Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
2.12.2016
Управа затвора у Италији обезбедила Јеховиним сведоцима простор за одржавање састанака

РИМ. Управа затвора у граду Болате, који се налази 15 километара северно од Милана, одала је признање Јеховиним сведоцима за њихов допринос друштву тако што им је обезбедила велику просторију која служи искључиво као Дворана Краљевства, то јест место где Сведоци одржавају састанке.

Директор затвора, др Масимо Паризи, рекао је да је циљ затвора Болате да помогне затвореницима да се рехабилитују: „Циљ нам је, између осталог, да затвореници поврате наду, и да бисмо то постигли, користимо разне методе. Сматрамо да духовност има веома важну улогу у томе.“ Јеховини сведоци већ 13 година имају дозволу да затвореницима нуде бесплатне библијске курсеве. Др Паризи о резултатима каже: „Са Сведоцима сарађујемо већ неколико година и труд који улажу да би проучавали Библију са затвореницима довео је до позитивних промена код неколицине њих [...] Зато смо сматрали да би било добро обезбедити простор у ком би Сведоци могли да помажу затвореницима да још више напредују.“ У последњих неколико месеци у два наврата више од 100 затвореника присуствовало је састанцима Сведока.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
2.12.2016
Управа затвора у Италији обезбедила Јеховиним сведоцима простор за одржавање састанака

РИМ. Управа затвора у граду Болате, који се налази 15 километара северно од Милана, одала је признање Јеховиним сведоцима за њихов допринос друштву тако што им је обезбедила велику просторију која служи искључиво као Дворана Краљевства, то јест место где Сведоци одржавају састанке.

Директор затвора, др Масимо Паризи, рекао је да је циљ затвора Болате да помогне затвореницима да се рехабилитују: „Циљ нам је, између осталог, да затвореници поврате наду, и да бисмо то постигли, користимо разне методе. Сматрамо да духовност има веома важну улогу у томе.“ Јеховини сведоци већ 13 година имају дозволу да затвореницима нуде бесплатне библијске курсеве. Др Паризи о резултатима каже: „Са Сведоцима сарађујемо већ неколико година и труд који улажу да би проучавали Библију са затвореницима довео је до позитивних промена код неколицине њих [...] Зато смо сматрали да би било добро обезбедити простор у ком би Сведоци могли да помажу затвореницима да још више напредују.“ У последњих неколико месеци у два наврата више од 100 затвореника присуствовало је састанцима Сведока.

To HAC odavno radi.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
U svakom zatvoru u svim zapadnim zemljama postoji kapela u kojoj svaka konfesija ima pravo da pozove zatvorenika i moze slobodno da im drzi predavanja, proucavanje Biblije i savetovanja. Uprava svakog zatvora se raduje kad god se pojeve veroucitelji bilo koje vereoisopovesti. Vise puta sam i licno ucestvovao u tome.

U Kaliforniji jedan adventista je otvorio privatni zatvor koji moze da primi oko 500 zatvorenika. Uprava tog zatvora ne prima dugorocne zatvorenike koji su osudjeni na dozivotnu robiju, nego samo one koji imaju jos da budu u zatvoru godinu ili dve. Tim zatvorenicima odrzavaju predavanja iz religije kao i razne profesionalne kurseve, kojima zatvorenike pripremaju za zivot kad izadju iz zatvora.

Mnogi od njih su izgubili sve sto su imali, cesto su doziveli razvod braka, izgubili su kuce ili stanove, zbog toga kad izadju iz zatvora, posto nista nemaju primorani su da se ponovo bave kriminalom i ubrzo budu uzvaceni i ponovo se vrate u zatvor, a na ovaj nacin uprava zatvora ih priprema da nastaver normalan zivot u slobodi.

Isto tako, uprava zatvora za svakog zatvorenika promadje njegovu crkvu (zajedicu) u mestu gde zivi i unapred je obavesti da pripreme prijem takve osobe. To se pokazalo vrlo uspesno, jer samo 5 odsto takvih zatvorenika ponovo dudu u zatvor, dok je procenat onih koji nisu tako pripremljeni za slobodu visestruko veci. Mnogi od tih zatvorenika shvate da su pogresili, priznaju svoje grehe i bivaju krsteni jos u zatvoru.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ČASNA SESTRA DOBILA PRIJETNJE SMRĆU JER JE REKLA DA MARIJA NIJE BILA DJEVICA 'Mislim da su ona i Josip bili normalan par, seks je normalna stvar!'

• AUTOR:

• Jutarnji.hr
    OBJAVLJENO:
  • 02.02.2017. u 17:01
necasna.jpg

Screenshot / YouTube

Časna sestra Lucia Caram dobila je brojne prijetnje smrću jer je javno izjavila kako je Marija vrlo vjerojatno spavala s Josipom, te da nije bila djevica, javlja britanski Guardian.

Sestra Lucia popularna je dominikanska redovnica u Španjolskoj, koja ima više od 183.000 sljedbenika na Twitteru. U nedjelju se pojavila na španjolskoj televiziji i govorila o seksu i vjeri.

- Mislim da je Marija bila zaljubljena u Josipa, i da su bili normalan par - a voditi ljubav je normalna stvar, rekla je na televiziji.

- Teško je povjerovati, i još teže to upiti. Završili smo s pravilima koje smo izmislili bez da smo se probili do prave poruke.

Caram tvrdi kako je seksualnost dar od Boga, osnovni dio svake osobe, i način samoizražavanja. No, radi se o nečemu s čim Crkva već dugo ima problema.

- Mislim da već dugo Crkva ima loš stav spram toga, i malo je to pomela pod tepih.

Nakon što je dobila brojne prijetnje i kritike, sestra Lucia se obratila javnosti priopćenjem:

- Kada su me pitali za djevicu Mariju, rekla sam da, u mom pogledu, Marija je očito voljela Josipa. Htjela sam reći da me ne bi šokiralo da su imali odnos poput normalnog para.

- Ovo je mnoge šokiralo. Ali mislim da su moja vjernost Crkvi i evanđelju i Isusovom planu jasni - kao što je jasno i da seks nije niti prljav niti nešto što bi trebalo osuditi, te da su brak i seks blagoslov.

Tagovi

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Biskup Košić blagoslovio spomen ploču ubijenim bivšim pripadnicima vojske NDH
Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak

1295 pregleda Izvor Večernji list

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
UBIJENI I CIVILI
Biskup Košić blagoslovio spomen ploču ubijenim bivšim pripadnicima vojske NDH

Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL

AUTOR:
Danijel Prerad

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u sisačkom prigradskom naselju Galdovo križ i spomen ploču s imenima 27 mještana ovog naselja koji su 15. lipnja 1946., nakon nekoliko presuda prijekog suda, strijeljani u capraškoj šumi Lasinja te se još uvijek ne zna lokacija gdje su pokopani.

Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak...

Riječ je o petoj spomen ploči koju su na sisačkom području u posljednjih godinu dana postavili članovi sisačkoga Ogranka “Hrvatskog domobrana” i županijskoga povjerenstva za obilježavanje stratišta i grobišta iz Drugog svjetskog rata.

Kod:
http://www.vecernji.hr/hrvatska/biskup-kosic-blagoslovio-spomen-plocu-ubijenim-bivsim-pripadnicima-vojske-ndh-1155429

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak...

Da su bila i djeca sa njima to ne može da ih amnestira za ono što su činili. Znamo mi da je NDH u srcu RKC. tj. njen produkt.

Natrag