Sajam nameštaja i izložba dizajna od 12. oktobra

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Sajam nameštaja i izložba dizajna od 12. oktobra






Jubilarni 50. Međunarodni sajam nameštaja, sa velikom Izložbom dizajna, biće održan od 12. do 18. novembra, najavljeno je sa Beogradskog sajma.


184964-sajam.jpg



Raznovrsni prateći programi sajma, biće organizovani u saradnji sa Udruženjem likovnih i primenjenih umetinka Srbije ULUPUDS, koje slavi 60 godina postojanja.

Budući da se prezentacija proizvođača nameštaja i dizajn usko prepliću, namera organizatora je da se ideja i proizvodnja približe sa ciljem bolje saradnje i neposrednije komunikacije.


Uz prezentaciju vrhunskih dometa dizajna nameštaja i dizajna enterijera kao izraza tekuće produkcije i dostignuća, kako u zemlji tako i u okruženju i Evropi, u Hali 2 biće predstavljeni umetnički radovi članova ULUPUDS-a - arhitekata, dizajnera, slikara, vajara, fotografa, kostimografa, scenografa, dizajnera tekstila, keramičara i teoretičara.

Tradicionalno ce biti prikazani radovi studenata Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta primenjenih umetnosti, Akademije lepih umetnosti, Šumarskog fakulteta, "Megatrenda", "Edukonsa", ali i srodnih umetničkih asocijacija iz Slovenije, BiH i Hrvatske, koje ce ove godine zauzeti značajnije mesto.


Prateći program će obuhvatiti radionice za studente i posetioce, stručna i popularna predavanja, okrugle stolove, prezentacije, susrete i razgovore sa izlagačima Sajma, što će na direktan način povezati zainteresovane strane.


Na Sajmu nameštaja će u sklopu Izložbe dizajna biti dodeljene tradicionalne nagrade Sajma "Zlatni ključ", a žiri ULUPUDS-a će kao i uvek dodeliti svoje nagrade.



Izvor:
24sata.rs
 
Natrag
Top