Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Korisno bi bilo ovdje postaviti i pojam "paranoja", ali to je strana riječ, pa ne ide. A, nekima bi možda koristila:blum3:

Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”. По Крепелну, параноја је суманутост која се карактерише „спорим и подмуклим развојем трајног и суманутог система са очуваношћу јасноће и реда у мислима, вољи, делању”. Параноик најчешће логично расуђује, односно изводи исправне закључке, али из погрешних премиса.
Параноја - Википедија

Evo, ako te brine paranoja, ne sekiraj se,... valjda su našli neki lek...wacko2, nije sve tako crno:lol:

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Параноја је психоза за коју су карактеристичне болесне идеје величине и прогањања, док је интелигенција особе очувана. Зато се ова болест понекад назива „разумно лудило”. По Крепелну, параноја је суманутост која се карактерише „спорим и подмуклим развојем трајног и суманутог система са очуваношћу јасноће и реда у мислима, вољи, делању”. Параноик најчешће логично расуђује, односно изводи исправне закључке, али из погрешних премиса.
Параноја - Википедија

Evo, ako te brine paranoja, ne sekiraj se,... valjda su našli neki lek...wacko2, nije sve tako crno:lol:
Ovo je sad ozbiljno, bez zezanja. Ova definicija paranoje koju si pokupila iz Vikipedije, je nepotpuna i jednoznačna.
"Postoji više vrsta ove bolesti, pa paranoju delimo na nekoliko grupa Paranoja proganjanja – je najčešći oblik paranoje, a bolesnik je uveren u stalnu izloženost neprijateljstvu, nenaklonosti i nerazumevanju drugih ljudi." Ova glavna karakteristika paranoje, i na nju sam mislio kada sam ze zezao sa paranojom.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ovo je sad ozbiljno, bez zezanja. Ova definicija paranoje koju si pokupila iz Vikipedije, je nepotpuna i jednoznačna.
Na ''paranoju'' kao pojam sam pomislila, na način na koji i ti...Samo sam se našalila (bolje rečeno pravila sam se da ne razumem). Što se tiče definicija sa Vikipedije, mnoge i omanu...

Naša Ivanjuška smišlja neku ''zavučenu'' reč...Gde si Ivanjuška?:)

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Danas ste svi blagonakloni,pa ću i ja biti takva da me ne biste prozvali Čombe.
Nova reč je lisa.:D

Natrag