SAF dobio 60 miliona za pojačanja

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
SAF dobio 60 miliona za pojačanja
23. jul 2009.

14902299634a54d27a5f67a149166406_big.jpg


Vlasnici Mančester Junajteda saopštili su da menadžer Aleks Ferguson ima značajna sredstva za pojačanja, ali da je na njemu da odluči da li će ih potrošiti.


Tešin Nejani, portparol porodice Glejzer, u čijem je vlasništvu klub sa „Old Traforda”, izjavio je da je Fergusonu na raspolaganju oko 60 miliona funti od ukupno 80 miliona, koliko je Junajted dobio od prodaje Kristijana Ronalda u Real Madrid i da očekuju da taj novac bude uložen u pojačanja.


Ipak, Ferguson za sada nije izdvajao veće sume. U klub je stigao Majkl Oven kao slobodan igrač, a novi članovi Mančester Junajteda su i vezni fudbaleri Antonio Valensija i Gabrijel Obertan, kao i napadač Mame Dijuf.

Sa druge strane, klub je izgubio u trci sa Realom u pokušaju da dovede Karima Benzemu iz Liona, posle čega se odustalo i od dovođenja Franka Riberija i Davida Vilje, koji su bili potencijalna pojačanja, a u međuvremenu klub je napustio i Karlos Tevez, novi član gradskog rivala Mančester Sitija.

Ipak, Ferguson je zadovoljan aktuelnim sastavom i neće po svaku cenu dovoditi nove igrače.

“Menadžer nije uspeo da pronađe igrače koji su nam potrebni u ovom trenutku. Ne želimo da dovedemo igrače koji su nemotivisani i koji nisu spremni da daju maksimum”, izjavio je Nejani.

Veteran Rajan Gigs uveren je da odlasci Ronalda i Teveza neće imati veliki uticaj na rezultate. Velšanin očekuje da će Junajted još jednom odbraniti titulu u Premijer ligi.

“Оd mog dolaska, klub su napustili igrači poput Robsona, Hjuza, Kantone, Van Nistelroja, Kina i Dejvida Bekama, ali je Ferguson svaki put uspevao da preoblikuje tim. Karlos i Kristijano jesu veliki igrači, ali mi idemo dalje”, rekao je Gigs.

Spekuliše se da će deo novca od prodaje Ronalda biti izdvojen za saniranje klupskog duga od čak 700 miliona funti.

Izvor: b92
 
Natrag
Top