S.O.S. - Građevinarstvo ( Obavezno pročitati !!! )

Učlanjen(a)
22.10.2011
Poruka
1
koko razlepiti silikon

Imam problem, u kuptilu lavabo je za plocice zaleoljen silikono, posroji li nacin da se to odlepi nekim hemijskim sredstvom?
 
Član
Učlanjen(a)
04.07.2010
Poruka
1
dimnjak za centralno grejanje

imam kucu od 70m2,visine 6m,kotao tkk17.interesuje me kakav dimnjak trebam da napravim?
 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Dejane,za tvoju kuću mislim da bi najbolji dimnjak bio od šentova. Samo mala napomena, ako budeš radio sa šentovima, sjeti se uzeti dva šenta sa rupama na sebi. Jedan gdje će ti ići rora , a drugi šent, koji će biti pri dnu zida, da bi mogao čistiti pepeo iz dimnjaka!
 
Član
Učlanjen(a)
01.04.2012
Poruka
1
Zdravo svima!

Da li zna neko nesto o styrostone gradnji (gradnja blokovima od stiropora i betonom), i kako se to pokazalo kod nas?
 
Član
Učlanjen(a)
29.08.2012
Poruka
3
Resenje za Vas problem je pur pena.Time mozete zalepiti stiropor za karatavan.
 
Član
Učlanjen(a)
10.01.2013
Poruka
2
PVC stolarija koja se prodaje u marketima ,gradjama je ne kvalitetna jer pri samoj proizvodnji nema dodatnih ojacanja u svojstvu profila tj. celicne trake koje ide duz profila radi ''bacanja'' ili ''uvijanja'' profila ,tznci da se pravi cisto plastikom bez ojacanja. Prilikom montaze stvara poteskoce postavkom u ''vaser vagu'' ,a kasnije zima/ljeto ima jak uticaj na nju jer se izbaci itd.
 
Član
Učlanjen(a)
10.01.2013
Poruka
2
Sefe moj predlog ti je da iskopas okolo postojeceg temelja dodatnu temeljnu gredu ,na svakih 10-15 cm ubusis fi-12 zeljezo da izviruje 25 cm napolje ispod koga bi ubacio povezanu gredu ,tj napravio dodatnu temeljnu traku koja bi prenela postotak postojeceg tereta tj.olaksala postojeci temelj ,po meni je jedino resenje. sto se tice drenazne izolacije,iza kuce ti je temelj najblize zemjli ,tako da sa sredine zadnjeg dela kuce krenes pad na jednu i na drugu stranu ,ali da kanal bude nizi od temelja 10-tak cm u kome bi na dnu bila drenazna cijev i tako ih izvedes na nulu ispred kuce kao stoje na slikama prednji dio izdignut od zemlje. po meni bi tako resio da nemas vlage tj da ti voda nema prilaza temelju samim time ne bi bilo vlage
 
Član
Učlanjen(a)
17.02.2012
Poruka
1
Pozdrav
Interesuje me moze li neko od strucnih lica da mi kaze ili proracuna koliko bi mi para trebalo za kucu od 120m2?
Hvala unapred
 
Natrag
Top