Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
#1
Sajt posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji

Udruženje građana LINK PLUS obeležava tri godine aktivnog zagovaranja zaštite dobrobiti životinja objavljivanjem novog sajta koji je posvećen napuštenim psima i mačkama u Srbiji, saopštilo je Udruženje.

1_zps69c4918a.jpg


Kako se navodi, sajt Psi i mačke u Srbiji nastajao je “u procesu komunikacije sa velikim brojem građana s kojima smo se susretali tokom pune tri godine kroz naše aktivnosti, kao i razgovore koje smo vodili sa kolegama u civilnom sektoru, novinarima i donosiocima odluka”.

LINK PLUS ističe da će zainteresovani na njihovom sajtu pronaći odgovore na pitanja koja su najčešće postavljana.

“Tekstovi su autorski, objašnjavaju postojeće stanje, a poseban napor uložili smo u prikupljanje podataka o udruženjima za zaštitu životinja koje smo razvrstali po mestu registracije. Prvi put se u Srbiji objavljuje sveobuhvatan spisak udruženja koji planiramo da pretvorimo u bazu podataka”, navelo je Udruženje u saopštenju.

Takođe se ističe da su psi i mačke “vrste najbliže ljudima, koje danas uživaju status životinja za druženje, ali su isto tako životinje koje su najčešće žrtve neodgovornog ponašanja ljudi, napuštanja i nasilja”.

“Želimo da ukažemo da kućni ljubimac pre svega podrazumeva odgovornost, ne samo prema psu ili mački, nego i prema životnoj sredini, drugim životinjama, ljudima u našoj okolini i široj društvenoj zajednici”, ističe se u saopštenju.

Izvor: Blic Online
 

Top