Ruka Jovana Krstitelja kod SPC,vase misljenje???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Pitas kakav je smisao posedovanja tih predmeta? Pa kakav je smisao bilo posedovanje aronovog stapa ili mane u kovcegu?

Ili zasto su u NZ nosili ubruse sv. apostola Pavla i stavljali na bolesnike ako to ne pomaze ili ako je to pogresno, zasto su to radili?

Vi ne razumete, da predmeti postaju osveceni Bozjom silom i prisustvom, a ti predmeti onda mogu pomoci bolesnima!

Zato se i cuvaju!

Ne spasava sam predmet od greha, ali onaj koji se tako izleci, poverovace u Bozju silu i moc, i obratice se!

A to ismejavanje, skrnavljenje i namerno unistavanje takvih predmeta kao i njihova kradja je veliki greh! Ne protiv crkve, vec protiv Boga!

Zna se cija je! Pripada srpskoj pravoslavnoj crkvi! U njenom je vlasnistvu vec vekovima! Ne pripada valjda 'vladi crne gore'? Svasta!

Ja ne znam odakle Milu Djukanovicu uopste smelosti da krade ili otima ono sto je Bozje. Neko ko dira u crkvu i otima od crkve, moze biti ili lud ili posednut satanom! Normalan covek to ne bi radio!

Bi li se ti usudio to da radis?

Zar ces i ti kao Tripo da rusis pravoslavne hramove i krades njihovu imovinu? Zar nije greh od Boga to ciniti pa makar se i ne slagao i ne verovao u crkvu?

Ovo je vec bogohuljenje!
Zar se nimalo ne bojis Boga?

Ta ruka moze biti prava ruka Jovana Krstitelja, a ako jeste, onda trebas znati da je ona sveta! I da se rugas ne nasoj crkvi, vec Bogu!

Zar nisi citao kako su nosili ubruse apostola Pavla i stavljali na bolesnike i oni su ozdravljali!

Tako i ova ruka moze biti sveta (mi verujemo da jeste, jer ljudi se njom lece), a ti pljujes na nesto sto je osveceno Bozjom prisutnoscu i nimalo to ne postujes, stavise ti pljujes po tome!

Seti se kako je Bog ubijao one koji se samo nedostojni dotaknu kovcega..

To je veliki greh!

Da je idolatrija ti bi bio u pravu, a ovako si bogohulnik! Jer ta ruka ako pripada Jovanu Krstitelju (a pripada), ti onda hulis na Bozju silu koja leci! Ne pljujes ti na nasu crkvu!

Na vasem mestu ja bi se bojao!

Ja kolko razumeh tebe ,ti ne znas cija je to ruka ,dakle nisi siguran da je to ruka Jovana Krstitelja,a mozda je sveta ako je njegova ,a mozda i nije sveta ako nije njegova???
A pazi sad za vlasnistvo te ruke???
Milova ili SPC ???
Pa jel ta ruka nekoga izlecila???
A kako je ta ruka dospela u vlasnistvo SPC?
Sta bi ti radio da neko iskasapi tebi dragu osobu i pronosi delove te osobe govoreci da su cudotvorni i da sve lece???
Jesu li mozda Isus Hrist i njegovi ucenici kasapili jedni druge i lecili delovima tela narod???
Da li je igde u Bibliji Bog zapovedio da se mrtvac kasapi???
Za kakvu osobu bi bio proglasen onaj ko pristupa mrtvaku? Cista ili necista osoba ?
Jel ti poznat neki slucaj iz Biblije da Bog odobrava da se kasape ljudi,a pogotovo proroci ?
A pazi sad ovo,sta mislis sto je Irod otsekao glavu Jovana Krstitelja? Ako mu je on otsekao glavu da ga nije mozda Bog potstakao na kasapljenje???
A gde mu je druga ruka,pa obe noge,jel mu jos nesto otseceno???,sta mu je sa srcem,bubrezima,jetrom,crevima????
a vi imate samo saku?,cccc
Zar se tako ponasa sa mrtvacem???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da je idolatrija ti bi bio u pravu, a ovako si bogohulnik! Jer ta ruka ako pripada Jovanu Krstitelju (a pripada), ti onda hulis na Bozju silu koja leci! Ne pljujes ti na nasu crkvu!
Na vasem mestu ja bi se bojao!

