Sahranjena devojčica koja se utopila na kuršumlijskom bazenu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Devojčica se utopila u bazenu




Izvor: Blic V.K,. | 16. 07. 2011. - 19:51h

KURŠUMLIJA - Dvanaestogodišnja Isidora Pavlović iz Kuršumlije utopila se sinoć na gradskom bazenu u Kuršumlije. Prema nezvaničnim informacijama telo nesrećne devojčice je primećeno tek kada je isplivalo na površinu. U Hitnoj službi kuršumlijskog Doma zdravlja, kažu da se nesreća dogodila oko 17,00 sati a devojčica je već bila mrtva kada su oni stigli.


159462_22735_hs.jpg


- Ekipa hitne pomoći je primila poziv u 17.05i za dva minuta stigla na lice mesta. Usledio je pokušaj reanimacije, koji smo nastavili u kolima Hitne službe a potom i u Domu zdravlja, ali na žalost devojčici nije bilo pomoći – saopštio je dežurni lekar kuršumlijskog DZ.

Međutim, iako je po dosadašnjim saznanjima, smrt devojčice konstatovana još na bazenu, neizvesno je koliko dugo je bila pod vodom. Naime, uprkos tome što su na bazenu u popodnevnoj smeni radila dva spasioca, prema navodima očevidaca, njima je skrenula pažnju tuča koja je izbila na bazenu zbog čega je telo devojčice primećeno tek kad je isplivala na površinu vode.

Prema navodima komšija iz kuršumlijskog naselja Rasadnik, devojčica je živela sa roditeljima i mlađim bratom. Radi se o veoma siromašnoj porodici a odmah posle nesreće u Hitnu službu došao je otac dok je majka sa bratom bila u selu .I dok se na licu mesta očekuje odlazak istražnog sudije gradski bazen je ispražnjen a vidno potreseni spasioci nisu bili u stanju da daju izjavu .
Inače, u Kuršumliji nije zabeležen slučaj utapanja na gradskom bazenu.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Devojčica nije spasena od utapanja zbog tuče na bazenu

Devojčica nije spasena od utapanja zbog tuče na bazenu




Beta | 17. 07. 2011. - 13:25h

KURŠUMILJA - Maloletna I.P. koja se pre dva dana utopila na gradskom bazenu u Kuršumliji, nije spasena zbog tuče koja je u tom trenutku izbila na kupalištu, pa je pažnja spasilaca bila usmerena na tu stranu.
Gradski bazen u Kuršumliji u kom se utopila jedanaestogodišnja devojčica biće zatvoren narednih nekoliko dana.

Direktor Sportske hale, u okviru koje se nalazi bazen, Vladimir Petrović rekao je danas agenciji Beta, da je tu odluku donelo rukovodstvo nakon tragedije, kao i da je još pre nekoliko dana upućen zahtev policiji da se pojača nadzor na gradskom bazenu.

Petrović je kazao da se devojčica juče utopila u trenutku kada je na drugom kraju bazena izbila tuča, "na koju je bila usmerena pažnja spasioca".

- Sinoć nisam radio, ali su mi ispričali da je kada je tuča izbila u donjem delu bazena, masa dece i starijih krenula u taj deo, verovatno i dvojica spasioca i da zato niko nije primetio da se devojčica utopila - naveo je direktor.

Telo utopljene devojčice su primetila deca koja su se kupala tek nakon što se tuča završila.

- U tuči je jedan učesnik isečen nožem po telu i odveden u Hitnu službu dok je jedan, koji je takođe bio povređen pobegao sa bazena - kazao je Petrović.

On je naveo da je pre nekoliko dana uputio zahtev policiji u Kuršumliji da pojača nadzor na gradskom bazenu, zbog čestih tuča i drugih problema i da je i jučerašnjim dogadjajima prisustvovao jedan policijac.

Telo I.P sinoć je prebačeno u Niš gde će danas biti urađena obdukcija, nakon koje će biti poznat uzrok smrti.

Devojčica će biti sahranjena sutra na gradskom groblju u Kuršumliji o trošku opštine.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Tragedija na bazenu

Kuršumlija: Roditelji traže samo istinu o smrti mezimice




Izvor: Blic Ljubiša Mitić | 18. 07. 2011. - 00:02h

KURŠUMLIJA - Izgubili smo mezimicu. Za tren. Srušeni su svi naši snovi, a ne znamo ko je odgovoran za smrt naše male Isidore. Goran Pavlović jecajući priča da bi želeo da sazna kako je njegova dvanaestogodišnja ćerka stradala u subotu po podne na gradskom bazenu u Kuršumliji. Od trenutka tragedije i on, ali i njegova supruga Svetlana su pod sedativima.

