Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

RTS zbog pretplate preti Valjevcima

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

RTS zbog pretplate preti Valjevcima

Valjevo -- Na adrese mnogobrojnih Valjevaca proteklih dana stigla je opomena pred tužbu RTS-a zbog neplaćanja pretplate, potvrđeno je agenciji Beta iz nekoliko izvora.Ima građana koji duguju preko 28.000 dinara, a i onih koji duguje još veće iznose, rekli su ti izvori. RTS je ponudio otplatu duga u pet rata ukoliko se prva izmiri osam dana po dobijanju opomene pred tužbu.

Osnovnom sudu u Valjevu, tokom 2010. i 2011. godine, RTS je podneo 370 predloga za izvršenje "na osnovu verodostojne isprave zbog neplaćanja TV pretplate, a u 2012. nije podnet nijedan takav predlog.

Kako je Radio Patku rečeno u tom sudu, u dosadašnjim predmetima Osnovni sud je zauzeo stav da su sva potraživanja na ime TV pretplate
starija od godinu dana u odnosu na podnošenje predloga zastarela.

"Potrebno je istaći prigovor zastarelosti u roku od pet dana po dobijanju sudskog rešenja o tome da je predlog RTS-a za prinudnu naplatu pretplate prihvaćen", rekla je sudija Jelena Ranković.

Prema istom izvoru, RTS se ranije žalio na takvo postupanje Osnovnog suda u Valjevu, ali je Viši sud te žalbe odbijao i potvrđivao presude Osnovnog suda zasnovane na prigovoru o zastarelosti.

Ukoliko građani po dobijanju sudskog rešenja o izvršenju naplate TV pretplate ne podnesu prigovor o zastarelosti potraživanja, dužni su da plate ukupan iznos koji potražuje RTS, pojasnila je sudija Ranković.

Ona je precizirala da o prigovoru o zastarelosti sud ne vodi računa po službenoj dužnosti, što znači da Sud "neće reagovati ukoliko se stranka ne pozove na zastarelost preko godinu dana".

RTS je proteklih godina podneo skoro 400.000 tužbi zbog neplaćanja TV pretplate, koja mesečno iznosi 500 dinara, a plaća se zajedno sa računom za utrošenu električnu energiju.Izvor:
B92.net
 
Top