Rukomet!!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
790
Večiti derbi na startu nove sezone

v143726p0.jpg


Rukometaši Partizana kreću u odbranu titule prvaka Srbije ni manje, ni više nego protiv "večitog rivala" - Crvene zvezde!

Na skupštini Zajednice rukometne Superlige, žrebom su određeni takmičarski brojevi klubova za narednu sezonu, a potom i određeni parovi za narednu sezonu.

Voljom žreba već u 1. kolu Superlige, 19. septembra, sastaće se Crvena zvezda i Partizan.

U novoj sezoni u Superligi igraće 16 klubova. To su:

Partizan, Kolubara (Lazarevac), Crvena zvezda, Dinamo iz Pančeva, Smederevo, Jugović iz Kaća, Vojvodina iz Novog Sada, Tarket (Bačka Palanka), ORK Niš, Radnički iz Kragujevca, zrenjaninski Proleter, Priboj, Metaloplastika iz Šapca, Crvenka, PKB iz Padinske Skele (Beograd) i Planinka iz Kuršumlije.

Najveći favorit za osvajanje titule prvaka Srbije, prema opštim ocenama, biće branilac trofeja u Kupu, Kolubara. "Krtice" su se silno pojačale za narednu sezonu. Došle su legende rukometa, nekadašnji reprezentativci, golman Nenad Puljezević i Nedeljko Jovanović, a u novoj sezoni dres Kolubare nosiće i Nemanja Pribak, David Rašić, Obrad Radulović, Mladen Rakčević, golman Ratko Vujović i Ivan Pongračić.

Kolubaru su tokom letnjeg prelaznog roka napustili Dejan Nikolić, Stevan Simić, Nemanja Sudžum, Predrag Dačević, Lazar Savić, Milan Pavlov i golman Šandor Hodik.

Partizan je uglavnom sačuvao okosnicu tima iz prošle sezone. U Italiju je otišao je Nenad Radosavljević najstandardniji igrač Partizana u protekle dve godine, a došli su juniorski reprezentativac, 20-godišnji Miloš Kostadinović, koji igra na poziciji desnog krila i 22-godišnji Stefan Babić, koji igra na poziciji srednjeg beka.

Crno-beli će od 4. do 6. septembra igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako prođu kvalifikacije u Norveškoj, igraće u grupi C LŠ u kojoj su: Sijudad Real (Španija), Zagreb (Hrvatska), Hamburg (Nemačka), Handbold (Danska) i Alingsas (Švedska).

U Zvezdu se vratio njen nekadašnji kapiten, srednji bek Milan Ćorović, koji je, interesantno, početkom prošle sezone branio boje Partizana, a potom je šest meseci igrao u francuskom Nimu.

Pričalo se da će Zvezda dovesti pojačanja iz Rusije, ali od toga nema ništa. Uprava crveno-belih, pojačana novim generalnim menadžerom Nenadom Peruničićem, ima u planu dovođenje dvojice igrača, čija se imena, za sada, drže u tajnosti.
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Srbija bez Nikolića i Bojinovića!

Srbija bez Nikolića i Bojinovića!

8946123764b30be4e1381e796639938_big.jpg


Selektor rukometne reprezentacije Srbije, Sead Hasanefendić, objavio je spisak igrača na koje računa za pripreme za Evropsko prvenstvo u Austriji.


Iznenađujuće na šampionatu Evrope neće biti dosadašnjeg kapitena Ratka Nikolića i iskusnog Mladena Bojinovića. Levo krilo Marko Ćuruvija takođe se nalazi na spisku rezervi i to je još jedna promena u odnosu na sastav sa Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Hasanefendić je imao problema sa sastavljanjem spiska zbog nekolicine povređenih igrača, pre svih desnog beka Marka Vujina i desnog krila Rajka Prodanovića, koji će zbog povreda odsudtvovati nekoliko meseci sa terena.

Reprezentacija Srbije odlazi na pripreme u Kranjsku Goru 2. januara, četiri dana kasnije odigraće meč zatvorenog tipa sa Slovenijom, a već devetog putuje za Francusku, gde će 10. i 12. januara igrati dve utakmice sa selekcijom domaćina. Poslednja provera zakazana je za 16. januar u Beogradu sa selekcijom Egipta.

Evropsko prvenstvo održava se u Austriji od 16. do 31. januara. Srbija je u grupi B sa Danskom, Islandom i Austrijom, a svoje mečeve će igrati u Lincu.

Spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Austriji:

Golmani: Dejan Perić (Vesprem), Darko Stanić (Cimos Koper), Dimitrije Pejanović (Torevijeha).

Krila: Ivan Nikčević (Rejno de Navara), Dobrivoje Marković (Kvenka), Nikola Kojić (Celje), Dragan Tubić (Partizan).

Bekovi: Momir Ilić (Kil), Žarko Šešum (Vesprem), Danijel Anđelković (PIK Seged), Nenad Vučković (Melsungen), Aleksandar Stojanović (Kadeten Šahfauzen), Petar Nenadić (PIK Seged), Ivan Stanković (Aragon), Vukašin Rajković (Kopenhagen), Ivan Lapčević (Vesprem).

Pivoti: Alem Toskić (Celje), Uroš Vilovski (Vesprem), Rastko Stojković (Vive Targi Kielce).

Rezerve: Dragan Počuča (Tremble), Milan Torbica (Kasarano), Marko Ćuruvija (Metalurg), Ratko Nikolić (Rejno de Navara), Mladen Bojinović (Monpelje), Uroš Mitrović (Kretej), Momir Rnić (Gorenje).
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
Mladen Bojinović: Što me nema, Seade?

Mladen Bojinović: Što me nema, Seade?

00016943.jpg


Posle objavljivanja spiska rukometne reprezentacije Srbije za Evropsko prvenstvo u Austriji (od 16. do 31. januara), prvo što upada u oči je izostanak prekaljenih igrača - Ratka Nikolića i Mladena Bojinovića.

Da li u želji da podmladi ekipu ili nešto drugo, tek selektor Sead Hasanefendić stavio je svima do znanja da ne računa na pomenuti tandem za predstojeći šampionat. Malo je reći da je igrač Monpeljea bio zatečen...


- Zvao me je Neša Antić iz saveza, ali mogu slobodno da kažem da sam iznenađen što me nema na spisku. Ne znam koji je razlog, možda i nije korektno posle svega šta sam uradio da budem precrtan, ali i dalje sam svim srcem uz reprezentaciju. Svi znaju da želim da se oprostim od nacionalnog dresa na EP u Beogradu, tako da ću se potruditi da se ponovo nametnem selektoru - rekao je Bojinović za „Alo!".

Selektor „orlova" i 31-godišnji Bojinović, koji je trenutno u Banjaluci, još nisu razgovarali posle objavljivanja spiska, ali možda će za to imati priliku u Beogradu.

- Trenutno sam u Banjaluci i pošto nemam reprezentativnih obaveza, moram u klub da se javim do 4. januara. Ne znam koliko ću ostati ovde, ali sigurno je da ću skoknuti do Beograda kako bih obišao prijatelje pre nego što se vratim u Francusku. Podvlačim još jednom, spreman sam da se u svakom trenutku odazovem pozivu da branim boje Srbije. To je život, glavu gore, sada me nema na spisku, ali verujem da ću se ponovo naći u reprezentaciji - priželjkuje Bojinović.
 
__John__Wayne__
LEGEND
Učlanjen(a)
26.09.2009
Poruka
7.369
Olafur Stefanson predvodi Islanđane

20985532984b2792d4f2fa3614369225_big.jpg
Iako je posle Olimpijskih igara u Pekingu najavio povlačenje, rukometaš Olafur Stefanson ipak će predvoditi Island na Evropskom prvenstvu u Austriji.

Selektor olimpijskih vicešampiona Gudmundur Gudmudson računa na 17 igrača za početak priprema za šampionat Evrope koji će se održati od 19. do 31. januara. Selekcija Islanda je u grupi B sa reprezetacijama Srbije, Danske i domaćina takmičenja. Osim njega, tu su još i Sigurdson, Atlason i Snori Gudjonson.
Islanđani će u pripremnom periodu odigrati prijateljske utakmice sa Nemačkom (9. i 10. januar), Portugalijom (13. januar) i turnir u Parizu (16. i 17. januar) sa sa selekcijom Španije, odnosno, Francuske ili Argentine.

Golmani: Gustavson (Kadeten Šafhauzen), Gudmundson ( TV Emsdeten)
Igrači: Vignir Svavarson (Lemgo), Geirson (Lemgo), Hallgrimson (GOG Svendborg), Atlason (Kopenhagen), Sigurdson (Rajn Nekar Leven), Gudjonson (Rajn-Nekar Leven), Stefanson (Rajn-Nekar Leven), Peterson (Flensburg), Jakobson (Grosvalštat), Gunarson (Gumersbah), Ingimundarson (Minden), Asgeirson (Diseldorf), Olafson (Libek), Palmarson (Kil), Aron (Kil), Gudmundson (FH).
 
