Salata od tunjevine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od paprike sa tunjevinom

Salata od paprike sa tunjevinom

Potrebno je: 4 veće crvene paprike, pola veze peršuna, 300 g tunjevine iz ulja, sredina od deblje kriške hleba, kašika prezli, čen belog luka, so, biber i maslinovo ulje.

Paprike ispecite na grilu u rerni, ohladite, oljuštite, uklonite joj semenke i isecite na šire trake. Pomešajte 2 kašike izmrvljene sredine od hleba sa kašikom prezli, sitno seckanim peršunom i belim lukom i oceđenim komadićima tunjevine. Dodajte kašiku-dve maslinovog ulja, posolite, pobiberite i promešajte. U posudu sa poklopcem ređajte paprike, odozgo sipajte pripremljenu mešavinu, hermetički zatvorite i do služenja čuvajte u frižideru.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata sa tunjevinom

Salata sa tunjevinom

SALATA-OD-TUNJEVINE.jpg

Za 4 osobe: 320 g mešavine žitarica (može se kupiti u prodavnicama zdrave hrane), 240 g tunjevine iz ulja, limun, veza peršuna, pola čena belog luka, 160 g "čeri" paradajza, maslinovo ulje, so i biber.

Mešavinu žitarica kuvajte u slanoj ključaloj vodi dok zrna ne omekšaju. Za to vreme sitno iseckajte peršun i beli luk i izrendajte limunovu koru. Prelijte sokom od pola limuna, dodajte 8 kašika maslinovog ulja, posolite, pobiberite i snažno promešajte. Kuvane žitarice ocedite, ohladite pod mlazom hladne vode, dodajte dobro oceđene komadiće tunjevine, paradajz isečen na kriške, začinite pripremljenim prelivom, promešajte i najmanje 30 minuta pre serviranja čuvajte u frižideru.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sa tunom i spanaćem

Sa tunom i spanaćem

sa-tunom_620x0.jpg


Za 2 osobe potrebno je:
200 g tune u komadu, 100 g mladog spanaća, 1 glavica zelene salate, 2 krastavca srednje veličine, 2 velike slatke jabuke, 1 glavica crnog luka, 2 kašike soka od limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 2 kašike sveže seckane mirođije, so i biber po ukusu.

U posudi srednje veličine izmrvite komade tune viljuškom, pa dodajte jabuku isečenu na kockice i luk sitno iseckan. Promešajte, začinite sokom od limuna, posolite i pobiberite, dodajte maslinovo ulje. Promešajte dobro, prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje četiri časa. Izvadite i dodajte sitno iseckano lišće zelene salate, krastav isečen na kolutove i mirođiju. Izblanširajte kratko spanać i stavite na tanjir, pa preko njega sipajte salatu.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pasta salata sa tunjevinom

Pasta salata sa tunjevinom

1.jpg

Sastojci:

  • 350 g paste
  • 1/2 glavice zelene salate
  • 2 jaja
  • 500 g paradajza
  • 2 paprike
  • 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku
  • 1 vezica bosiljka
  • 2 cena belog luka
  • 100 g majoneza
  • 300 g punomasnog jogurta
  • 1 kašika soka od limuna
  • šećer, so, biber
Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu na pakovanju da bude al dente. Jaja tvrdo skuvajte, isperite ih i oljuštite. Paradajz isecite na kriške, zelenu salatu operite. Papriku isecite na kockice, a tunjevinu ocedite i isitnite. U velikoj posudi izmešajte povrće i tunjevinu.

Za dresing bosiljak isecite na tračice, a beli luk oljuštite i naseckajte, sve izmešajte sa majonezom, jogurtom i sokom od limuna. Dresing začinite solju, biberom i šećerom.

Testeninu ocedite i zajedno s dresingom pažljivo izmešajte s povrćem i tunjevinom. Jaja isecite na kriške i pre posluživanja dekorišite po salati.

Ekstra savet: Nabrojanom povrću možete dodati i kukuruz, ili promeniti bilo koji sastojak nekim drugim (krastavac, brokoli, šargarepa...)

(Stvar ukusa)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od tunjevine

1.jpg

Za 4 osobe: konzerva pasulja, pola konzerve leblebija, konzerva tunjevine, 2 struka mladog luka, pola glavice crvenog luka, 0,5 dl maslinovog ulja, 3 kašike crvenog vina, kašika senfa, veza peršuna, kašičica sušenog origana, krupna morska so i biber.

U većoj posudi za salatu pomešajte oceđeni pasulj, leblebije, tunjevinu, iseckani mladi i crveni luk i peršun. Posebno pomešajte senf sa crvenim vinom i postepeno dodajte ulje, ne prestajući da mutite. Pripremljeni salatni preliv sipajte preko salate, posolite, pobiberite i dobro promešajte. Do serviranja čuvajte u frižideru, a servirajte sa prepečenim hlebom.

(Večernje novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Tunjevina italijana

TUNJEVINA ITALIJANA

1.jpg

POTREBNO JE

konzerva komadića tunjevine, 250 ml majoneza posnog, kašičica senfa, 0,5 kg belog krompira, veza svežeg vlašca, 100 g crnih maslina, 50 g mlevenih oraha, so, biber

PRIPREMA
Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi pazeći da se ne prekuva. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je pomešajte s majonezom, senfom, orasima i seckanim vlašcem. Kuvani krompir ocedite i ubacite u pripremljen sos od tunjevine i majoneza. Na kraju dodajte masline i sve dobro izmešajte.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
SALATA SA TUNJEVINOM

1_zpsa9440e97.jpg


POTREBNO JE
500 g svežeg spanaća, 250 g tunjevine iz konzerve, 250 g kravljeg sira, maslinovo ulje, so, biber, sok od 1 limuna, so, beli luk


PRIPREMA
Spanać dobro operite i ostavite da se osuši. Tunjevinu ocedite od ulja. Sir isecite na kockice, pospite sečenim belim lukom i biberom. Spanać začinite maslinovim uljem, solju i sokom od limuna. Preko stavite oceđenu tunjevinu. Na kraju dodajte začinjeni sir.

(Blic žena)
 
Natrag
Top