Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Znala sam da ćeš tako da osgovoriš, zato sm i rekla, da ta reč ima i neko preneseno značenje, u pojedinim krajevima Srbije...
U pitanju je osobina i svojstvena je starijim osobama, a možda je i ti poseduješ,.... ko zna....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Šta, ubrojala si me u stare osobe?! Sad ne znam da li sam pogodio ili ne?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ne, nisam te ubrojala u stare osobe (mada, ko zna, možda za računarom sedi čika od 70, ovde ništa nije zagarantovano...), već da možda imaš tu osobinu, koja se obično vezuje za strarije osobe...
Znači, đuturum se odnosi na jednu ljudsku osobinu...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Rođen sam 1905. pa, sad ako je to neka starost, u redu!?
Te osobine svojstvene strijim mogu biti gluvoća, slabovidnost, debljina...?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Obzirom na godine koje imaš, lepo kucaš, samo ne znam da li sa lupom ili bez..No svakako, sa lupom ili bez, lepo se snalaziš na kompjuteru. Moderan starac...Valjda ima još tvojih vršnjaka, ili bolje...vršnjakinja..., da ćaskate...kad ste ''dokon''...

Ne, osobina je negativna...I ne odnosi se na neku psiho-fizičku manjkavost..., već na osobinu koja je karakteristična za ljude koji već zađu u neke poznije godine...Naravno, izraz važi za sve ljude..., ali je prepoznatljiva za starije...I nije senilnost...
Stariji ljudi umeju da budu mrzovoljni, sve im smeta, ništa im ne možeš ugoditi...(ovo poslednje pogotovo)...I iz tog nekog ponašanja je proizašla ta osobina....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
O, da, ima, ima..., nađe se i po neka moderna bakica koja se snalazi za kompjuterom...
To što si navela kao negativnu osobinu svojstvenu uglavnom starijim - mrzovolju, ništa im ne možeš ugoditi, kod nas zovu čangrizavost.

Natrag