Član
Učlanjen(a)
25.01.2010
Poruka
2.174
Prekid u Novom Sadu, Butulija povređen


Trener rukometaša Crvene zvezde Igor Butulija povređen je na današnjoj prvenstvenoj utakmici u Novom Sadu kada mu je pored glave eksplodirao "topovski udar", rečeno je Beti u beogradskom klubu.

2whfn0w.jpg


Član skupštine Zvezde Aleksandar Radošević rekao je u telefonskoj izjavi Beti da je u 29. minutu prvenstvene utakmice, pri rezultatu 16:14 za Vojvodinu, "eksplodirao 'topovski udar' na 15 centimetara od uha", posle čega je utakmica prekinuta.

Hitna pomoć je prevezla Butuliju u novosadsku kliniku za otorinolaringologiju, gde mu je konstatovano "oštećenje slušnog nerva", posle čega je krenuo ka Beogradu na detaljne preglede.

"Sve je bilo potpuno neočekivano, a desilo se kada su u salu ušli huligani. Morali smo da prekinemo utakmicu, iako je Vojvodina insistirala da se nastavi. Da smo to uradili, igralo bi se za huligane, a ne navijače. Država mora da reaguje", rekao je Radošević.


On je naveo da je "topovski udar" bučni vojni eksploziv koji se koristi za zastrašivanje.


Izbor:Beta
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2009
Poruka
2.348
"Orlovi" u Plzenu sa četiri gola viška

"Orlovi" u Plzenu sa četiri gola viška

00029443.jpg


U ogromnoj sauni, koja se decenijama zove “Čair”, srpski rukometaši su startovali “Operaciju Švedska”. U nemogućim uslovima za igru “orlovi” su u prvom meču baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo pobedili Češku sa 27:23 (16:9).

Briljirali su golmani, pre svih Stanić i Pejanović, mada je i Čeh Štokl “skinuo” nešto su svi videli u mreži. Sjajni Stanić je za 24 minuta, koliko je igrao, odbranio 11 šuteva (tri sedmerca), ali se tada, posle jedne intervencije povredio. Uhvatio se za desno koleno i otišao na klupu. Zamenio ga je veteran Dimitrije Pejanović, koji je kao i Stanić, hvatao ono što je odbrana propuštala.

Uslovi u niškoj dvorani su diktirali mnogo toga, a Srbija je “prokockala”, u poslednja tri-četiri minuta sedam golova razlike (25:18) pa će sledeće subote u Plzenu braniti višak od “samo” četiri gola.

Šešum je sa osam pogodaka bio najefikasniji igrač susreta (šest dao u prvih 30 minuta). Rnić je dao šest, dok je kod gostiju Giha postigao četiri.
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Regionalna liga od 2011. godine

RUKOMET: Dogovorena regionalna liga!

02. jul 2010. 10:53 > 10:57
Regionalna liga startuje u jesen 2011. i to potpuno besplatna za klubove učesnike, piše beogradska sportska štampa prenoseći zaključke sa prvog sastanka u Sarajevu na kome su prisustvovali predstavnici federacija bivše Jugoslavije.
v175145p0.jpg
Božidar Đurković (MN Press)

Jadranska liga u košarci osnovana je 2001. godine, vaterpolo klubovi iz bivše SFRJ (u okrnjenom sastavu) takođe se takmiče jedni protiv drugih. Brojni fudbalski stručnjaci saglasni su u oceni da je "zrelo" da se i u tom sportu organizuje regionalna liga.

Nakon četiri godine i nekoliko pokušaja - rukometni radnici iz pet federacija doneli su odluku da realizuju Regionalu ligu u muškoj konkurenciji. Slovenci su takođe prisustvovali, ali će se izjasniti naknadno.

Klubovima iz bivše Juge pridružiće se Rumuni i Mađari. Spominje se da bi u ovom takmičenju mogli da učestvuju još i Austrijanci, Švajcarci, Italijani.

Ispred RS Srbije u Sarajevu je bili su predsednik Velimir Marijanović i generalni sekretar Božidar Đurković, koji je vrlo zadovoljan sastankom i čitavim projektom.

"Utanačili smo neke stvari, ustanovili principe, a ono što posebno raduje jeste podatak da je i veliki broj TV stanica zainteresovano za sve ovo. Liga će biti, jaka, veoma kvalitetna i doneće dobro svima, imaće pravi takmičarski duh i biće izuzetno zanimljiva", rekao je Đurković, a prenosi "Sportski žurnal".

