Sačekuša za Dorćolca

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Sačekuša za Dorćolca


Kontroverzni biznismen povređen je u eksploziji naprave koja je bila postavljena pod njegov automobil parkiran ispred zgrade u ulici Đorđa Čutukovića, u Zemunu. Detonacija je u noći između ponedeljka i utorka izazvana daljinski, što upućuje na naručeno ubistvo.



Beograd - Poslednji atak na kontroverznog biznismena Nikolu Sandulovića (47), vlasnika nekoliko lokala u Beogradu, najverovatnije je opomena "konkurencije".

Iako trenutno nije poznato kome se mogao zameriti, Sandulović se, prema nezvaničnim saznanjima, u poslednje vreme našao u velikim dugovima, zbog čega je oglasio na prodaju vilu na Senjaku, za koju traži tri miliona evra. Činjenica je da nikad nije osuđivan, ali se spekulisalo da se svojevremeno bavio prodajom narkotika. Navodno je tako stečeni novac kasnije investirao u legalne poslove, među kojima je, kako se pominje, gradnja nekretnina, pa je moguće da je u tom poslu nekom zasmetao.

Policija se još nije oglasila povodom poslednjeg napada na Sandulovića, ali on, prema nekim procenama, ima rukopis profesionalca.

U eksploziji naprave koja je bila postavljena pod njegov automobil "ševrolet", parkiran ispred zgrade u ulici Đorđa Čutukovića u Zemunu, kako su javili beogradski mediji, u noći između ponedeljka i utorka su pored Sandulovića lako povređene još dve osobe, koje su bile u blizini - Tomislav S. i Petar J. koji je posle pregleda u Neurohirurškoj ambulanti Urgentnog centra pušten kući.
Prema nezvaničnim saznanjima, eksploziv je aktiviran daljinskim upravljačem u trenutku kad je Sandulović ušao u automobil, što ukazuje na planiranu likvidaciju, ne opomenu.

Silina detonacije poznatog Dorćolca izbacila je iz sedišta, dok su geleri povredili dvojicu prolaznika. Prema prvim rezultatima istrage, Sandulovića je spasilo to što je bomba bila postavljena ispod suvozačevog sedišta.
Kada je policija stigla na mesto eksplozije, Sandulović je bio svestan i komunikativan. Odmah je prebačen na Institut na Banjici, gde su mu konstatovane lakše povrede, a podvrgnut je i manjoj hirurškoj intervenciji na licu.

Eksplozija je potpuno uništila "ševrolet" i još dva vozila koja su bila parkirana u blizini, a na asfaltu ispod automobila napravljen je veći krater. Prema saznanjima RTS, neposredno pre eksplozije primećen je jedan muškarac koji beži sa lica mesta.

Ime Nikole Sandulovića u sličnom kontekstu pominjano je i pre tri godine, kada je na njegovu kuću na Senjaku bačena bomba. On je tada ponudio 100.000 evra za informaciju o naručiocu napada. Taj incident do danas nije rasvetljen.

Ubeležen u "Beloj knjizi"

Sandulović je hapšen u akciji "Sablja" 2003. godine, a njegovo ime našlo se i u policijskoj "Beloj knjizi", ali ostalo je nedorečeno zbog čega. On sam je kasnije za to optužio Vladimira - Bebu Popovića, bivšeg šefa Biroa za informisanje, tvrdeći da mu je namestio lažne optužbe zbog intervjua u kojem je kritikovao vlast.
Sandulović je često kritikovao i nekadašnjeg potpredsednika DS Čedomira Jovanovića, za koga je tvrdio da je 5. oktobra odneo oružje iz magacina Skupštine grada koje je prethodno oduzeto policajcima u stanici u ulici Majke Jevrosime.
Ime rođenog Dorćolca godinama se vezuje i za Zorana Đinđića, ubijenog srpskog premijera. Prema medijima, Sandulović je u vreme Đinđićevog opozicionog delovanja bio u njegovom obezbeđenju.

Prepucavanje zbog "jaguara"

Nikola Sandulović je izazvao zanimanje žute štampe kada je počeo da se zabavlja sa pevačicom Slađanom Delibašić, nekadašnjom članicom grupe "Đogani fantastiko". Na naslovnim stranama tabloida ovaj par se našao kada je Sandulović Slađani poklonio "jaguara". Veza nije dugo potrajala, a bivši partneri su se neko vreme "prepucavali" preko novina. Slađani je poklon kasnije ukraden.



Izvor: Glas javnosti
 
Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Eksploziv podmetnuli golubari!

Eksploziv podmetnuli golubari!


Uhapšeni Zoran Tešić, Miloš Kristanović, Dragan Ražnatović i Dragoslav Pejić zbog sumnje da su pokušali da ubiju Nikolu Sandulovića

Thumb_0902_26.jpg


Beograd - Iza pokušaja ubistva Nikole Sandulovića (47), bivšeg telohranitelja pokojnog premijera Zorana Đinđića, definitivno stoji „golubarska mafija“!


Ovo je juče za Kurir potvrdio direktor policije Milorad Veljović i saopštio imena četvorice uhapšenih za koje se sumnja da su 18. januara u Zemunu podmetnuli eksploziv ispod Sandulovićevog „ševrolet laćetija“.

- U akciji kriminalističke policije i Višeg tužilaštva juče su zbog pokušaja ubistva Sandulovića privedeni Zoran Tešić Teša (45), Miloš Kristanović (41), Dragan Ražnatović (37) i Dragoslav Pejić (35) iz Beograda. Razlog ovog incidenta, koji je kulminirao podmetanjem eksplozije, jeste dugogodišnji sukob vezan za neraščišćene imovinske odnose, pre svega u poslovima golubarstva. Šta je prava pozadina i motiv, još uvek se ispituje, ali je izvesno da je u pitanju hobi preko kojeg se u poslednje vreme obrće veliki novac. Kako sam čuo, cena pojedinih reprezentativnih primeraka golubova kreće se od 10.000 do 15.000 evra - izjavio je prvi čovek srpske policije.

Neobičnim epilogom ovog incidenta pale su u vodu ostale spekulacije koje su se mogle čuti proteklih dana. Između ostalog, pominjalo se da ovaj napad ima veze s njegovom navodnom umešanošću u trgovinu drogom i profitabilne građevinske poslove. Prema nezvaničnim saznanjima,


Sandulović se kao dugogodišnji predsednik Golubarskog saveza zamerio trgovcima koji na golubovima obrću veliki novac. Istražni organi su uspeli da uđu u trag osumnjičenima za nepuna četiri dana, zahvaljujući praćenju „opel astre“ iz koje su, kako se pretpostavlja, daljinski aktivirali plastični eksploziv postavljen pod Sandulovićev džip.

I tokom jučerašnjeg dana više puta smo pokušali da kontaktiramo sa Nikolom Sandulovićem, ali su svi njegovi poznati telefoni bili nedostupni, a kad smo otišli do njegove kuće na Senjaku, ženski glas nam je preko interfona rekao: „Gospodin Sandulović će pričati kada za to bude raspoložen.“

Prema poslednjim informacijama, on je na kućnom lečenju posle manje hirurške intervencije na ortopedskoj klinici na Banjici. Zajedno s njim, prilikom detonacije eksploziva lakše su povređena i trojica njegovih prijatelja s kojima je te večeri bo u društvu.



Izvor: Kurir
 
Natrag
Top