Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A što s Bogom, koji je ljubav, možete imati vi Adventisti koji u svojim bolnicama ubijate nerođenu djecu. Sram vas bilo, a pogotovo tebe koji one koji razotkrivaju vaše adventističke zločine nazivaš zvijerima.

Prijaviće ti post Slape.

A ne vide recimo ovo:


SEX SCANDAL: SDA church says “don’t rush to judgment”
By SNO Staff
May 26, 2017


Pastor Roger Stephen made a statement on the sex scandal at a press conference on Friday.
In response to news this week that two of its pastors were arrested and charged for sexual offences, the Seventh Day Adventist (SDA) Church said on Friday that it will not condone sin or wrongdoing but appealed to the public not to rush to judgment.
Executive Secretary of the Saint Lucia Mission of Seventh Day Adventists, Pastor Roger Stephen, made the statement on behalf of the SDA at a press conference held at the Maranatha SDA Church at Lanse Road, Castries this morning.


Stephen did not accept any questions from the press due to what he called so many “untrue reports” about the case in which two pastors have been charged with indecent assault and unlawful sexual connection.
“As a Church we do not, and will not, condone sin or wrongdoing in any form or fashion. Whether it be from the members from the pew, to leaders, or to pastors.
“Following Christ’s example, however, we cannot rush to judgment, and we seek to reach out to all who are hurting,” Stephen said. “We therefore appeal to all, to allow the course of justice to take effect in this matter and don’t rush to judgment.”
Below is the full statement delivered by Pastor Stephen:


“The Seventh Day Adventist Church has been a well-respected denomination in Saint Lucia, and has served this nation for over one hundred years.
“As a church we have made a significant contribution to the development and growth of this nation, especially in the areas of education, youth and pathfinders, welfare, family life, End it Now which is a program that is geared towards stopping violence, and domestic violence against women, just to name a few.
“However, it is unfortunate that at this juncture that the church is now faced with allegations involving two of our employees which has resulted in hurting families, and much negative publicity.
“Whereas we as a Church try to uphold righteousness and purity as God’s ideal, however like all other churches we are not immune to human imperfections and other fallibility.


“Heaven is a perfect place, but mysteriously, sin was found in the heart of a perfect angel, Lucifer, in a perfect environment.
“As a Church we do not, and will not, condone sin or wrongdoing in any form or fashion. Whether it be from the members from the pew, to leaders, or to pastors.
“Following Christ’s example, however, we cannot rush to judgment, and we seek to reach out to all who are hurting.
“We therefore appeal to all, to allow the course of justice to take effect in this matter and don’t rush to judgment. As a Church we remain confident with all faith and assurance that the Lord will carry his Church through this difficult moment as he has done in such a mighty way in the past.


“Meanwhile, we continue to pray for all who have been so adversely affected, as well as all of our members and the nation, on a whole.
“Thank you very much.”

sa sajta: "stlucianewsonline.com/updatedsda-church-says-dont-rush-to-judgment"
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Evo, na temi "Religijske vesti (vesti vezane za religiju)" ovaj moj post je izbrisan jer je "Off Topic"!?!?!?

Da bi bio obrisan, post mora da bude pre toga prijavljen kao offtopic. Dakle ne postoji automatsko brisanje nečega što je offtopic. Jer da je tako, dve trećine postova onih koji u svojoj želji da se svađaju ili da ne čuju istinu prijavljuju naše postove, bi bili automatski izbrisani.

Ko i zašto prijavljuje već sam rekao gore.

Da ostanemo pri temi, ali i da posednutima Starim Zavetom damo malo da nešto konkretnije prežvakavaju, evo jednog, sa malom zadrškom interesantnog posta:


Stigli dokazi o vavilonskom osvajanju Jerusalima
Arheolozi su na brdu Sion u Jerusalimu našli dokaze o vavilonskom osvajanju, čime je, kako se čini, potvrđeno ono što piše u Bibliji o razaranju tog grada.
rofesori sa Univerziteta Severna Karolina našli su naslage pepela, vrhove strela i slomljene delove posuda i lampi. Najveće iznenađene predstavljao je komad nakita nalik na minđušu čiji je gornji deo u obliku zvona, rekli su istraživači.

