Roditelji sve češće žrtve tinejdžerskog maltretiranja

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Roditelji sve češće žrtve tinejdžerskog maltretiranja

tinejdzeri-roditelji-498.jpg



Porast tinejžerskog nasilja zabeležen je u Škotskoj neverovatnim otkrićem da su najčešće žrtve malih napasnika upravo – njihovi roditelji.

Na telefonskoj liniji za pomoć žrtvama porodičnog nasilja ’ParentLine Scotland’ sve više roditelja zove zbog nasilja koje trpe od svoje dece tinejdžerskog uzrasta. Čak jedan od deset poziva bili su pozivi roditelja koje su deca maltretirala u sopstvenoj kući. Ovo je 261 roditeljski poziv od ukupno 2.650 poziva.

Pozivi za pomoć najčešće su bili zbog udaraca koje deca nanose roditeljima. Osim ovoga, često je i lupanje predmetima u zid, kao i prevrtanje stolova. Zabrinuti roditelji zvali za pomoć i kada su tinejdžeri agresivni prema drugim članovima porodice, a njihov bes je obično uperen ka braći ili sestrama. Tada se radi o udarcima, gušenju, štipanju, ugrizima, a nekada i – podizanju i pretnji noževima.

Prema izveštajima škotske policije, nasilje tinejdžera u porodici je poraslo za čak 42% u poslednjih osam godina, porast dečijeg nasilja prema roditeljima zabaležen je i u SAD.

Izvor:srbijanet.rs
 
Učlanjen(a)
30.03.2014
Poruka
968
Osim roditelja, nastavnici trpe sve i svasta u skolama... Veliki je to problem jer im ni roditelji ne mogu nista uraditi, a kamoli nastavnici.
 
Natrag
Top