Religiozni vicevi

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
17. glava jevanđelja po Marku

Sveštenik je završio dugačku nedeljnu misu rečima:
- "Sledeće nedelje, glavna tema moje besede biće greh laganja. Da biste lakše shvatili moju narednu besedu, želim da svi do naredne nedelje pročitate iz Novog zaveta 17. glavu jevanđelja po Marku."
Sledeće nedelje, na početku crkvene ceremonije:
- "Jeste li svi pročitali 17. glavu jevanđelja po Marku?"
- "Jesmo!", povikaše svi u glas.
- "Odlično! Jevanđelje po Marku ima samo 16 glava. A sada, očitajmo molitvu za lažove."

Džamija Ocjena:

Padao pljusak u Sarajevu i neki Srbin turista nije imao gde da se skloni pa udje u džamiju. Prošeta se on po džamiji i vidi na nekom stolu tanjir sa čvarcima. Pošto je bio gladan pojede on sve čvarke. Kad tad naiđe Hodža i Srbin mu kaže:
- "Malo se ja ovde sklonio od pljuska."
- "Sve je u redu," reče Hodža.
- "Ej, izvini što sam pojeo čvarke."
Gleda Hodža u njega i veli:
- "Nisu to bili čvarci, to su bile kožice od obrezivanja."
 
Učlanjen(a)
29.05.2009
Poruka
4
Popeli se Arapin, Kinez i Srbin na vrh jednog brda i došli do litice. Pogledaše dole, a dole neka provalija koja kao da nema dna.
Kaže Arapin:
"Sve za Alaha." i skoči. I dok pada krene on da se moli Alahu i prča "Alah, Alah, Alah...", ali džaba. Zalepio se za zemlju.
Zatim kaže Kinez:
"Budizam je bolji." i on skoči. I dok pada, on se namesti se kao u turski sed i krene da meditira i da prča "Mmm, Buda... Mmm Buda...". Kad ono, metar pred zemlju on se zasutavi i polako spusti na zemlju nepovređen.
Pogleda Srbin to pa i on skoči:
"Za pravoslavnog Boga" kaže i krene da pada. I tako, dok pada, krene on da se krsti i priča "Gospode oprosti". I tako se preksti tri puta pa kaže: "Mmm, Buda... Mmm Buda..."
 
Natrag
Top