Rukomet!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Rukometaši Partizana osvajači Kupa

[h=1]Rukometaši Partizana osvajači Kupa
[/h] Izvor. B92



Rukometaši beogradskog Partizana osvajači su Kupa Srbije. 'Crno-beli' su u finalu savladali ekipu Spartak Vojputa rezultatom 23:22.

12571531994faff28c92fae733034655_orig.jpg
Partizanu je trofej u Kupu deseti u klupskoj istoriji, beogradski klub ima i osam titula prvaka države.
Utakmica u Boru bila je dramatična do samog kraja, branioci titule i lideri na tabeli Superlige uspeli su da dođu do pobede a svu neizvesnost otklonio je Vladimir Mandić pogotkom na isteku 59. minuta. Subotičani su uspeli da postignu jedan gol ali ne i da izjednače.
Najbolji igrač finalne utakmice bio je golman Spartaka Milan Kukić.

Partizan ima prednost i u Merkur osiguranje Superligi pa ekipa Aleksandra Brkovića ima priliku da osvoji i treću 'duplu krunu' u klupskoj istoriji. Tri kola pre kraja sezone Partizan ima četiri boda više od drugoplasirane Vojvodine.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Momir Ilić kandidat za MVP LŠ

[h=1]Momir Ilić kandidat za MVP LŠ
[/h] Izvor. B92, balkan-handball.com



Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić kandidat je za najboljeg igrača Lige šampiona.

4262515364fba6ee29ccc3634121796_orig.jpg
Evropska rukometna federacija uvrstila je igrača nemačkog Kila na spisak devet kandidata za titulu MVP.
Glasanje traje do petka, kada u Kelnu počinje završni turnir elitnog evropskog takmičenja. U preliminarnom glasanju Ilić je bio četvrti, iza ubedljivog lidera Kirila Lazarova, Bartolomeja Jaške i Mikela Hansena.
Propozicije su bile da u zavrpnu rundu ulaze po dva najbolja igrača svakog od učesnika F4 (Kil, Fikse Berlin, Atletiko Madrid, Kopenhagen), plus da mesta bude za najboljeg od preostalih.

U prvoj fazi Lazarov je nakupio 1254 glasa, skoro duplo više nego svi ostali zajedno. Jaška je sakupio 193, Hansen 178, a Ilić 152 glasa, značajno više od klupskog druga Filipa Jihe (111, samo još on preko 60).

Glasanje je u toku na Facebook stranici EHF, a od oko 1000 već prispelih glasova Ilić je trenutno treći (prestigao Jašku).
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
Rukometašice poražene od Holandije

[h=1]Rukometašice poražene od Holandije[/h]23. maj 2012. | Izvor: Sportske.net, rss.org.rs

U sklopu priprema pred nastavak kvalifikacija za odlazak na EP naše najbolje rukometašice poražene su u Arnhemu od selekcije Holandije.
rukomet60085111020120523115316.jpg

  • rss.org.rs




Meč sa Holandijom bio je odlična prilika da se proveri trneutna forma i da se ekipa još više uigra pred duele koji nas očekuju u kvalifikacijama za EP.

Domaća selekcija je slavila rezultatom 33:29 (18:16) a poraz naših rukometašica usledio je nakon velikog broja grešaka koje su napravile tokom meča.

Treba istaći da su naše reprezentativke bile vidno umorne jer je većina njih na pripreme nacionalnog tima stigla nakon iscrpljujućih sezona u klubovima.

Selektor Bošković nije bio nezadovoljan onim što su devojke pokazale u Arnhemu već je u porazu video priliku da se nauči nešto novo.

"Odigrali smo jedan dobar meč za nas. Izgubili jesmo, ali smo dobili mnogo. Ne mogu da budem nezadovoljan. Devojke su dale sve od sebe. Imali smo mnogo grešaka, što je posledica umora. Zajedno smo odradili samo jedan trening. Mi učimo na ovakvim utakmicama i u svakom porazu" rekao je Saša Bošković.