Šimon Gibson, jedan od direktora tog arheološkog projekta, izjavio je da je pronalazak takvog nakita prvi znak postojanja elite, što, kako se čini, ujedno potvrđuje bogatstvo Jerusalima pre osvajanja 587. i 586. godine pre nove ere. On je rekao da se nakit retko nalazi na mestima sukoba jer ga ratnici pokradu ili istope.
"To je jasan nagoveštaj bogatstva stanovnika grada u vreme opsade", rekao je Gibson za Si-En-En (CNN).

Objasnio je i da za arheologe naslage pepela mogu da znače mnogo različitih stvari, da mogu biti iz peći ili od spaljenog đubreta.

"Međutim, u ovom slučaju kombinacija naslaga pepela punih predmeta, pomešanih sa vrhovima strela i veoma posebnim ukrasom, nagoveštava neku vrstu pustošenja i razaranja. Niko ne ostavlja zlatan nakit i niko nema vrhove strela u kućnom otpadu", rekao je Gibson, dodavši da se zna gde su bila drevna utvrđenja i da je sve to nađeno u gradu, tako da se mogu isključiti druga objašnjenja.

Kako je navedeno, pronađeni vrhovi strela, poznati kao "skitski vrhovi strela" od bronze i gvožđa, često su se koristili u 7. i 8. veku pre nove ere i zna se da su ih koristili vavilonski ratnici.

"Ti dokazi ukazuju na istorijsko osvajanje grada od Vavilona jer jedino veliko razaranje u Jerusalimu u tom periodu jeste osvajanje od 587. do 586. pre nove ere", rekao je on.

Glineni predmeti, uključujući polomljenu grnčariju, delovi lampi tipičnih za taj period i drugi kućni objekti pomogli su arheolozima da utvrde njihovu starost. Rafi Luis, drugi direktor projekta, opisao je kakvo uzbuđenje predstavlja iskopavanje predmeta koji imaju veze sa važnim istorijskim događajem kao što je vavilonska opsada Jerusalima.

U osvajanju predvođenom neovavilonskim kraljem Nabukodonosorom II je, kako se veruje, bilo velikih žrtava kada je grad sravnjen sa zemljom. Takođe je srušen hram kralja Solomona, kako piše u Starom zavetu.

Ortodoksni Jevreji širom sveta obeležavaju svake godine dan kada je srušen hram, Tiša B'Av, postom i u žalosti. Ove godine je taj dan obeležen u nedelju. Veruje se da je na taj dan uništen i drugi jevrejski hram. Uništile su ga rimske legije oko 70. godine.

Izvor: "b92.net"

Da još malo hvataju zazubice konkretnim stvarima, i prestanu da žvaću na prazno:

Izraelski arheolozi pronašli drevni grad iz biblijske priče o Davidu
Izraelski arheolozi utvrdili su gde se nalazio drevni filistejski grad Ziklag koji se pominje u biblijskoj priči o Davidu koga je progonio prvi izraelski kralj Saul.
Ziklag je bio pod vlašću filistejskog kralja iz obližnjeg Gata u vreme nakon što je drevni "Morski narod" počeo da naseljava taj region u 12. veku pre nove ere.

Prema biblijskoj priči, taj grad je postao Davidovo sedište pre nego što je krunisan u Hebronu nakon Saulove smrti.

Mesto na kojem se nalazio Ziklag bilo je predmet naučne debate i pominjano je 12 mogućih lokacija na jugu Izraela.

Ni na jednom od tih mesta nije bilo neophodnih dokaza da su na njima živeli Filistejci, pa potom Izraelci, koji bi se uklapali u istorijski narativ, navodi se u saopštenju Izraelske uprave za antikvitete.

Sada su međutim istražitelji te uprave, Hebrejskog univerziteta i Univerziteta Mekvajer iz Sidneja u Australiji rekli da su našli naselje iz filistejske ere ispod poljoprivredne naseobine iz istorijskog doba koje se povezuje sa biblijskim kraljem Davidom.

To ih je navelo da poveruju da je arheološko nalazište Khirbet al-Rai, nedaleko do Kirjat Gata u centralnom Izraelu, mesto na kojem se nalazio grad Ziklag.

Tamo su pronađeni predmeti tipični za filistejsku civilizaciju, uključujući posudje od gline koje datira iz vremena kralja Davida.

