Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Da li je to čovek koji povraća?

Šta se ti Vuče smeješ,pa to je asocijacija.:blum3:

Poslednja izmena:
Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
E super, sad se Mr Price neće pojaviti do sutra, pa mogu da nabrajam sve šta mi padne na pamet.

Da li je u pitanju: odevni predmet, životinja, izraz za neko osećanje ili osobinu, ili možda neko poređenje, deo nakita...

Mislim, ja bih sve ovo pitala, da je se čovek pojavio...Ovako je bolje, ne moram svaki čas da virkam da li mi je odgovorio!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Mene prvenstveno zanima da li je ovo naša riječ? Nekako mi zvuči kao Ruska.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Na leksičkom planu mogli bismo nabrojiti vrlo mnogo elemenata, ali evo maloga izbora: bližik (rođak), bljudo (zdjela), batog (štap), čatiti (čitati), čislo (broj), dreselje (žalost), dvar (vrata), glubinja (dubina), gobzovata (obilata), horugva (zastava), izkrnji (bližnji), lačan (gladan), mazda (osveta), prepočitati (štovati), pruditi (koristiti), slovo (riječ), stav (kip), suhvica (osušeni grozd), trebnik (molitvenik) itd.

Piše da su reči hrvatsko-staroslovenske, mislim...

Hrvatskostaroslavenski

Učlanjen(a)
11.06.2009
Poruka
505
Na leksičkom planu mogli bismo nabrojiti vrlo mnogo elemenata, ali evo maloga izbora: bližik (rođak), bljudo (zdjela), batog (štap), čatiti (čitati), čislo (broj), dreselje (žalost), dvar (vrata), glubinja (dubina), gobzovata (obilata), horugva (zastava), izkrnji (bližnji), lačan (gladan), mazda (osveta), prepočitati (štovati), pruditi (koristiti), slovo (riječ), stav (kip), suhvica (osušeni grozd), trebnik (molitvenik) itd.

Piše da su reči hrvatsko-staroslovenske, mislim...

Hrvatskostaroslavenski

Reč je upotrebljavana u našem jeziku. Bljudo(arh.)- Zdela

Dumspirospero ti si pogodila:yea:. Ti postavljaš.yes3

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Mr Price, nisam ja pogodila već taj gore rečnik. Toliko me je zanimao termin, da sam morala da se potrudim da ga pronađem..

Evo nova reč...

Šta je šeslo?

Natrag