Teška vremena za kršćane u Jeruzalemu: Izloženi su sve češćim napadima
Redovnice iz Novog poljskog doma u Jeruzalemu, katoličke ustanove u Svetoj Zemlji, izvijestile su o rastućem valu neprijateljstava prema kršćanima, pri čemu je pljuvanje svakodnevna pojava, ali i fizički napadi pa čak i podmetanje požara.
Novi poljski dom u Jeruzalemu sve je češće meta židovskih vjerskih fanatika. Redovnica elizabetanka sestra Róża Pacocha, predstojnica Novog poljskog doma, u razgovoru s katoličkim tjednikom Gość Niedzielny pripovijedala je o najnovijim slučajevima nasilja.
“Razbili su špijunku kamenom i izgrebali vrata. Ne znam mogu li se popraviti ili će sve morati biti zamijenjeno”, rekla je. Od sredine lipnja to katoličko okupljalište redovito je meta napada, uključujući i zasipanje smećem i kamenjem. U srpnju je netko preskočio ogradu, uzeo teške lonce za cvijeće iz vrta i bacio ih na zgradu, na kraju uništivši vrata.
Novi poljski dom sagrađen je 30-ih godina dvadesetog stoljeća. S vremenom je rasla obližnja četvrt Me’a She’arim, a danas je kuća na periferiji. U susjedstvu žive ortodoksni židovi, koji smatraju da su kršćanske redovnice nečiste.
Slučajevi nesnošljivosti i nasilja prema kršćanima u Jeruzalemu u posljednje su vrijeme sve češću. Sredinom lipnja jedan židov razbio prozore u dvorani Posljednje večere u Jeruzalemu. “Smrt goysima” napisano je na zidu franjevačkog samostana na planini Sion u siječnju. “Goys” je pogrdni izraz za nežidove.
U ožujku su dvojica muškaraca u Getsemanskom vrtu napala svećenika metalnom šipkom. U veljači je ortodoksni židov iz Sjedinjenih Država srušio Kristov kip od 10 metara u crkvi Muke Gospodnje na Via Dolorosa.
-----------------------------
Iv 15,20: Nije sluga veći od svoga gospodara. Ako su mene progonili, i vas će progoniti.
Primjetite kako je Isus i nagovijestio, prorokovao, da će oni koji su njegovi biti progonjeni. Također primjetite da nitko ne progoni 'subotare' niti druge protestantske sektaše koji su se suobličili sa svijetom i pridružili se svijetu u ubijanju nerođenih i promoviranju svih vrsta izopačenosti 'koje se Bogu gade' - pederluk, pedofilija, transrodnost, transhumanost, prostitucija, narkomanija, ....