Veruje se da su Filistejci stigli u region u 12. veku pre nove ere, a DNK testovi njihovih kostiju sugerišu da potiču iz južne Evrope.

Oni su vladali delom centralnog i južnog Izraela i pojasom Gaze i bili su neprijatelji Izraelaca.

Prema biblijskoj priči, tamo je David našao utočište bežeći od Saula koji je pokušavao da ga ubije. David je prešao granice Kraljevine Izrael i stigao u priobalno područje pod vladavinom Filistejaca.

U prvoj knjizi o Samuelu piše da Saul više nije progonio Davida kada je čuo da je u filistejskom gradu.

David je tada tražio i dobio Ziklag koji je, kako piše u Bibliji, ostao posed judejskih kraljeva.

Izvor: "B92.net"

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Što se tiče tvog posta o adventističkom zlostavljanju dece, ima istih ako ne i gorih stvari još i više samo se dobro kriju, a google filtrira stvari jer mu nije stalo da plaća penale SDA and Co, uz to kao i svi moderni mediji i Google je malo više antihrišćanski nastrojen.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Posle upozorenja da se pri postovanju držite zadate teme, dužni ste uvažavati to upozorenje i ne nastavljati pisati dalje Off Topic sadržaj, jer će takvi postovi biti brisani.
 
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.324
Tvoji arg. su tako dobri da ih redovno širim prijateljima, mi se sprdamo sa njima, otvorićemo i grupu da ih stavimo, da nam dođete kod dvorske lude, za zabavu.

Posle upozorenja da se pri postovanju držite zadate teme, dužni ste uvažavati to upozorenje i ne nastavljati pisati dalje Off Topic sadržaj, jer će takvi postovi biti brisani.
Moja si tri spota obrisao , a ovome gore što mlati praznu slamu ,njegove ostaviš , e pa jebiga nije pošteno .
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.394
Stigli dokazi o vavilonskom osvajanju Jerusalima
Arheolozi su na brdu Sion u Jerusalimu našli dokaze o vavilonskom osvajanju, čime je, kako se čini, potvrđeno ono što piše u Bibliji o razaranju tog grada.
rofesori sa Univerziteta Severna Karolina našli su naslage pepela, vrhove strela i slomljene delove posuda i lampi. Najveće iznenađene predstavljao je komad nakita nalik na minđušu čiji je gornji deo u obliku zvona, rekli su istraživači.

Šimon Gibson, jedan od direktora tog arheološkog projekta, izjavio je da je pronalazak takvog nakita prvi znak postojanja elite, što, kako se čini, ujedno potvrđuje bogatstvo Jerusalima pre osvajanja 587. i 586. godine pre nove ere. On je rekao da se nakit retko nalazi na mestima sukoba jer ga ratnici pokradu ili istope.
"To je jasan nagoveštaj bogatstva stanovnika grada u vreme opsade", rekao je Gibson za Si-En-En (CNN).

Objasnio je i da za arheologe naslage pepela mogu da znače mnogo različitih stvari, da mogu biti iz peći ili od spaljenog đubreta.

"Međutim, u ovom slučaju kombinacija naslaga pepela punih predmeta, pomešanih sa vrhovima strela i veoma posebnim ukrasom, nagoveštava neku vrstu pustošenja i razaranja. Niko ne ostavlja zlatan nakit i niko nema vrhove strela u kućnom otpadu", rekao je Gibson, dodavši da se zna gde su bila drevna utvrđenja i da je sve to nađeno u gradu, tako da se mogu isključiti druga objašnjenja.

Kako je navedeno, pronađeni vrhovi strela, poznati kao "skitski vrhovi strela" od bronze i gvožđa, često su se koristili u 7. i 8. veku pre nove ere i zna se da su ih koristili vavilonski ratnici.

"Ti dokazi ukazuju na istorijsko osvajanje grada od Vavilona jer jedino veliko razaranje u Jerusalimu u tom periodu jeste osvajanje od 587. do 586. pre nove ere", rekao je on.

Glineni predmeti, uključujući polomljenu grnčariju, delovi lampi tipičnih za taj period i drugi kućni objekti pomogli su arheolozima da utvrde njihovu starost. Rafi Luis, drugi direktor projekta, opisao je kakvo uzbuđenje predstavlja iskopavanje predmeta koji imaju veze sa važnim istorijskim događajem kao što je vavilonska opsada Jerusalima.

