Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

Udruženje građana LINK PLUS obeležava tri godine aktivnog zagovaranja zaštite dobrobiti životinja objavljivanjem novog sajta koji je posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji, saopštilo je Udruženje.

1_zps69c4918a.jpg


Kako se navodi, sajt Psi i mačke u Srbiji nastajao je “u procesu komunikacije sa velikim brojem građana s kojima smo se susretali tokom pune tri godine kroz naše aktivnosti, kao i razgovore koje smo vodili sa kolegama u civilnom sektoru, novinarima i donosiocima odluka”.

LINK PLUS ističe da će zainteresovani na njihovom sajtu pronaći odgovore na pitanja koja su najčešće postavljana.

“Tekstovi su autorski, objašnjavaju postojeće stanje, a poseban napor uložili smo u prikupljanje podataka o udruženjima za zaštitu životinja koje smo razvrstali po mestu registracije. Prvi put se u Srbiji objavljuje sveobuhvatan spisak udruženja koji planiramo da pretvorimo u bazu podataka”, navelo je Udruženje u saopštenju.

Takođe se ističe da su psi i mačke “vrste najbliže ljudima, koje danas uživaju status životinja za druženje, ali su isto tako životinje koje su najčešće žrtve neodgovornog ponašanja ljudi, napuštanja i nasilja”.

“Želimo da ukažemo da kućni ljubimac pre svega podrazumeva odgovornost, ne samo prema psu ili mački, nego i prema životnoj sredini, drugim životinjama, ljudima u našoj okolini i široj društvenoj zajednici”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Blic Online
 
Natrag
Top