Sa 1,92 promila alkohola u krvi vozio autobus pun putnika!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Sa 1,92 promila alkohola u krvi vozio autobus pun putnika!




Izvor: Blic Branka Kuljanin | 18. 07. 2011. - 15:18h | Foto: N. Raus

Zdravko J. (53) vozač AD „Autosaobraćaj“ iz Kragujevca, isključen je u nedelju uveče iz saobraćaja i priveden je na trežnjenje, pošto je pijan vozio autobus pun putnika.


159891_hro-autobus_f.jpg
Uplašeni putnici pozvali policiju koja je utvrdila da je vozač pijan

Uplašeni putnici primetivši nakon dvadesetak minuta od polaska da vozač „ne drži pravac“ mobilnim telefonima pozvali su policiju, koja ga je zaustavila u Batočini i podvrgla alkotestu.

Ustanovljeno je da je Zdravko J. u stanju teške alkoholisanosti i da ima 1,92 promila alkohola u krvi, posle čega je isključen je iz saobraćaja i odveden na trežnjenje u batočinsku policijsku stanicu.

Autobus AD „Autosaobraćaj“ pun putnika preksinoć je saobraćao na redovnoj liniji Kragujevac - Batočina - Beograd, i iz Kragujevca je krenuo u 19,30 sati. Nakon polaska, posle kraćeg vremena i pređenih desetak kilometara, putnici su uočili da se vozač čudno ponaša, da ne drži pravac i često pritiska kočnicu.

Pretpostavljajući da je pijan neko od putnika je mobilnim telefonom o svemu obavestio policiju u Kragujevcu odakle je odmah javljeno i naloženo Saobraćajnoj policijskoj patroli u Batočini da zaustavi autobus i prekontroliše vozača.

U kragujevačkoj Policijskoj upravi kažu da je vozač Zdravko J. (53) alkotestiran i na licu mesta je utvrđeno da autobusom upravlja u stanju teške alkoholisanosti, odnosno da u krvi ima 1,92 promila alkohola.


- On je isključen iz saobraćaja i određeno mu je zadržavanje do istreženjenja u prostorijama policijske stanice u Batočini, odnosno do jutarnjih sati. Protiv vozača Zdravka J., pravnog lica preduzeća AD „Autosabraćaj“ kao i odgovornog lica u ovom preduzeću koje je vozaču izdalo nalog za vožnju biće preduzete sve zakonom predviđene mere, saopštila je kraguejvačka policija.


Sat vremena nakon isključenja, iz AD „Autosaobraćaj“ po isprepadane putnike poslati su drugi vozač i autobus sa kojim su otputovali za Beograd.

Vršilac dužnosti direktora „Autosabraćaja“, Jovan Rvović kaže za "Blic" da je ovo što se desilo "strašno i do sada nezabeleženo u istoriji preduzeća".

– Vozač je odmah suspendovan, a još najmanje četvoro lica biće obuhvaćeno disciplinskim postupkom, kako bi se utvrdilo ko je uopšte izdao nalog da vozač u alkoholisanom stanju krene na put. U našem preduzeću se vrše redovne kontrole, imamo i svoj aparat za alko test, a navedeni radnik je bio i na sistematskom pregledu pre dvadesetak dana. Svako konzumiranje alkohola u preduzeću se odmah kažnjava suspenzijom - kaže Rvović.

On dodaje da Zdravko J. ima 33 godine staža, da mnogi vozaći iza sebe imaju i po dva tri miliona pređenih kilometara, ali da je bezbednost putnika i vozila na prvom mestu.


– Nedopustivo je ovo što se dogodilo, i mi ćemo utvrditi ko je za ovo odgovoran, obećava Rvović.
 
Natrag
Top