159656_0103-kursumlija-isidora-pavlovic_hf.jpg

Isidora Pavlović

- Izgubili smo dete, za tren oka, srušeni su svi naši snovi i nadanja. Bila je tako bezbrižna i dobra devojčica - kroz bolni jecaj izgovara otac Goran, dok ga suznih očiju gleda trogodišnji sin Veljko.

Seća se svakog ćerkinog koraka te kobne subote. Vratila se iz sela i oko 11 časova sa drugaricom otišla na bazen.


- Kada su mi po podne komšije rekle da se utopila devojčica na bazenu, i dalje nisam slutio da je to moja Isidora. Ipak, otišao sam na bazen da proverim, a kako tamo nije bilo nikoga, otišao sam se kod kumova. Nisam imao mira, pa sam nakon toga otišao u Hitnu službu Doma zdravlja - nastavlja priču nesrećni otac.


Odlična učenica
Isidora je bila odličan učenik, a kao nagradu za svoj uspeh i primereno vladanje tokom cele godine saznajemo da joj je učitelj poklonio mobilni telefon. Taj dar je sa ponosom nosila.
On ističe da je shvatio da se radi o njegovom detetu tek nakon što su mu pokazali deo kupaćeg kostima devojčice. S obzirom na to da je srčani bolesnik, odmah mu je pozlilo, pa su lekari i njemu ukazali pomoć.

Ostaje nejasno kako se nesrećna devojčica udavila, iako je bila solidan plivač.


Direktor kuršumlijske Sportske hale, u okviru koje se nalazi bazen, Vladimir Petrović rekao je da devojčica nije spasena zbog tuče koja je u tom trenutku izbila na drugom kraju kušališta, pa je pažnja spasilaca bila usmerena na tu stranu. Zbog učestalih problema koje prave kupači bazen biti zatvoren narednih dana.


159657_0104-kursumlija-porodica-pavlovic_hf.jpg

Porodica Pavlović


- Odluku o zatvaranju bazena donelo je rukovodstvo nakon tragedije. Mi smo još pre nekoliko dana uputili zahtev policiji da se pojača nadzor na gradskom bazenu - naveo je Petrović, dodajući da je zbog tuče „masa dece i starijih krenula u taj deo, verovatno i dvojica spasilaca i da zato niko nije primetio da se devojčica utopila“.

Telo utopljene devojčice su primetila deca koja su se kupala tek nakon što se tuča završila.


- U tuči je jedan učesnik isečen nožem po telu i odveden u Hitnu službu dok je jedan, koji je takođe bio povređen pobegao sa bazena - kazao je Petrović.


On je naveo da je pre nekoliko dana uputio zahtev policiji u Kuršumliji da pojača nadzor na gradskom bazenu, zbog čestih tuča i drugih problema i da je i jučerašnjim događajima prisustvovao jedan policijac.


Zbog tragedije na bazenu, koji će narednih dana biti zatvoren, opštinske vlasti su danas proglasile dan žalosti, kada će biti i sahranjena devojčica.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Sahranjena devojčica koja se utopila na kuršumlijskom bazenu




Izvor: Blic V. Kostić | 18. 07. 2011. - 15:06h

Dvanaestogodišnja Isidora Pavlović iz Kuršumlije, koja se u petak utopila na gradskom bazenu u Kuršumliji, sahranjena je danas na porodičnom groblju u selu Kastrat nedaleko od Kuršumlije.

159888_kursumlija--sahrana-1_f.jpg


Brojna rodbina i prijatelji ispratili su na poslednji počinak malu Isidoru

Brojna rodbina, prijatelji i meštani ovog sela, ispratili su malenu devojčicu čiji se život prerano okončao. Velika tuga i muk vladaju u Kastratu nakon nemilog događaja.

Uplakana i neutešna porodica još je u neverici, dok meštani prepričavaju priče kako se spletom okolnosti desila tragedija i kako niko od oko 300 kupača, koliko ih je bilo na bazenu, niko nije uspeo da pomogne bespomoćnom detetu
 
Natrag
Top