Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Da li se taj plod ljušti ili krca pre jela...Ili se iz njega mora odstraniti košpica.
A možda se samo opere i strpa usta kao jagoda...
Nešto od ovog mora biti:D

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Minimum 12-13 puta.

Mislim da se šmanjak ne prska,eto i od mene male pomoći,i ne boji prste kao dudići.
Pitam se otkud maline i kupine,hehe.Ali nije to.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Minimum 12-13 puta.

Mislim da se šmanjak ne prska,eto i od mene male pomoći,i ne boji prste kao dudići.
Pitam se otkud maline i kupine,hehe.Ali nije to.
Moja prijateljica ima površinu od 1,5 hektara pod jabukama (ajdare, zlatni delišes, melroza...)...Oni obavezno ljušte jabuke pre jela...Onda sam je jednom pitala, zašto to rade...i tako došla do odgovora...Užas...
Da li je se to voće uzgaja ili je čist ''divljak'':D

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Na žalost je tako_Obavezno se moraju dobro oprati i ljuštiti,ali da bi bilo roda,mora tako,dok ne pređemo na orgasku proizvodnju.

Uzgajaju se,bar ovde ali sigurno ima i divljih,nisam baš sigurna ali mislilm da da.
Evo još pomoći,ima ih u više boja.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Na žalost je tako_Obavezno se moraju dobro oprati i ljuštiti,ali da bi bilo roda,mora tako,dok ne pređemo na orgasku proizvodnju.

Uzgajaju se,bar ovde ali sigurno ima i divljih,nisam baš sigurna ali mislilm da da.
Evo još pomoći,ima ih u više boja.
Da nije trešnja? Može biti i bela, rozikava, crvena, crna...Može biti i divlja...

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
58
šmanjak je ogrozd. bobicasto voce , moze se jesti u sirovom stanju, a moze se praviti i slatko od njega .

Natrag