Salate od mladog spanaća

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Salata od mladog spanaća i avokada

kNqXCy5.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 4 pune šake svežeg mladog spanaća, 1 veliki avokado, 2 krastavca i kašika semenki susama. Za preliv: 1/2 soka od limuna, 2 kašike soja sosa, 3 kašičice susamovog ili suncokretovog ulja i biber po ukusu.

Listove spanaća dobro operite i stavite u veliku činiju za salatu. Avokado operite, oljuštite, izvadite košticu i isecite na komadiće. Krastavac operite, oljuštite i isecite na kolutove. Dobro promešajte sve sastojke. U manjoj posudi pomešajte soja sos, sok od limuna, ulje i biber, promešajte, prelijte preko spanaća, avokada i krastavaca, pospite semenkama susama i servirajte.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Tajlandska salata

16b567.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 100 g tankih pirinčanih rezanaca, 2 šargarepe, krastavac, 12 čeri paradajza presečenih na pola, 500 g mladog spanaća, nekoliko listića bosiljka, 2 limete. Za vinegret: 2 kašike braon šećera, 2 kašike soka od limete, 80 g seckanog kikirikija, 60 ml ulja, 2 kašike seckanog korijandera, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice seckanog belog luka, so i biber.

U šerpi zagrejte vodu do ključanja, posolite i potopite rezance, poklopite i kuvajte na umerenoj temperaturi 8-10 minuta. Potom isperite hladnom vodom i dobro iscedite. U međuvremenu napravite vinegret. U činiji za salatu umutite sok od limete sa šećerom i zatim postepeno umešajte kikiriki, ulje, korijander, soja sos i beli luk. Šargarepe i krastavac iseckajte na tanke štapiće ili krupno narendajte i dodajte u činiju. Umešajte rezance, paradajz i očišćeni spanać, posolite i pobiberite po želji. Pre posluženja dodajte kriške limete i listiće bosiljka.

(Novosti)
 
Natrag
Top