LEGEND
- Učlanjen(a)
- 14.09.2009
- Poruka
- 8.464
Hej, dum! Spavaš! Ja napisah da je to pomočna alatka terzije, a ti obućar!!!???wacko2Da li to koriste obućari, kao neku vrstu kalupa?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hej, dum! Spavaš! Ja napisah da je to pomočna alatka terzije, a ti obućar!!!???wacko2Da li to koriste obućari, kao neku vrstu kalupa?
Pa spavam...Hej, dum! Spavaš! Ja napisah da je to pomočna alatka terzije, a ti obućar!!!???wacko2
Da.Da li su i abadzije koristile tu alatku?
Da, krojenje šivanje, ukrašavanje nošnje...Pa spavam...
Znači , krojenje, šivenje, ukrašavanje nošnje...Jedino neki ukras za nošnju!
Hej, da to nije neka žica koja se stavlja u grudnjak....Na primer? Ala luuupaam.....
Pa ne mislim da su pravili grudnjake, mislila sam više kao deo nošnje...I ništa nije smešno:aggressive:Zar misliš da su terzije pravile grudnjake?
Ivanjuška, jako si blizu. Ma, pošto odavno nismo čuli ništa od čuvene bake, prizaću ti odgovor. Kopčara je komad uskog i dugog suknenog platna. Na jednom kraju je imala metalnu kopču, koja se kačila za materijal koji se obrađuje (šije, veze, spaja), a drugi kraj je terzija zatezao i obmotavao oko noge. Na taj način je postizao efekat, kao da mu neko drži i zateže površinu na kojoj radi.Njom su se sastavljali sašiveni delovi?