Rotvajler

Član
Učlanjen(a)
24.08.2009
Poruka
47
Krepak je i stasit, i nije nezgrapan pas. Jaka postava žari snagom, okretnošću i ustrajnošću. Na okolinu i na gospodara reagira vrlo osetljivo. Ima velike radne sposobnosti, a zahteva poseban način ophođenja. Glava je srednje duga, čeoni dio lobanje je vrlo naglašen. Ima izrazite jagodice i stop. Ima škarast ugriz. Vrat je snažan i mišićav, bez podvratnika. Rep je kratko kupiran, a neki se psi i okote bezrepi. Dlaka je kratka, gruba, oštra i priljubljena, s gustom poddlakom. Crn je sa smeđim mrljama po jagodicama, gubici, prsima i udovima. Visina - do 68 cm, težina - oko 50 kg. Doživi oko 10 godina starosti. Najpre se pojavio u njemačkom mjestu Rottweilu, gdje su održavali velike životinjske sajmove. Koristili su ga čak i za kroćenje bikova, kao i za vuču kolica. Za službenog je psa priznat 1910. godine. Pravilnim odgojem postane poslušan i dobar čuvar. Ima dobru sposobnost učenja, mada ga je bez stručnog znanja o školovanju teško odgojiti. Sazre tek nakon dve godine. Jako je borben i kod vežbi ne obazire se na udarce. U nekim zemljama spada u pasmine kojima nije dozvoljeno izvoditi vežbe obrane.Jako voli porodične članove, iako pokušava postati vođa čopora. U tom slučaju moramo ga udaljiti iz kuće. Nije mu potrebno puno kretanja, mada nije pas za stan. Živeti mora u vrtu ili psetarnici, a uz to mu je potrebno puno dodira s Ijudima. Rotvajler nije pas za početnike već samo za Ijude koji imaju iskustva sa psima. Otporan je i robustan.
 
Član
Učlanjen(a)
26.08.2010
Poruka
103
Meni Rotfajler nije nešto. Bolji mi je Doberman. Oba su jako snažna psa al' mi nekako Doberman izgleda bolji za psa čuvara, strašniji i to.

Evo slike, pa svi odlučite..


Rotfajler:

strider01on5.jpg


Doberman:

Doberman.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
30.10.2009
Poruka
1.858
Svaki pas reaguje onako kako ga je naucio gazda(gospodar),Vidjao sam tako umiljate pse da ne poverujete ,a vidjao sam i prave zveri pred koju bih stao samo sa puskom.Znaci pas je nalicje svoga gospodara.
 
Natrag
Top