Navedi biblijski dokaz gde apostoli ili Hristos kazu "DA CE NAKON SMRTI LJUDE LECITI MRTVA TELA ILI KOSTI PREMINULIH VERNIKA"

Vrlo je opasno drzati se necega sto nema u bibliji, jer to zasigurno nije od Boga, niti Bog deluje preko necega takvog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja kolko razumeh tebe ,ti ne znas cija je to ruka ,dakle nisi siguran da je to ruka Jovana Krstitelja,a mozda je sveta ako je njegova ,a mozda i nije sveta ako nije njegova???
A pazi sad za vlasnistvo te ruke???
Milova ili SPC ???
Pa jel ta ruka nekoga izlecila???
A kako je ta ruka dospela u vlasnistvo SPC?
Sta bi ti radio da neko iskasapi tebi dragu osobu i pronosi delove te osobe govoreci da su cudotvorni i da sve lece???
Jesu li mozda Isus Hrist i njegovi ucenici kasapili jedni druge i lecili delovima tela narod???
Da li je igde u Bibliji Bog zapovedio da se mrtvac kasapi???
Za kakvu osobu bi bio proglasen onaj ko pristupa mrtvaku? Cista ili necista osoba ?
Jel ti poznat neki slucaj iz Biblije da Bog odobrava da se kasape ljudi,a pogotovo proroci ?
A pazi sad ovo,sta mislis sto je Irod otsekao glavu Jovana Krstitelja? Ako mu je on otsekao glavu da ga nije mozda Bog potstakao na kasapljenje???
A gde mu je druga ruka,pa obe noge,jel mu jos nesto otseceno???,sta mu je sa srcem,bubrezima,jetrom,crevima????
a vi imate samo saku?,cccc
Zar se tako ponasa sa mrtvacem???
Gospode Boze sta ti pises. Ko kasapi kome ruku? To je mmrtvo telo, kostur ostalo, i verovatno je samo ruka sacuvana, ko zna sta je sa ostatkom tela bilo. Nije niko kidao ruku s tela testerisao je pobogu. Ja ne znam kako mozes takve gluposti pisati i cak to povezivati sa SZ kao ako neko "pridje mrtvacu jel se onecistio"? Zar Mojsijev zakon vazi za Hriscane? Ja ne znam sta je s tobom?

A da li je ruka stvarno Jovanova. Ti ne moras verovati da jeste, jedna je stvar sumnjati a sasvim je druga stvar pljuvati i bogohuliti! Za to mozes doziveti kaznu, cak i ako mislis da je ruka lazna..

Navedi biblijski dokaz gde apostoli ili Hristos kazu "DA CE NAKON SMRTI LJUDE LECITI MRTVA TELA ILI KOSTI PREMINULIH VERNIKA"

Lecili se Pavlovim ubrusima molimo lepo, i mrtvac kad je upao u grob sveca je oziveo. Znaci kosti su svete, osvecene su Bozjom silom! Ne moram ja niata vise da dokazujem, dokazano je! Ali slepcu to ne vredi!

Vrlo je opasno drzati se necega sto nema u bibliji, jer to zasigurno nije od Boga, niti Bog deluje preko necega takvog.

Izbrisi to iz biblije!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Gospode Boze sta ti pises. Ko kasapi kome ruku? To je mmrtvo telo, kostur ostalo, i verovatno je samo ruka sacuvana, ko zna sta je sa ostatkom tela bilo. Nije niko kidao ruku s tela testerisao je pobogu. Ja ne znam kako mozes takve gluposti pisati i cak to povezivati sa SZ kao ako neko "pridje mrtvacu jel se onecistio"? Zar Mojsijev zakon vazi za Hriscane? Ja ne znam sta je s tobom?

To što on "lupeta" je samo simptom "Mileritske cerebralne deficijencije" poznatije u narodu kao sektaško laprdanje.

