- Učlanjen(a)
- 24.02.2010
- Poruka
- 2.775
Šta? Duvan čvarke ili vodnjiku?Možda i jesam, ali pod nekim drugim imenom. Eto i to si mogla postaviti na temu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Šta? Duvan čvarke ili vodnjiku?Možda i jesam, ali pod nekim drugim imenom. Eto i to si mogla postaviti na temu.
Vodnjiku, a te duvan čvarke nisam nikada probao.Šta? Duvan čvarke ili vodnjiku?
Vodnjika se pravi od raznog voća. Mi u bure stavljamo voće s'jeseni. Drenjke, divlje jabuke, šipurke, suve šljive, suve kruške...I sve se to stavi u jednu kacu, i to vri na prirodan način...Posle jedno mesec i po, dva ...ona je dozrela, malo stavimo meda, da više sladi. Tako da joj je ukus slatkast, ali malo ''rezi'', poput vina...Eto to bi bilo ukratko...To je inače jedno od najzdravijih pića...Vodnjiku, a te duvan čvarke nisam nikada probao.
Pretpostavljao sam da je to u pitanju. To kod nas zovu turšija. Pio sam to, naravno.Vodnjika se pravi od raznog voća. Mi u bure stavljamo voće s'jeseni. Drenjke, divlje jabuke, šipurke, suve šljive, suve kruške...I sve se to stavi u jednu kacu, i to vri na prirodan način...Posle jedno mesec i po, dva ...ona je dozrela, malo stavimo meda, da više sladi. Tako da joj je ukus slatkast, ali malo ''rezi'', poput vina...Eto to bi bilo ukratko...To je inače jedno od najzdravijih pića...
Kod nas, kada se kaže turšija, misli se na zimnicu od povrća...Pretpostavljao sam da je to u pitanju. To kod nas zovu turšija. Pio sam to, naravno.
Uh, al' si se narogušioooo. Sve me stra':???:Evo nove riječi. Imam namjeru da objavim pravi rat. Dosta je bilo cile-mile
kopčara
Rekao sam nema više cile-mile. Ne mož' to tako - stotinu pitanja odjedanput. Ali, hajd' progledaću ti kroz prste, pošto samo stare "Riječlije":dntknw:Uh, al' si se narogušioooo. Sve me stra':???:
Da li je kopčara: predmet, osobina, imenica, alat ili deo alata?
Je li bre Juki...Kako ti nije žao mene...Ja da sam na tvom mestu, meni bi mene bilo žaoRekao sam nema više cile-mile. Ne mož' to tako - stotinu pitanja odjedanput. Ali, hajd' progledaću ti kroz prste, pošto samo stare "Riječlije":dntknw:
Predmet je.
Ma, znaš, nije da mi nije žao, kada se stavim na tvoje mjesto i meni je žao mene, ali ovdje, drugarice, dumperospiro, nema mjesta ni za kakva sažaljenja. Ovo je borba u kojoj se pobjeđuje ili gubi! A, te fore - učitelj, đak, stres..., neće proćiJe li bre Juki...Kako ti nije žao mene...Ja da sam na tvom mestu, meni bi mene bilo žao
Osećam se kao đak, pred strogim učiteljom:???:
Mislim, ja odgovaram pod stresom
Da li je taj predmet, od drveta, metala, platna ili ništa od toga?