Naredni meč Srbija će igrati u Grčkoj 30. maja a tri dana nakon toga sledi susret sa Portugalom u Novom Sadu.
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Konfuzija oko RK Crvena zvezda

Konfuzija oko RK Crvena zvezdaIzvor.


Izvor. zurnal.rs

Rukometna Superliga Srbije startuje 15. septembra, ali je neizvesno da li će Crvena zvezda moći da počne takmičenje.




1458705931503df515b963c023032800_orig.jpg



Klub iz Ljutice Bogdana postoji pod tri imena RK, ORK i MRK i svi imaju različite PIB-ove (poreski indetifikacioni broj), matične brojeve.

Najveći problem je što su u adresaru privrednih registara nedavno zavedeni kao MRK. a ugovori igrača su na RK. MRK nije registrovan u Osnovnom registracionom centru Beograd već samo RK.
"Šokirao sam se kad sam pre nekoliko dana saznao da je šifra MRK dodeljena Crvenoj zvezdi, a taj klub nije član RS Beograda. Račun RK Crvena zvezda je blokiran 1997. zbog dugovanja, a 2003. kad je došlo do preomene rukovodstva taj problem nije rešen već je osnovan ORK kao neka vrsta baj pasa kako bi mogli da se vode poslovi. U RS Beograda je zaveden jedino RK Crvena zvezda. Predstavnici MRK mogu da dođu sa 15 igrača, pet radnika i sve ono što treba da se registruje, ali pitanje je onda u kom rangu da se takmiče",rekao je za "Sportski žurnal" Svetozar Stanković, generalni sekretar RS Beograda.
 
Član
Učlanjen(a)
27.08.2012
Poruka
145
Svetski kup: Atletikova osveta Kilu

[h=1]Svetski kup: Atletikova osveta Kilu[/h]Izvor Sportal


00081765.jpg


Rukometaši Atletiko Madrida osvojili su IHF Svetski kup koji se proteklih dana igrao u Dohi. Očekivano, dva zvanično najbolja evropska tima, automatski i svetska, prvak Evrope Kil i Atletiko sastali su se u finalu u kome su se Španci revanširali "zebrama" za poraz u majskom finalu Lige šampiona, ali i za neuspeh na istom turniru pre godinu dana. Ekipa Talanta Dujšebajeva savladala je neprikosnovene nemačke prvake rezultatom 28:23 (13:13).

Svi igrači Atletika nosili su crni flor oko ruke u znak poštovanja prema saigraču Kirilu Lazarovu čiji je otac preminuo noć pre finalne utakmice, pa je zbog odlaska u Skoplje sjajni Makedonac propustio meč.

Junak pobede Madriđana bio je veteran među stativama Hoze Havijer Ombrados (40), koji je meč završio sa 15 odbrana. Najbolji strelac na utakmici bio je Filip Jiha sa sedam golova, dok je na drugoj strani, u redovima Atletika, najviše pogodaka postigao Marijuš Jurkevič, pet.

Dobre partije za poraženu ekipu pružili su srpski reprezentativci Marko Vujin, strelac pet golova (dva iz sedmerca) i Momir Ilić, koji je postigao dva.

Posle potpuno izjednačenog prvog poluvremena, u drugom je postojao samo jedan tim. Predvođeni čudesnim Ombradosom na golu, Španci su brzo poveli 22:19, a seriju su nastavili i posle tajm-auta Kila, sa nova dva gola. Pet minuta pre kraja Atletiko je imao maksimalnih sedam golova prednosti (26:19) i meč je mirno priveo kraju.

Treće mesto na turniru pripalo je Al-Sadu koji je u borbi za treće mesto savladao Zamalek. Peti je bio katarski El Džaiš, čije boje brani Nikola Manojlović, koji je u pobedi nad brazilskim Sao Bernardon 31:23 postigao četiri gola.

Pobendik turnira nagrađen je sa 400.000 dolara, a drugoplasiranom je pripala duplo manja suma.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Bošković: Možemo do uspeha na EP[/h] Izvor. B92, Beta | NS Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da se nada da će njegov tim moći da postigne uspeh na predstojećim velikim takmičenjima.

