Član
Učlanjen(a)
24.04.2012
Poruka
173
mngQQPA.png

РСофт речник/RSoft rečnik је двосмерни Српско-Енглески речник са напредним опцијама претраге.
Довољно је у поље за претрагу унети реч (било на српском или на енглеском језику), програм ће наћи превод те речи, изведених речи које почињу том речи или речи које садрже ту реч.

"РСофт речник" је брз и једноставан за употребу речник који вам може помоћи у превођењу текста било са српског на енглески језик или обрнуто.

Састоји се из две маске које можете бирати зависно од потребе, маска "Линија" и маска "Прозор".
По укључењу програм се смешта у System Tray (Са десне стране таск бара. лево од сата). Десним кликом на иконицу у менију "Приказ" бирате маску са којом желите да радите.
Затварање маске не искључује програм већ он остаје активан у System tray-у. Програм се искључује десним кликом на иконицу и кликом на мени "Излаз".
Маска линија је у облику траке и не заклања велики простор на вашем екрану. Може се сместити на дно екрана (Почетно) или превући било где на екрану позиционирањем курсора миша на жуту стрелицу са десне стране програма и превлачењем маске на одговарајућу позицију.
Превод се обавља тако што унесете реч у жуто текст поље и притиснете типку Enter на тастатури.
Програм тражи реч која је идентична унетој речи или почиње са унетом речи или у менију Sistem Tray-а (Десни клик) "Подеси линију, Приказ" можете изабрати да нађе реч која садржи унету реч.

Маска Линија је по укључењу програма видљива испред осталих прозора на екрану. Видљивост испред осталих се може променити десним кликом на иконицу у System tray-у па у менију "Подеси линију" чекирајте те опцију "Испред осталих".
Ако је речник у масци Линија можете повећати маску кликом на дугме "+" до жељене величине маске. Повећавање можете извршити такође кликом на дугме "+" а затим притискањем типке Enter на тастатури.
Ако је речник у масци Линија можете смањити маску кликом на дугме "-" до жељене величине маске. Смањивање можете извршити такође кликом на дугме "-" а затим притискањем типке Enter на тастатури.

Из маске линија излазите притиском на типку "Esc" на тастатури.
Маска "Прозор" се отвара у менију кликом на Приказ - Прозор.
Маска "Прозор" је интуитиван Window програм у коме се превод врши уносом речи у жуто теxт поље и притиском на типку Enter на тастатури.

У нормалном раду не можете мењати податке у бази. Уколико ипак желите да неки податак промените у менију Програм можете откључати базу и извршити измену.

Док је база откључана у можете избрисати неки запис кликом на командно дугме "Избриши изабрану реч" изнад колоне Фраза.
Ако желите да додате нову реч у менију Програм (док је база откључана) изаберите опцију "Додај нову реч".

Када завршите са изменама закључајте базу у менију Програм.
Програм садржи граматичку табелу која објашњава промену глагола по временима у енглеском језику. До табеле долазите из главног менија програма (у System tray-у) у опцији Приказ-Граматика.

File Type: EXE File Size: 14.20MB


Download:
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top