SAD traže pedofile i u Srbiji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]SAD traže pedofile i u Srbiji
[/h] Izvor: Beta


Indijanapolis -- Američko tužilaštvo saopštilo je da je razbijen međunarodni lanac dečje pornografije i da istražuje osumnjičene u nekoliko zemalja, uključujući Srbiju.

4529649314f82d0a8b2323849065090_368x225.jpg

Foto: Beta, Arhiva
Kancelarija državnog tužilaštva u Indijanapolisu saopštila je da je zbog proizvodnje i onlajn distribucije eksplicitnih fotografija beba i dece osuđeno sedam osoba i da su se još dvojica optuženih izjasnila krivim.
Do sada je uhapšeno više od 20 osumnjičenih u devet država, a vlasti istražuju i osumnjičene u SAD, Švedskoj, Srbiji, Holandiji i Ujedinjenom kraljevstvu, navodi se u saopštenju.

"Istragom je otkrivena opasna i pokvarena grupa kriminalaca posvećenih trgovini seksualno eksplicitnim fotografijama dece mlađe od pet godina", naveo je pomoćnik državnog tužioca Leri Brojer.

Istraga je počela u novembru 2010. godine hapšenjem Dejvida Bostika, koji je osuđen po 65 tačaka optužnice na 315 godina zatvora.

Njegovo hapšenje je dovelo istražitelje do drugih članova te kriminalne grupe, a poslednje presude donete su u sredu, kada su tri osobe osuđene na ukupno 52 godine zatvora.

Portparol kancelarije tužilaštva u Indijanapolisu Tim Horti izjavio je da istražitelji sarađuju sa vlastima nekoliko drugih država.

Slučaj je rezultat projekta "Bezbedno detinjstvo", koji je pokrenut na inicijativu američkog ministarstva pravde u cilju borbe protiv onlajn seksualne eksploatacije i zloupotrebe dece.
 
Natrag
Top