Ivan - Jovan Krstitelj je kao što znamo umro tako što mu je na zahtev Herodove bratanice glava odsečena. Ista je kao i ostatak tela, samo zahvaljujući Antipovom strahu od kazne Božije (pokajao se nakon što je video šta je učinio u svojoj požudi) sahranjeno, a priroda (Izrael je suv kao i ostatak bliskog istoka) ili Bog sam sačuvali su Ivanove - Jovanove ostatke - moći - mošti. Crkva je kroz ove vekove uspela da sačuva samo desnu ruku.

Što se tiče toga da on, kao i svi Mileriti, kao mašina posmatra Stari Zavet, to nije ništa čudno, oni bi samo da mogu, izbacili čitav Novi Zavet iz Svetog Pisma, što uostalom na način na koji ga tretiraju i čine. Uz sve to, oni u svojoj zaslepljenosti, zaboravljaju na činjenicu da su Hebreji, čak i po tom "zakonu" bili obavezni da poštuju svoje mrtve.

Treba li da ponavljam kako nigde nije kroz čitavu ljudsku istoriju zabeležena religija koja nije Iskazivala poštovanje prema pokojnima, posebno onima koje je smatrala svetima. (Tu naravno ne spada Zoroastrizam, koji čak preporučuje da se mrtvi ostavljaju na planinskim visovima da ih lešinari pojedu, a koja je dokazano imala uticaj na stvaranje sinkretističkog Maniheizma i njegovog potomka Neo Manihejstva. Zaključak o tome šta su u stvari Mileriti, izvucimo iz te činjenice)

Lecili se Pavlovim ubrusima molimo lepo, i mrtvac kad je upao u grob sveca je oziveo. Znaci kosti su svete, osvecene su Bozjom silom! Ne moram ja niata vise da dokazujem, dokazano je! Ali slepcu to ne vredi!

Sve što Bog posveti može biti sveto. Uostalom, ponoviću još jednom (ne zbog tebe, nego zbog ovih Milerita) Hebreji su poštovali pokojne, posebno one koji su za života (zemaljskog) zadužili narod.

Izbrisi to iz biblije!

Oni i bi, kada bi smeli.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

A da li je ruka stvarno Jovanova. Ti ne moras verovati da jeste, jedna je stvar sumnjati a sasvim je druga stvar pljuvati i bogohuliti! Za to mozes doziveti kaznu, cak i ako mislis da je ruka lazna..

Izbrisi to iz biblije!

Ma covece,da li razumes da je gadno imati bilo sta sa mrtvacom? Mrtvac se sahranjuje sa svim delovima tela ,Takodje nema nikakve veze dal se komada testerom,nozem ili cime god hoces dan nakon smrti ili 10 godina i vise nakon smrti.
Svaki takav postupak jeste SKRNAVLJENJE,i to samo nenormalni i bolesni ljudi rade,a da ne pricamo kolko je to bogohulno.
Sve takve zatvoriti u ludnicu da ne varaju narod i da se lece od psihickih poremecaja.
Heeej da mase bilo cijom rukom i da vice kako ta ruka leci ,to su bre prevaranti najvise sorte,a onaj ko zeli da im to preotme ,e on je tek vrhovna budaletina.

To sto ti navodis za lecenje Pavlovim ubrusima i sto je jedan mrtvac vaskrsnuo kad je dotakao kosti proroka Jeliseja, nije isto sto i skvrnavljenje Grobova i vitlanje tudjim delovima tela...A sta je bilo sa ostalim delovima tela??? jedan otkinuo jednu ruku,drugi drugu,treci noge,a glave nema??? Nije li mu Irod otsekao glavu sabljom???
Jel je mogao da vitla Jovanovom glavom i da leci bolesne??? Jel vrednija glava ili ruke???
A jel moze glava Jovana Krstitelja da leci bolesne???
Jesu li to radili pravi hriscani???Jel oni nisu imali grobove ostalih proroka da ih skrnave???
A tek grobove apostola ,jel njih neko skvrnavio???
Umesto da mrtva osoba pociva u miru,dodje neko ,raskomada je i proglasi za svete delove tela koji lece bolesne..Jel vam to zapovedio Isus Hrist???
Ko vam je zapovedio da skvrnavite tudje grobove i da varate narod kako tudji ekstremiteti lece bolesne ljude???

