Sajam knjiga „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

Sajam knjiga „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“


sajam-knjiga-knjiga-na-sajmu-sajam-u-srcu.jpg


Na Beogradskom sajmu u hali 2, od petka, 17. decembra, do nedelje 26. decembra 2021, biće organizovana prodajna manifestacija Sajam knjiga.

Pod sloganom „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“, na kraju godine, a uoči velikih praznika Nove godine i Božića, za one kojima nedostaje Beogradski sajam knjiga, organizatori su odlučili da sačuvaju tradiciju i čitaocima pruže mogućnost da ostvare direktan kontakt sa knjigom i autorima.

Ponuđeni su najpovoljniji uslovi učešća izlagačima ali i posetiocima, da bi se omogućio što veći broj izdavača i trgovaca knjigom, kao i da bi manifestacija bila idealna za što širi krug zainteresovanih.

Po ugledu na velike sajmove knjiga, izdavači će ponuditi svoja nova i već objavljena izdanja, a oni najposvećeniji organizovaće promocije, prezentacije i susrete sa piscima.

U hali 2 Beogradskog sajma okupiće se najverniji poštovaoci knjige u uverenju da je knjiga lekovita i da će uneti optimizam i dobru energiju u Novu godinu, sa željom da nam pruži nove prilike za rast i obrazovanje.

(danubeogradu.rs)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979

SAJAM ISPUNILE KNJIGE: Otvorena manifestacija posvećena pisanoj reči, koja će trajati do 26. decembra

MANIFESTACIJA "Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu" otvorena je danas u Hali 2 Beogradskog sajma.


173222_sajam-knjiga-1712-2021-foto-n.-skenderija-5_f.jpg


Ljubitelji književnosti biće u prilici da do 26. decembra, po povoljnim cenama nabave nove naslove stotinu domaćih izdavača, među kojima Kompanija "Novosti".

Hala 2 na Sajmu u petak je bila neobično prazna, s obzirom na to da smo navikli da tradicionalni Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji je otkazan i ove godine, okupi veliki broj posetilaca.
Izdavači se, ipak, nadaju da je na slabiju posećenost uticalo vreme i neobaveštenost građana o ovoj manifestaciji, ali se većem broju čitalaca nadaju u sledeći petak.

- Bilo je očekivano da se pojavi ovako mali broj ljudi, dosta Beograđana ne zna da je ovo organizovano - rekli su za naš list na štandu "Lagune".

- Verujem da na posećenost utiču vremenski uslovi, ali i slava koju proslavlja veliki broj domova. Očekujem da će u naredni petak biti mnogo više ljudi, tačnije broj posetilaca će sigurno rasti. Sigurno je da će tokom vikenda ovde biti prepuno, kad se malo pročuje, a i kako su najavili biće i lepše vreme.

173221_sajam-knjiga-1712-2021-foto_iff.jpg


"Geopoetika" je izložila veliki broj izdanja, nade polažu u novu knjigu Orhana Pamuka "Noći kuge", a osim toga očekuju da će veliku pažnju privući i dela japanskog pisca Harukija Murakamija.

Kupci koji su posetili Beogradski sajam bili su začuđeni zbog male posećenosti, ali i što među izdavačima nisu pronašli one za koje su očekivali da će biti tu.

- Mislio sam da će biti prepuno, to je slika koju imam u glavi kada se pomenu sajam i knjige - ispričao nam je jedan od posetilaca.

- Obišli smo halu i očekivali smo da će biti još izlagača. S obzirom na to da prošle i ove godine nije održan Međunarodni sajam, drago mi je što se neko dosetio da organizuje ovu manifestaciju, ipak nam fale ovakvi događaji.

173223_sajam-knjiga-1712-2021-foto-n.-skenderija-13_iff.jpg


ŠTAND "NOVOSTI"

POSETIOCI će u narednih deset dana biti u prilici da kupe i izdanja naše kuće. Danas je na štandu "Novosti" najtraženija bila knjiga Borisava Jovića "Zašto bih ćutao". Veliko interesovanje vladalo je i za novu knjigu Matije Bećkovića "Onamo namo - portreti i pesme". Veliki broj njih pitao se da li će ovaj velikan potpisivati svoje novo delo.

(Novosti)
 
Natrag
Top