Deklaracija Rotarijanaca:
Deklaracija Rotarijanaca u poslovanju i profesijama je usvojena od strane Zakonodavnog veća Rotari internacionala 1989. godine kako bi dala preciznije smernice za postizanje visokih etičkih standarda koji se spominju u Cilju Rotarija. Deklaracija Rotarijanaca u poslovanju i profesijama je usvojena od strane Zakonodavnog veća Rotari internacionala 1989. godine kako bi dala preciznije smernice za postizanje visokih etičkih standarda koji se spominju u Cilju Rotarija.
Kao Rotarijanac, u poslovanju ili svojoj profesiji, od mene se očekuje da:
Ko su zapravo rotarijanci, imaju li oni veze sa masonima?
Koji je cilj njihovog masovnog okupljanja i organizovanja?
Mislite li da su oni religija, finansijska organizacija, sekta...?
Deklaracija Rotarijanaca u poslovanju i profesijama je usvojena od strane Zakonodavnog veća Rotari internacionala 1989. godine kako bi dala preciznije smernice za postizanje visokih etičkih standarda koji se spominju u Cilju Rotarija. Deklaracija Rotarijanaca u poslovanju i profesijama je usvojena od strane Zakonodavnog veća Rotari internacionala 1989. godine kako bi dala preciznije smernice za postizanje visokih etičkih standarda koji se spominju u Cilju Rotarija.
Kao Rotarijanac, u poslovanju ili svojoj profesiji, od mene se očekuje da:
- Smatram svoje zanimanje kao još jednu priliku za služenje;
- Budem veran pravilima i duhu etičkog koda moga zanimanja, zakonima svoje zemlje, i moralnim standardima svoje zajednice;
- Uradim sve što je u mojoj moći da učinim svoje zanimanje poštovanim, i da promovišem najviše etičke standarde zanimanja koje sam odabrao;
- Budem pošten prema svom poslodavcu, zaposlenima, saradnicima, konkurentima, klijentima i javnosti, i svima sa kojima sam u poslovnoj ili profesionalnoj vezi.
- Priznam i poštujem sva zanimanja koja su od koristi društvu;
- Ponudim kapacitete svoje profesije: za pružanje šanse mladima, za rad na ispunjenju specijalnih potreba drugih, i za poboljšanje kvaliteta života u mojoj zajednici;
- Se držim iskrenosti u svom oglašavanju i svim pojavljivanjima u javnosti, u vezi sa mojim poslom ili zanimanjem;
- Niti tražim, niti omogućim drugom Rotarijancu privilegiju ili prednost koju inače drugi ne bi mogli dobiti u poslovnoj ili profesionalnoj vezi.
Ko su zapravo rotarijanci, imaju li oni veze sa masonima?
Koji je cilj njihovog masovnog okupljanja i organizovanja?
Mislite li da su oni religija, finansijska organizacija, sekta...?
Poslednja izmena: