Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Pa zbog ove ispravke ''dugo, misliš dugačko'', ne bi tebala da ti pomognem, ali šta ćeš kad sam dobrica...:roll:
Da, jeste neka vrsta prekrivača i koristi se van kuće...Treba da pogodiš svrhu prekrivača....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Pa zbog ove ispravke ''dugo, misliš dugačko'', ne bi tebala da ti pomognem, ali šta ćeš kad sam dobrica...:roll:
Da, jeste neka vrsta prekrivača i koristi se van kuće...Treba da pogodiš svrhu prekrivača....
E, pa nije ispravka, može se reći i dugo i dugačko, samo što je ono prvo dvosmisleno, pa se dobro ne razumije.
Nije, valjda, opet nešto oko zaprežnih kola:D Da se tu šta ne prekriva?

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Nije oko zaprežnih kola...Za sada sam obustavila taj serijal:D
Ali,.........ipak ima neke veze.....

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Ja sad stvarno ne znam na šta si ti sve mislio...Ali pretpostavljam da si fin i da si mislio da neke od životinja ne zebu :D
Pokrovac je izatkani prekrivač od kozje dlake, namenjen za prekrivanje volova zimi...(Pretpostavljam da su se i konji prekrivali)...Ali ja znam za volove...To se još uvek radi u mom selu...

Jurivaka, postavi novu reč...

p.s.nema nam Ivanjuške....

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ivanjuška je u posjeti kod bake. Samo ćeš vidjeti kada se vrati i zaspe nas antologijskim riječima:D
A, ti, ma, kako si pogodila da sam mislio na zebu?:blum3:
Pošto ću uskoro morati otići sa neta, pa ti neću moći odgovarti dugo, evo jedna lagana riječ:
gunjić

Natrag