Sedište lige bi trebalo da u početku bude u Sarajevu, s obzirom da je i glavni sponsor iz tog grada. Sponzor bi trebalo da pokriva troškove smeštaja, hrane, putovanja, troškove službenih lica, marketinga…

Takmičenje bi bilo održano pod okriljem EHF i planirano je učešće 14 ekipa, a nakon ligaškog dela bio bi igran plej-of.

Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je došao "Žurnal", iz Srbije bi u regionalnoj ligi trebalo da učestvuju su Partizan Crvena Zvezda i Metaloplastika. Kriterijum je bio atraktivnost.

Iz Hrvatske, to bi bili Zagreb i Nekse, od Slovenaca takođe dva predstavnika, Celje i Gorenje, a postoji mogućnost da se tu i nađe Kopar. Makedoniju bi predstavljali Vardar i Metalurg, iz BiH Bosna, a Mađare Vesprem i PIK Seged. Iz Rumunije su se već javili Kostanca i Steaua, a ni Rešice nisu nezanimljive.

Nezvanično se takođe saznaje da bi u ovo atraktivno takmičenje mogli da se uključe i po jedan austrijski i švajcarski klub, dok su veliko interesovanje pokazali i, rukometno samo simpatični, Italijani…

(MONDO)
 
Član
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poruka
255
Nisam za Jugoslovenstvo

Nisam za Jugoslovenstvo

M. M. | 21. jul 2010.
Izvor: Novosti

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović danas na drugom sastanku regionalne lige

sp%20marjanovic_310x186.jpg

Velimir Marjanović

Za danas je u Zagrebu zakazan drugi sastanak Regionalne lige, na kome će da se nađu brojna pitanja. Okupljanje na "442 do Beograda" je, zapravo, nastavak onoga što je pre mesec dana započeto u Sarajevu. Na sastanku će da se nađu predstavnici svih saveza. Među njima i Velimir Marjanović, predsednik RSS.
- S obzirom na to da svi imamo obaveze, nemoguće je da sednemo deset dana i donesemo sve odluke. Zato su ova okupljanja, jednom mesečno, jedino rešenje. Poznato je oko čega se svi slažemo, pa da vidimo da li, eventualno, ima spornih pitanja. Sada idemo do detalja, jer, svi savezi imaju svoju politiku, svako ima druge probleme, zahteve - počinje priču Velimir Marjanović.
Koji će da budu zahtevi RSS?
- Pre svega, interesa srpskog rukometa. Regionalna liga jeste, zaista, mnogo dobra stvar. Ali, srpski rukomet ide dobrim putem, zato, ne smemo zbog jednog dobrog da srušimo drugo. Liga će da bude jaka, ali, treba da bude i poštena, u smislu učesnika. Da znamo ko igra. Recimo, za razliku od drugih saveza, kod nas je situacija malo specifična. Mi nemamo vrhunsku ekipu, ali imamo bar pet ujednačenih! Neka klubovi znaju, imaju motiv da budu prvi, ili drugi, da bi igrali Regionalnu ligu. Takođe, regionalno takmičenje treba da se uskladi sa domaćim...

Izgleda komplikovano?
- Da se razumemo, jedan sam od protivnika jugoslovenstva, ali sam prvi za Regionalnu ligu! Budimo razumni. To je, praktično, mini Liga šampiona! Svi savezi su odvojeni, neka tako i bude. Nema emocija, nema ljubavi, već je sve interes! Imamo zainteresovanog sponzora... Ako svako od nas zaštiti sopstvene interese, onda bi i savezi i klubovi i reprezentacije mogle da imaju korist. Sve ostalo je truli kompromis - zaključuje Velimir Marjanović.

DOKAZ PRAVOG PUTA

IHF je rekao - Srbija je četvrta reprezentacija na svetu...
- To je dokaz da smo na pravom putu. Očekivano. Po dugoročnim planovima koje smo imali, 2010 i 2011. su rezervisane za uspeh, a posebno 2012, kada verujem da reprezentativne selekcije mogu da se popnu na pobedničko postolje. Ako 2012. budemo pričali o medaljama, mi ne treba da brinemo do 2016! Ni u vreme velike Jugoslavije nismo bili bolje rangirani. Iako svi više pričaju o tom vremenu, gleda se da li ste stalni učesnici velikih takmičenja. Važnije je da ne propustite takmičenje, nego da osvojite medalju na jednom, pa vas nema tri godine - kaže Marjanović.
 
Natrag
Top