1437226345508e8c7b0847a528959594_orig.jpg
Ovom izjavom on je aludirao na uspeh muške rukometne reprezentacije, koja je početko godine osvojila srebro na EP u Beogradu.
"Rukometašice nikada nisu igrale dva velika takmičenja uzastopno. Cilj na predstojećem Evropskom prvenstvu je da prođemo u drugu rundu, što će realno biti teško, a cilj na Svetskom nam je da osvojimo medalju", rekao je Bošković.
Selektor i trener Dragica Đurić pozvali su kandidatkinje za golmane na početak završnih priprema, koje zvanično počinju 19. novembra.

"Čujemo se, pričamo. Mnogo su motivisane za igranje pred domaćom publikom. To možda može da bude i dodatno opterećenje, ali verujem da imamo dovoljno iskusnu ekipu koja neće biti opterećena time, već će joj to biti dodatna motivacija. Od 1973. nismo imali veliko rukometno takmičenje u zemlji. Evo, i Dragica je osvojila sve što je mogla da osvoji, a nije nastupala u svojoj zemlji", rekao je selektor.

Bošković je priznao da je ženska reprezentacija nepoznanica za navijače, ali je dodao da će slediti primer rukometaša.

"Muškarci su pokazali ozbiljan pristup i napravili su veliku stvar. Osvojili su medalju, stekli su popularnost i popunili dvorane. Napravili su nam put i želimo da idemo njime. Imamo dobre igračice, koje nastupaju u najboljim evropskim klubovima. Koliko smo uspeli, videćemo u januaru koliko novih devojčica počne da trenira rukomet", rekao je Bošković.

Reprezentacija će igrati u Beogradu i salektor se nada se punoj hali, ali kaže da je Beograd specifičan jer "ni muškarci u prvim mečevima nisu imali pun Pionir, ali su posle ispunjavali Arenu".

"Moramo i mi igrama da privučemo publiku, mada problem predstavljaju i skuplje karte. Da igramo u Nišu ili nekom drugom gradu, znam da bi hala bila puna, ovako ćemo morati da zaradimo podršku", rekao je Bošković.

Evropsko prvenstvo za žene održaće se u Srbiji od 4. do 16. decembra.

Rukometašice Srbije igraće u Grupi A sa Norveškom, Ukrajinom i Češkom.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]SP: Srbija i Slovenija za 1. mesto[/h] Izvor. B92 Rukometna reprezentacija Srbije igra u subotu (20:15h) protiv Slovenije meč poslednjeg kola grupne faze Svetskog prvenstva.

27995735150eada1daa9e5369586462_orig.jpg
Srbiji je potrebna pobeda od dva gola razlike za osvajanje prvog mesta u grupi i ukrštanje sa lakšim rivalom u osmini finala.
Srbija bi prvim mestom izbegla Španiju ili Hrvatsku, a protiv "zmajčeka" bi mogla biti oslabljena neigranjem prvog golmana Darka Stanića.
"Orlovi" su u četvrtak protiv Poljske doživeli prvi porazhttp://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2013&mm=01&dd=17&nav_id=678429 na šampionatu, nakon koga je selektor Veselin Vuković bio nezadovoljan zalaganjem pojedinih reprezentativaca.

Rajko Prodanović izjavio je da njegova ekipa mora da pobedi Sloveniju, a to će najverovatnije morati da uradi bez sjajnog golmana Darka Stanića http://www.b92.net/sport/rukomet/vesti.php?yyyy=2013&mm=01&dd=18&nav_id=678739koji je obnovio staru povredu leđa.

Meč između Srbije i Slovenije, u poslednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva, igra se u Saragosi od 20:15 časova.
 
Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Rukometaši Hamburga prvaci Evrope![/h]
Rukometaši nemačkog Hamburga osvojili su Ligu šampiona, pošto su u finalu završnog turnira u Kelnu pobedili Barselonu nakon produžetka sa 30:29 (11:9, 25:25). Ovo je prva evropska titula za nemački Hamburg.
Rukometni klub Hamburg postao je prvak Evrope prvi put u svojoj istoriji nakon velike pobede u dramatičnoj utakmici protiv španske Barselone - 30:29. Meč je obeležio vrhunski rukomet i mnogo preokreta i igra u serijama.
Hamburg%20titula.jpg


Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Hans Lindberg sa šest postignutih golova, dok je u Barseloni najbolji bio Rutenka sa osam golova.
Ekipa Barselone je u prvom poluvremenu bolje odigrala u odbrani i zasluženo je na odmor otišla sa dva gola prednosti. U drugom poluvremenu Hamburg je zaigrao mnogo bolje. Vodio je nemački tim nekoliko minuta pre kraja meča sa 24:20, imao je i priliku da tu prednost poveća, ali je dobrim odbranama Arpada Šterbika Barselona uspela da se vrati u meć.
Posle regularnih 60 minuta igre bilo je nerešeno 25:25, pa je pobednik rešen posle produžetaka.
Hamburg%20Barsa%20finale1.jpg


U produžecima je nemački tim u nekoliko navrata imao dva gola prednosti, ali je Barselona uspevala da izjednači rezultat.
Kada je izgledalo da će pobednik ipak biti rešen posle izvođenja sedmeraca, golman Hamburga Johanes Biter je u poslednjem minutu drugog produžetka fantastično odbranio dva šuta rukometaša Barselone i tako doneo svom timu prvu titulu šampiona Evrope.
rts
 
Član
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
191
Kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić je igrač nedelje Lige šampiona, objavljeno je na Fejsbuk stranici elitnog takmičenja. Levi bek mađarskog Vesprema postigao je 11 golova u veoma uzbudljivom meču protiv Rajn Nekar Lovena, gde je bio najefikasniji pojedinac na terenu, te je poneo epitet najboljeg rukometaša za ovu nedelju u Ligi šampiona. U pomenutoj utakmici, derbiju grupe B nije bilo pobednika - 25:25, te je Vesprem i dalje na čelu tabele sa 15 bodova, odnosno sedam pobeda i jednim porazom iz osam utakmica, a Rajn Nekar leven ima tri boda manje. (Foto: MN Press)
sportal.rs
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
11.11.2012
Poruka
2.164
Novi poraz rukometaša Partizana
IZVOR. B92
Rukometaši Partizana izgubili su od Borca u Banjaluci rezultatom 26:21 (16:7) u punom Boriku u 14. kolu Gasprom južni tok Lige.


49191833552ffd6ed92a4b969072881_orig.jpg

Najefikasniji u Borcu bio je Obradović sa šest golova, a posebno se istakao golman Blažević koji je 18 puta sačuvao mrežu.

U Partizanu je najpreciznijji bio Markićević sa šest golova, a pratio ga je Matičić sa četiri. Crno-beli su poslednji na tabeli sa tri boda, a Borac je sedmi sa 12.

Slaba realizacija u prvom poluvremenu odvela je crno-bele na pauzu sa devet golova zaostatka. Domaćin je u prvih 30minuta u dva navrata pravio dve velike serije. Prvu je prekinuo Radovanović, drugu Vuković, ali to nije bilo dovoljno da se Partizan izbori sa naletima Borca koji su u drugom poluvremenu bili još jači.

„Banjalučani su pokazali da zaslužuju da imaju ozbiljan rukometni klub. Više nego zaslužena pobeda Borca, održali su nam lekciju iz sporta. Krivo mi je što smo se Banjalučanima predstavili u očajnom svetlu. Nadam se da ćemo izvući neku korist. Rezultat ovog meča nije realan, treba da bude 10 razlike, na moju žalost. Hteli smo da uvećamo bodovni saldo na tabeli, nismo uspeli, a kako stvari stoje, očigledno ćemo i ostati na mestu na kom se sada nalazimo", rekao je trener Partizana Aleksandar Brković.
 
Natrag
Top