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Evo ovih dana se povela Velika rasprava o SVOJINI ruke Jovana Krstitelja u vlasnistvu SPC.

Vlast Crne Gore prema nekim medijima zeli da ta ruka predje u vlasnistvo vlade CG,a ne SPC,

pa me zanima kako vi gledate na ovaj slucaj?

Zanima me poreklo ,to jest kako je ta ruka dospela u posed SPC,itd itd...
dal u Bibliji piše
tko se dotakne mrtvaca - taj je NEČIST?

dal u Bibliji igdje piše
da se trebaju čuvati izlagati pokazivati slaviti...
dijelovi tijela mrtvih ljudi - ili - cijeli mrtvaci?

pošto TOGA nema u Bibliji
TO onda znači da TO
NIJE OD BOGA
a pošto NIJE od Boga
ČIJE JE?
OD KOGA JE?

od Oca Laži!!!!!!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, rec Bozja je merilo istine, i posvecen zivot onih u Hristu.

Cuda nisu merilo, ni najvece od njih.

Sotona deluje preko cuda da prevari ljude, jer nema nista drugo cime bi privukao ljude da veruju lazi.

Bog cini cuda, isceljuje onoga ko trazi od njega, daje prorostvo.. itd.. ali cuda moraju biti proizvod istine i primenom te istine u licni zivot.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Hej ljudi moji dragi,ako je to zaista ljudska ruka,pa ona je puna bakterija i zarazna je.kakvi crno da ona moze da leci... Pa Jovan Krstitelj za svoga zivota nije nikoga nit lecio nit izlecio,a vi ce te kao tom mrtvom rukom da lecite i izlecite.Jovan Krstitelj je samo krstavao ,e sad cini mi se da se vi hvalite levom rukom??? Jel to leva ili desna ruka???
Meni se cini da je em leva,em da je ili mumificirana ili pak plasticna imitacija,jer to nije bila kost od kostura!!! Video sam samo saku,a mozda su mu skvrnitelji grobova otkinuli celu ruku do ramena??? Odvratno je tako nesto uciniti,a jos odvratnije hvaliti se takvim cinom ,bilo poklonom,a jos gore kupovinom iste.....Bruka i Sramota. Ustani Srbijo i okreni se od ovakvih lagarija .Ovo je vec XXI vek!!!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ma covece,da li razumes da je gadno imati bilo sta sa mrtvacom? Mrtvac se sahranjuje sa svim delovima tela ,Takodje nema nikakve veze dal se komada testerom,nozem ili cime god hoces dan nakon smrti ili 10 godina i vise nakon smrti.
Ko kaze da smo ga mi raskomadali, raskomadali su ga drugi,njemu je i glava odsecena! Ruka je jedino sto je ostalo, da je ostalo telo, bilo bi celo telo kao mosti. Ja ne znam sta ti hoces?

Svaki takav postupak jeste SKRNAVLJENJE,i to samo nenormalni i bolesni ljudi rade,a da ne pricamo kolko je to bogohulno.
Crkva to nije uradila, nije ona raskomadala telo pobogu! O cemu ti?

Mire, rec Bozja je merilo istine, i posvecen zivot onih u Hristu.

Cuda nisu merilo, ni najvece od njih.

Sotona deluje preko cuda da prevari ljude, jer nema nista drugo cime bi privukao ljude da veruju lazi.

Bog cini cuda, isceljuje onoga ko trazi od njega, daje prorostvo.. itd.. ali cuda moraju biti proizvod istine i primenom te istine u licni zivot.
Ne lupaj, vaskrsao je mrtvac kad je upao u grob Jeliseja, tako su i ove kosti ili mosti svete! Da ne vaskrsava mozda djavo? Koje vi gluposti pisete samo da poreknete Bozju silu!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovdje ujedinjeni u mržnji prema HAC, a ovamo se napolju kolju, KC podriva PC-ve.

Otimaju svetinje jedni drugima. Lažna braća. vodi ih sotona u mržnji prema HAC.

Natrag