Član
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
3
Pozdrav svima,skoro sam kupio lagunu 1.9 dci i nisam imao nikakvih problema do skoro,naime pri skoro svakom palenju motora ler gas normalno se podigne na 1100 obrtaja i polako se spusti na 900 gde bi i trebao da ostane ali nakon nekoliko sekundi ler se povecava na 1000 obrtaja i tu ostaje i posle neke voznje ler se vrati na normalu a nekad ne,u pitanju je laguna 2003 god.sa karticom,ako je neko imao slican kvar neka mi javi jer niko nezna sta je,unapred hvala!
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Protokomer, regulator pritiska na pumpi, step motor ili njegov dihtung koji se spljoštio pa uvlači falš vazduh (ja vozim benzinca ali mislim da i dizelaši imaju isti sistem), eventualno TPS (senzor pozicije pedale gasa) mada bi dijagnostika trebala da 'vidi' taj kvar. Mislim da bi to svaki malo bolji majstor morao lako da reši, variranje obrtaja je česta pojava samo je potrebno malo strpljenja za dijagnostikovanje izvora. To verovatno izgleda ovako:

 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
23.02.2013
Poruka
3
pa bio sam kod majstora i parkirali smo moja kola i jos jedna ista i vrsili prebacivanje skoro svih delova sa jednog auta na drugi i moj je uvek radio isto sa ovim problemom a drugi je radio normalno
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
Znači da je proverio Protokomer, MAP senzor, senzor temperature vazduha na usisu i slično. Ostaju TPS i SM. Ja bih tu negde tražio problem. Nekako sumnjam da bi moglo biti do neke od dizni...bar se nadam da nije (skupoooooo...)
 
Natrag
Top