RHMZ: Upozorenje, orkanski udari vetra

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

Beograd -- RHMZ upozorava na jak vetar do petka u košavskom području.

Jak olujni vetar južni i jugoistočni meteorolozi očekuju posebno na jugu Banata gde će udari biti orkanske jačine sa preko 28 metara u sekundi, upozorava RHMZ.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno s kišom, koja će u toku dana biti češća na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije, a u toku noči i u ostalim krajevima.

Duvaće slab i umeren, u košavskom području jak i olujni južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Najniža temperatura od 5 do 15, a najviša od 17 do 23 stepena.

U Beogradu danas promenljivo oblačno, vetrovito i svežije. Ujutro kratkotrajna kiša, zatim veći deo dana suvo, pa uveče i u toku noći ponovo kiša. Vetar jak i olujni, jugoistočni. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 19 stepeni.

Do 13. oktobra, biće pretežno oblačno, hladno i kišovito. U košavskom području do petka (08.10.) jak i olujni istočni i jugoistočni vetar (na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine), a zatim u slabljenju. Maksimalna temperatura u većini mesta od 12 do 15 stepeni.

Izvor: B92
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

Promena vremena u Srbiji​

Do petka će u košavskom području duvati umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, povremeno sa olujnim udarima, koji će na jugu Banata danas i sutra dostizati i udare orkanske jačine, više od 100 km/h, upozorio je RHMZ.

U Srbiji sutra oblačno, vetrovito i hladnije, mestimično sa kišom. Duvaće umeren, povremeno i jak istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području i olujni, a na jugu Banata povremeno i sa orkanskim udarima. Najniža temperatura biće od 8 do 13, najviša dnevna od 12 do 17 stepeni.

U Beogradu će biti oblačno i hladno, povremeno sa kišom, uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar, koji će povremeno imati i olujne udare.

Dnevna temperatura biće bez većeg kolebanja, od 13 do 15 stepeni.

U narednih sedam dana, do 14. oktobra, biće oblačno, hladno i kišovito, na visokim planinama iznad 1.500 metara od subote povremeno i sa susnežicom i snegom.

Ponegde se očekuje i veća količina padavina. U košavskom području će i u petak duvati jak i olujni istočni i jugoistočni vetar.

Maksimalna temperatura u većini mesta od 12 do 15 stepeni.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.637

RHMZ najavio: Olujni vetrovi​

RHMZ je upozorio da će danas u tri kraja Srbije duvati vetar olujne jačine.

Prema saopštenju Hidrometeorološkog zavoda, ove subote se u Južnobanatskom, Podunavskom i Braničevskom okrugu očekuje jak jugostični vetar.

"On će povremeno biti sa udarima olujne jačine, što znači da će duvati brzinom većom od 17 metara u sekundi, odnosno većom od 60 kilometara na sat", navodi RHMZ, dodajući i da je verovatnoća za tako nešto "veća od 90 odsto


U Beogradu će duvati umeren, povremeno jak, jugostični vetar i temperatura će dostići 18 stepeni, u Novom Sadu će ona biti do 17 stepeni, uz udare istog vetra, a magla koje je celog jutra bilo po kotlinama i ponegde se zadržala tokom prepodnevnih sati, ustuknuće pred pretežno sunčanim vremenom.

Tokom ove subote, na području Srbije u toku dana se samo u Timočkoj Krajine očekuje tmurno, povremeno sa sipećom kišom, uz slab i umeren jugoistočni vetar.


Izvor B92
 
Natrag
Top