RRA: Farma i Pink dobili rok 15 dana?!

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
25. 05. 2010. 16:54h| Vestionline

RRA: Farma i Pink dobili rok 15 dana?!

Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) pokrenuo je danas postupak protiv televizije "Pink" zbog ekstremno vulgarnog programa koji je tokom vikenda emitovan u okviru rijaliti-šoua "Farma" te televizije. Pink ima rok od 15 dana od trenutka kada mu bude dostavljena odluka o pokretanju postupka da odgovori na nju, a u RRA procenjuju da će konačnu odluku doneti za 20 dana.

52486_v166442p2_f.jpg

Ne zna se šta će biti konačna odluka RRA

Potpredsednik Saveta RRA Goran Karadžić je na konferenciji za novinare, održanoj nakon hitnog sastanka, objasnio da prema zakonima Srbije i međunarodnim konvencijama i regulativima, ne postoji mogućnost da regulatorno telo ukine bilo koju emisiju.

64166_news656_kf.jpg

Sednica RRA sazvana je zbog verbalnog sukoba i vulgarnosti koje je reper Đus izrekao pevaču Milošu Bojaniću, u noći između subote i nedelje u ranim jutarnjim satima.

Reper je u toku noći prekoračio pravila licence i ugovor koji je potpisao time što je fizički dodirnuo drugog takmičara.

Urednici i producenti "Pinka" reagovali na način kako licenca nalaže i reper je tokom noći ozbačen iz rijaliti-šoua.

Na konferenciji za novinare, predstavnici RRA nisu želeli da prejudiciraju konačnu odluku i mere koje će biti preduzete protiv televizije Pink, ali su naveli da RRA kao regulatorno telo nema ovlašćenje da zabrani emitovanje rijaliti šou programa Farma.
"Nismo glavni urednici i ne možemo da skidamo emisije sa programa, čak i kada mislimo da je to potrebno", rekao je Karadžić i dodao da je RRA u slučaju "Farme" pokrenula postupak za izricanje mera protiv emitera, jer smatra da postoje razlozi za to.

On je naveo da RRA smatra da je u okviru ovog rijalitija došlo do kršenja Zakona o radiodifuziji, Zakona o javnom informisanju, ali i kodeksa o ponašanju emitera.

Portparol televizije "Pink" Tatijana Vojtehovski je navela da će ta televizija pooštriti uredničku pažnju i da će cenzurisani psovke i svaku vrstu vulgarnosti koju takmičari izreknu u onim segmentima kada emisija može da bude montirana.

Ona je ukazala i da će "Pink" reagovati kada se psovka, vulgarnost ili govor mržnje dogode u živom prenosu, tako što će kameru i ton preusmeriti na drugog takmičara.

"Večeras ćemo uputiti izvinjenje svim gledaocima čija smo osećanja eventualno povredili u noći između subote i nedelje", rekla je Vojtehovski.

64692_slika291865_if.jpg

Ona je najavila da će televizija "Pink" uvesti pravilo koje ne stoji u licenci, a to je da se takmičar sankcioniše, diskvalifikuje i kazni ukoliko govorom mržnje ili nekom vulgarnošću želi da reši konflikt.

Prema njenim rečima, "Pink" je i ranije preduzimao korake za koje je smatrao da mogu da urode plodom.

"Nekoliko puta su producenti i urednici, kada su primetili da su takmičari napeti, odlazili u Lisoviće gde su smešteni i upozoravali ih da je rečnik koji koriste neprimeren", rekla je Vojtehovski.

Ona je dodala i da je primenjena metoda "čitanja pisma Zadruge", kada takmičari znaju da su uživo u programu, a u kojima im je ukazano da se ponašaju neprimereno.

Pink ima rok od 15 dana od trenutka kada mu bude dostavljena odluka o pokretanju postupka da odgovori na nju, a u RRA procenjuju da će konačnu odluku doneti za 20 dana.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042

Pink ima rok od 15 dana od trenutka kada mu bude dostavljena odluka o pokretanju postupka da odgovori na nju, a u RRA procenjuju da će konačnu odluku doneti za 20 dana.

Ako mi dobro ide matematika 20+15=35...Pa,taman do kraja (skoro).Drugo nije bilo ni za ocekivati...

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Pa i to sto kazes,velike su tu pare u pitanju!!!
Ali stvarno,taj recnik,to ponasanje farmera to je strasno...zar tako neko moze da se ponasa :S meni je to strasno!!!

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Nisam sigurna da gledaoci ovog "šova" imaju nesto protiv takovog ponasanja.
Pa zar nisu takve stvari ono sto ih drzi kraj malih prijemnika tv ekrana?
Mene vise brine emitovanje SMS-a u programu.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Nisam sigurna da gledaoci ovog "šova" imaju nesto protiv takovog ponasanja.
Pa zar nisu takve stvari ono sto ih drzi kraj malih prijemnika tv ekrana?
Mene vise brine emitovanje SMS-a u programu.

Da, tu si u pravu.
Čula sam njihov SMS koriste i zatvorenici po zatvorima, pa tako pričaju sa familijom i dogovaraju svašta...

Član
Učlanjen(a)
08.01.2010
Poruka
933
Da, tu si u pravu.
Čula sam njihov SMS koriste i zatvorenici po zatvorima, pa tako pričaju sa familijom i dogovaraju svašta...

Snasli se zatvorenici :p
Strasno je,ja nisam neko ko gleda te emisije,moja keva je gledala par puta,pa sam video sta rade,pa ja toliko psovki u roku od 2 minuta izgovorenih iz jednog coveka nisam cuo!!! Umesto da bude normalno,da rade,da odrzavaju domacinstvo to,oni samo sto se nepoubijaju!! Ja njima 2 nacrtane guske nebi dao da mi cuvaju!!

[YOUTUBE]15r-dyXbR0w[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
To nam je slika i prilika i društva i države u kojoj živimo. Volovi naskaču jedni na druge, a boli bi se i rogovima da im se guza ne stiska za pare, boje se da ne ostanu bez istih! A sa druge strane ekrana takođe volovi, uživaju u tome i još navijaju, plaćaju i šalju sms-ove, sede u foteljama i zaglupljuju se još više...

Natrag