiselih krastavčića
  • 200 gr obarene piletine (ili šunke)
  • 50 gr majoneza
  • 1 čen belog luka (po ukusu)
  • so po ukusu
  • badem za dekoraciju
Priprema:

U krem sir dodati sitno iseckan beli luk, dodati majonez i smesu umutiti mikserom ili dobro promešati.

Sitno iseckati krastavčiće, a obarenu piletinu (ili šunku) iseći na manje kockice. Dodati u prethodnu smesu. Posoliti po ukusu.

Sve dobro promešajte, a zatim oblikujte smesu u oblik šišarke, pa porađajte na tanjir.

Poređajte bademe na oblikovanu smesu od sira (kao na slici). U krasite salatu grančicama mirođije ili ruzmarina.

Predjelo je spremno. Prijatno!


(Stil.kurir.rs)
 
Natrag
Top