Salate sa kukuruzom

Hoyas
LEGEND
Učlanjen(a)
06.06.2009
Poruka
21.085
Salata sa kukuruzom i umakom od sira


salata_sa_kukuruzom_i_umakom_od_sira.JPG


Sastojci :


1. 2 klipa mladog kukuruza,
2. sasvim malo šećera,
3. 1 glavica luka,
4. 1 krastavac,
5. 10 dag punomasnog svježeg sira,
6. 1 dl kiselog vrhnja, 4 žlice jogurta,
7. 1 režanj češnjaka,sok 1/2 limuna,
8. papar, 4 rajčice,
9. malo svježe majčine dušice.


Priprema :

Sa očišćenih klipova kukuruza odrežite krajeve i oštrim nožem skinite zrnje. Kuhajte u posoljenoj vodi sa sasvim malo šećera. Skuhane isperite hladnom vodom.
Neka se dobro ocijede. Rajčice operite i narežite na tanke kriškice. Krastavac operite, luk oljuštite pa narežite na ploškice. Slažite naizmenično na pladanj.
Oljuštite i usitnite češnjak , dodajte u vrhnje, umiješajte jogurt, sol i papar te dobro istucite. Umiješate usitnjeni sir. Tim umakom prelijte salatu.

Pospite zrnjem kukuruza i nasjeckanom majčinom dušicom.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Salata sa kukuruzom i celerom

sa-kukuruzom.jpg

Potrebno je: 500 g kukuruza šećerca, 3 veća paradajza, 1 veća glavica crvenog luka, veći koren celera, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.

Kukuruz kratko skuvajte da omekša i ocedite od vode. Pomešajte ga u činiji sa rendanim celerom, paradajzom isečenim na kocke i crvenim lukom. Začinite salatu limunovim sokom, maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Ohladite u frižideru pre posluženja.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Meksička salata

2u40em8.jpg


Sastojci za 2 osobe: 2 konzerve kukuruza šećerca od 280 g, 200 g čeri paradajza, crvena ljuta paprika, avokado, zelena paprika, 3 struka mladog crnog luka, čen belog luka, limeta, 3 kašike kukuruznog ulja, po 2 grančice bosiljka i peršuna, morska so i mleveni biber.

Kukuruz sipajte u cediljku, operite hladnom vodom i ocedite. Crvenu ljutu papriku operite, izvadite semenke i izrežite na uske trake. Mladi luk očistite i isecite na kolutiće, a beli stavite u presu. Bosiljak i peršun operite, protresite, skinite listiće i sitno iseckajte. Zelenu papriku očistite, odstranite semenke i isecite na kockice. Avokado prepolovite uzdužno, izvadite košticu, oljuštite i isecite na male kocke. Sve sastojke sipajte u činiju za salatu, prelijte maslinovim uljem i sokom od limete, posolite, pobiberite i poslužite.

(Novosti)
 
Natrag
Top