Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
1.095
Evo, da i ja nešto kažem :) da nije,možda, suncokret...Nisam pratila, pa sad malo lupam :D

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Zar se meso ne obrađuje termički pre konzumiranja?! Da ne detaljišem previše....
Pod termičkom obradom se podrazumeva termički (termalni) tretman metalnog materijala (legure) u cilju postizanja željenih mahaničkih osobina. Termička obrada se izvodi u oblasti temperatura na kojima se materijal nalazi u čvrstom stanju
Termička obrada - Википедија

Inače, što se tiče mesa, ima veze sa mesom, ali pre obrade...., odnosno pre nego što postane jestivo...

Evo, da i ja nešto kažem :) da nije,možda, suncokret...Nisam pratila, pa sad malo lupam :D

Zdravo Erin:) . Nije suncokret!

7AF

Član
Učlanjen(a)
01.12.2010
Poruka
664
Pod termičkom obradom se podrazumeva termički (termalni) tretman metalnog materijala (legure) u cilju postizanja željenih mahaničkih osobina. Termička obrada se izvodi u oblasti temperatura na kojima se materijal nalazi u čvrstom stanju
Termička obrada - Википедија

Inače, što se tiče mesa, ima veze sa mesom, ali pre obrade...., odnosno pre nego što postane jestivo...

Žao mi je, ali moram ti reći da wikipedia nije reper. Na njoj svi mogu ostaviti tumačenja. Slažem se da se čelik obradjuje termički zbog promene svojstava, ali se i hrana obradjuje termički. Termički, ne znači samo temperature od preko 500 stepeni C... Na primer.... TERMIČKA OBRADA HRANE

A da li se to suši na dimu?

Natrag