U osvajanju predvođenom neovavilonskim kraljem Nabukodonosorom II je, kako se veruje, bilo velikih žrtava kada je grad sravnjen sa zemljom. Takođe je srušen hram kralja Solomona, kako piše u Starom zavetu.

Ortodoksni Jevreji širom sveta obeležavaju svake godine dan kada je srušen hram, Tiša B'Av, postom i u žalosti. Ove godine je taj dan obeležen u nedelju. Veruje se da je na taj dan uništen i drugi jevrejski hram. Uništile su ga rimske legije oko 70. godine.

Izvor: "b92.net"

Da još malo hvataju zazubice konkretnim stvarima, i prestanu da žvaću na prazno:

Izraelski arheolozi pronašli drevni grad iz biblijske priče o Davidu
Izraelski arheolozi utvrdili su gde se nalazio drevni filistejski grad Ziklag koji se pominje u biblijskoj priči o Davidu koga je progonio prvi izraelski kralj Saul.
Ziklag je bio pod vlašću filistejskog kralja iz obližnjeg Gata u vreme nakon što je drevni "Morski narod" počeo da naseljava taj region u 12. veku pre nove ere.

Prema biblijskoj priči, taj grad je postao Davidovo sedište pre nego što je krunisan u Hebronu nakon Saulove smrti.

Mesto na kojem se nalazio Ziklag bilo je predmet naučne debate i pominjano je 12 mogućih lokacija na jugu Izraela.

Ni na jednom od tih mesta nije bilo neophodnih dokaza da su na njima živeli Filistejci, pa potom Izraelci, koji bi se uklapali u istorijski narativ, navodi se u saopštenju Izraelske uprave za antikvitete.

Sada su međutim istražitelji te uprave, Hebrejskog univerziteta i Univerziteta Mekvajer iz Sidneja u Australiji rekli da su našli naselje iz filistejske ere ispod poljoprivredne naseobine iz istorijskog doba koje se povezuje sa biblijskim kraljem Davidom.

To ih je navelo da poveruju da je arheološko nalazište Khirbet al-Rai, nedaleko do Kirjat Gata u centralnom Izraelu, mesto na kojem se nalazio grad Ziklag.

Tamo su pronađeni predmeti tipični za filistejsku civilizaciju, uključujući posudje od gline koje datira iz vremena kralja Davida.

Veruje se da su Filistejci stigli u region u 12. veku pre nove ere, a DNK testovi njihovih kostiju sugerišu da potiču iz južne Evrope.

Oni su vladali delom centralnog i južnog Izraela i pojasom Gaze i bili su neprijatelji Izraelaca.

Prema biblijskoj priči, tamo je David našao utočište bežeći od Saula koji je pokušavao da ga ubije. David je prešao granice Kraljevine Izrael i stigao u priobalno područje pod vladavinom Filistejaca.

U prvoj knjizi o Samuelu piše da Saul više nije progonio Davida kada je čuo da je u filistejskom gradu.

David je tada tražio i dobio Ziklag koji je, kako piše u Bibliji, ostao posed judejskih kraljeva.


Hvala Bogu. Tek će da se otkrivaju velike stvari. A Još jedna potvrda istinitosti Reči Božije i kao istorijskog izvora.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Hvala Bogu. Tek će da se otkrivaju velike stvari. A Još jedna potvrda istinitosti Reči Božije i kao istorijskog izvora.

Jovane, problem je u tome što su dokazi, arheološki bili tu i bili poznati od ranije, nego je nekome bilo u korist da širi neistine da toga nije bilo. Dok je istina sasvim drugačija, dokumenti i materijalni artefakti drugih (samih Vavilonaca, pa onda i persijanaca) pominjali su i dokazivali da je osvajanja Jerusalema bilo.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
MILO ĐUKANOVIĆ NE ZNA ŠTA JE CRKVA JER NIJE KRŠTEN! Amfilohije progovorio o CRNOGORSKOM predsedniku

O Milu Đukanoviću, Momiru Bulatoviću, Zoranu Đinđiću, Aleksandru Vučiću, mitropolit crnogorsko-primorski govorio je za RTS.


