LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Hm, mozgam i mozgam i ne pada mi ništa na pamet izuzev neke okrugle posude u kojoj se peče, ili u koju se stavlja pita "gužvalija":fool:
Ako to nije, sačekajmo nekoga ko, možda, zna.

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Neko za ringlu sporeta kaze kolo,mozda je to neka posebna pecnica za pecenje pite?

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Ovo postaje ozbiljno,moracu i ja da se konsultujem sa starijim clanovim uze i sire familije,gde li samo crpis ove reci?
Testo za pitu?

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Ovo postaje ozbiljno,moracu i ja da se konsultujem sa starijim clanovim uze i sire familije,gde li samo crpis ove reci?
Testo za pitu?
Jeste testo,ali nije baš za pitu... Pošto si jako blizu,a u cilju da vas više ne zbunjujem - dajem odgovor:
Kada se razvija pita,ostavi se parče testa veličine šake da bi se to testo razvilo u (da tako kažem) veliki palačinak! Pošto je pita "montirana" u tepsiju - ubacuje se u rernu. Na pola pečena pita se izvadi i preko cele gornje strane tepsije (po piti) se stavi to testo u obliku palačinka,kako pita ne bi zagorela! Kad se sve lepo ispeče to parče testa je hrskavo,a i "povuče" malo slasti od pite (brzo se ohladi),pa možeš da jedeš dok se ne ohladi pita... Eto to je kolopitnjak!smile3

'Ajde ivanjuška sad ti...

Član
Učlanjen(a)
05.01.2010
Poruka
1.849
Kolopitnjak ima precizno znacenje,tako da bas i nisam odovorila.
Svaka cast za izbor reci,vidi se da su iz naseg jezika,ja nesto ne mogu da se setim nasih reci,sve kojih se setim su potekle iz tudjih.
Mozda pupuška.Pokusajte

Byk

Član
Učlanjen(a)
04.02.2010
Poruka
2.355
Pupuška? :???:

Da nije puška koja je eksplodirala!? :lol: Šalim se...

Da nije u pitanju neka vrsta voća/povrća?

Natrag