- Milo Đukanović je čovek politike, on ne zna šta je crkva, ne može ni znati kad nije kršten, kaže mitropolit crnogorsko-primorski. Apsolutna je laž da bih ja mogao da budem crnogorski patrijarh, to jedino ako bih izgubio pamet, savest i svest - kaže episkop Amfilohije.



Kada je Milo Đukanović ove godine najavio da će raditi na obnovi autokefalne crnogorske crkve, Amfilohije je poručio – to je prvi put u istoriji da ateista hoće da pravi crkvu.


Mitropolit crnogorsko-primorski kaže da se suštinski ne vidi da se dogodila bilo kakva promena u međuvremenu.


- Ta ideja da država stvara crkvu, i to sekularna država, to ja zaista jedinstveni fenomen. Nisam imao prilike da razgovaram i da se sretnem s njim nakon što je izneo tu ideju, iako sam želeo, pokušavao sam da neposredno sa njim, stupim u kontakt, međutim, on je čovek valjda i prezauzet, i nije došlo ni do kakvog susreta. Mi smo se sreli lično poslednji put pre dve godine, ali onda nije bilo ni reči o ovome - kaže Amfilohije u razgovoru za RTS u Manastiru Morači.

Esspreso

Ja mislim da vi obojica ne znate šta je crkva.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
OPŠTA TUČA POD OSTROGOM! KAMENICE, BIBER SPREJ, PESNICE! Incident na parkingu kod pravoslavne svetinje!
Baranin Anes Čičić tvrdi da su ga prošle subote, na parkingu ispred donjeg manastira Ostrog, pretukla dvojica službenika Turističke organizacije Danilovgrad Radule Pavličić i Stefan Vukadinović, međutim, direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević, kaže da je istina drugačija


Dragojević kaže da su se njihovi zaposleni branili od vlasnika Turističke agencije “Mona” koji ih “godinama maltretira, provocira i nasrće” na njih kako bi izbegao plaćanje izletničke takse.
Iz Uprave policije odgovorili su “Vijestima” da im Čičić nije prijavio napad, ali da su zaposleni u TO Danilovgrad njega prijavili dan pre incidenta, ali i tog dana.
"A.Č. nije podneo prijavu OB Danilovgrad. S.V. je 16. 8. 2019. godine, u svojstvu radnika TO Danilovrad, pristupio u Odeljenje bezbednosti Danilovgrad i podneo prijavu protiv A.Č. iz Bara, vlasnika TO Mona, u kojoj je naveo da ga je A.Č. uznemiravao i fizički napao na radnom mestu, na naplatnom punktu Vrela. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti, te da se radi o prekršaju iz Zakona o javnom redu i miru", odgovoreno je iz UP.
Objasnili su da ih je dan kasnije Vukadinović obavestio da ponovo imaju probleme sa Čičićem, u mestu Ostrog, i da je došlo i do tuče.
- Službenici OB Danilovgrad su odmah otišli na lice mesta i u službene prostorije doveli aktere događaja - A.Č, S.V. i R.P. dok je naknadno kao svedok u službene prostorije pristupio i B.Z. Od svih ovih lica su uzete izjave. I o ovom događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici koji je naložio prikupljanje dodatnih obaveštenja, dok će se o kvalifikaciji naknadno izjasniiti - pojasnili su iz Uprave policije.

Čičić je juče u telefonskom razgovoru novinarki “Vijesti” rekao da je netačno da nije podneo prijavu i da policija sa TO Danilovgrad pokušava da “izrežira nešto” kako bi on ispao kriv.
- Čak nisu saslušali ni svedoke iz autobusa, ali ni ostale turiste i vozače drugih autobusa koji su bili tu - rekao je on.

INFORMER
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Iako nije u mom stilu da postavljam ovakve "vesti" po forumu, indikativni su komentar na ovu vest. Veoma indikativni

Pravoslavni vernici ne bi trebalo da vežbaju jogu: Da li je ona i koliko opasna po našu veru? VIDEO
Paroh lokalne crkve u Kovilju za televiziju Prva potvrdio je da se obaveštenje nalazilo okačeno na vratima crkve.

IZVOR: B92 SREDA, 21.08.2019.

U obaveštenju koje su oni koji su ga videli podelili na društvenim mrežama piše sledeće:

"Molimo vernike parohije gornjokoviljske da ne posećuju časove joge ili slične seanse. Joga je usko vezana za religiju dalekoistočnih naroda i nije nimalo bezazlena već može prouzrokovati duhovne i duševne probleme".

Ova vest je podelila javnost, pa tako neki od naših sugrađana misle da je treba izbegavati i da vernici ne treba da idu na časove joge, dok ima i onih koji ističu da na jogu gledaju kao na sport i da za njih ona nije povezana sa religijom.

Tatjana Belobradić bavi se medicinskim naukama i dugo vremena vežba jogu. Za nju ovaj trening nema nikakve veze sa religijom.

"To definitivno nije sekta. U današnje vreme razvoja fitnesa svi su svoje programe prilagodili fitnesu. Tako je prilagodila i joga. Shodno tome ima vežbi koje su prilagođene mnogim ljudima. Joga je meni pomogla da savladam tehnike disanja kako bih što lakše radila ostale treninge", izjavila je ona.

Srpska pravoslavna crkva i ranije je apelovala na vernike da ne vežbaju jogu. Vežbe imaju izvor u hinduizmu, neke poze predstavljaju zahvalnost hinduističkim božanstvima. Instruktori joge misle potpuno drugačije.

"Po mom mišljenju joga je vrsta sporta. Ljudi koji vežbaju u fitnes klubovima vežbaju i jogu. Ja bih jogu povezala sa fizičkom vežbom. Naravno postoji i duhovna strana, ali to je izbor svakog od nas“ rekla je Marina Milić instruktor joge.

Prema Zakonu o sportu Srbije, joga je definisana kao sport. Za sada nije zabeležen slučaj prijave joga majstora ili udruženja za pokušaj manipulacije onih koji meditiraju i vežbaju.

Izvor sam već naveo, ali ako neko nije video, jer su mu se odmah naoštrili očnjaci, evo izvora: b92.net

Što se tilče komentara, od svih 165 koliko ih za sada ima najveći broj ih je pljuvačkih. No jedan od njih je zaslužio da se postavio ovde kao primer arogancije i oholosti "Zakonomlatitelja":

Donosim ga u celosti:

"To što neki pokušavaju meditacijom i jogom, pravoslavni mistici i savremeni "evanđeoski" hrišćani pokušavaju molitvom. Ista zabluda pod različitim formama, a iza te zablude se kriju sebični hedonistički hirovima koji su samo preusmereni sa opijanja muzikom i narkoticima na opijanje osećanjima koja se izazivaju molitvom, meditacijom ili jogom. Zašto je to pogrešno? Zato što prijatna osećanja nisu u stanju da zadovolje žeđ duše, već jedino mogu da uguše čovekovu svest o unutrašnjoj ispraznosti. Nije isto osećati sreću i biti srećan. Da bi čovek postao srećan, treba mu promena, ne onoga što oseća, već onoga što jeste. A to se postiže zajednicom sa Bogom, a ne doživljajima Boga koji zapravo jesu samo oblik idolopoklonstva. Kada čovek upozna biblijskog Boga kroz zahteve zakona, tada postaje svestan potrebe za reformom unutrašnjh motiva srca, a ne za reformom osećanja koja treba uvek da ostanu adekvatna životnoj realnosti. I kada svestan potrebe za oslobođenjem od sebičnosti, gordosti i telesnosti zavapi Bogu: “Učini mi, Bože, čisto srce, i duh prav ponovi u meni.” (Psalam 51,10) dobiće odgovor Neba: “I sići će na tebe Duh Gospodnji i postaćeš drugi čovek.” (1.Sam.10,6) “I daću vam novo srce, ... i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,26-27) Za razliku od te unutrašnje reforme, opijanje osećanjima samo hrani ljudski Ego i osobu čini emotivno zavisnom, preosetljivom, ranjivom i zato depresivnom.
(Misha, 22. avgust 2019 02:38)

Podebljano u ovom komentaru, tačno definiše o kome se radi, i iz koje "zajednice" dolazi. Jedino njima, na zakon uzbuđenima na pamet pada da sve prakse stave u isti koš. Jedino njima. (To što zakon drže kako im je volja, i od njega im svetle samo senke to je druga priča).
 
Natrag
Top