Religijske vesti ( vesti vezane za religiju )

Član
Učlanjen(a)
25.03.2010
Poruka
224
Бугарска Православна Црква званично одбацује Свеправославни Сабор

Управљачко тело Бугарске Православне Цркве, Свети Синод, формално је одбацио Свеправославни Сабор и његове закључке, наведено је у саопштењу објављивљеном у Софији 29. новембра.Бугарска Православна Црква одбила да присуствује сабору, који је одржан на Криту у јуну, након што њен позив да се Свеправославни сабор одложи није дао резултата.

Бугарска Православна Црква била је једна од четири аутокефалне православне цркве које су одбиле да присуствују, Антиохијске Патријаршије, Грузијске Православне Цркве и Руске Православне Цркве.

Овај догађај на Криту није „ни Велики, ни свети, ни свеправославни“, рекао је Свети синод у својој одлуци 29. новембра.

У одлуци се напомиње да су на критском сабору присуствовали „представници медија и гости из хетеродоксних верских група (римокатоличке, протестанске, итд)“.
Напоменуто је да 33 епископа од оних који су учествовали на сабору није потписало документ о „Односима православне цркве са остатком хришћанског света“. Неки од епископа који нису потписали су истакнути православни теолози, речено је у саопштењу бугарске цркве.

Бугарски Свети синод је рекао да је прегледао документе са Крита након стручног превода од стране овлашћеног преводиоца.

Речено је да је уочено да су, документи који су кружили пре састанка на Криту делимично претрпели неке измене „, али безначајне и недовољне“ за васељенско прихватање.

Бугарска црква, укратко, одбацила је идеју о обнављању јединства хришћанства, јер – из саопштења проистиче – православна црква се никада није поделила.

Позивајући се на оне који су „лутањем у овоземаљаском свету и пали у јерес и раскол“, бугарски црква је рекла да „Једна, Света, Саборна и Апостолска Црква никада није изгубила јединство у вери и заједништву Духа Светога и не може да прихвати наводни „опоравак јединства са “другим хришћанима”, јер то јединство још увек постоји у телу Христовом и јединство и јединственост су битне дефиниције Цркве“.

Исто тако, православна црква не може да прихвати различите концепте и доктрине којима инославни оправдавају то јединство, рекао је Свети Синод Бугарски Православне Цркве.
Такође одбацује употребу речи „црква“ када се говори о другим конфесијама.
„Присуство многих цркава је неприхватљиво према догмама и канонима православне цркве.“
Након дугих критика ових ставова, Свети синод Бугарске Православне Цркве је рекао да је због неучествовања једног броја аутокефалних цркава, било организационих и теолошких грешака.

„Међутим, ми поштујемо и ценимо напоре свих организатора и учесника за њихов труд.“

Пажљиво испитивање докумената усвојених на критском сабору, „нас доводи до закључка да неки од њих садрже неслагања са православним црквеним предањем са догматског и канонског становишта Цркве, са духом и словом Васељенског и помесног сабора. „

Синод је рекао да је Бугарска Православна Црква „саставни живи део Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве.

„Као део Тела Христовог сам овај орган локалне територије Бугарске и бугарских епархија у иностранству, Бугарска Православна Црква ће и даље наставити да буде у братској евхаристији, духовном, догматском и канонском заједништву са свим осталим помесним православним црквама – како са онима који су учествовали на сабору на Криту, као и са онима који нису“, рекао је Свети Синод.

извор:the Sofia Globe

превод:Православље Живот Вечни

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nema poštovanja ni prema ljudima - živim i mrtvim, a sada ni prema deci..

Ništa ti neznaš.
Niti ćeš ikad znati jer nećeš stići saznati.
Ono što rekoh biće. To je opomena Marku da razmisli ko je njegov Bog i toga da ne svrstava među paganskog idola kao nebeska tela u vidu meseca i zvezde vojske nebeske jer od Vavilona to traje i provlači se a danas ga arapski svet obožava.
Moj Bog blagosilja Izrailja i ko dira u njega dira u zenicu božju dok Islamski bog kune Izrailja i viče da ga zatru.

Plaćeniče,razmisli malo o ovim rečima mogu koristiti tvom potomstvu,tebi neće trebati ali njima hoće pa ako im sad ne objasniš da je Isus njihov Bog izgubljeni će biti kao i ti,voliš li ti svoje potomke?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti si Taramana potpuno otišao sa razumom, i ne znaš šta pričaš, i o kakvom alahu govoriš.
Tvoje izmišljotine su užas, i njima samo sramotiš sebe.

Ovo je forum za diskusiju o religiji, na osnovu biblije, tradicije, različitih verovanja, i mišljenja, a ti si potpuno promašio koncept, i samo ti je cilj da prljavim lažima diskredituješ druge.

Neka ti je Bog u pomoći, i bude ti milostiv!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Mole se svi istom Bogu, ali postoji razlika u tumacenju Trojstva izmedju pravoslavnih i katolika, a tek o protestantima ne bih ni pricao.. Takodje po drugim pitanjima vere se razilaze..
Zar stvarno mislis da to ne moze biti dokaz istinitog i cistog ucenja?
Ja mislim da ipak moze.

Drugo treba utvrditi od kad se oganj poceo spustati, veliki raskol je nastao 1054. godine, i od tad se ni jednom katolickom poglavaru nije spustio oganj(koliko sam ja cuo), mozda upravo Bog time zeli ukazati da je pravoslavna crkva ona koja jedina ima njegovu naklonost...

Ne znam koji su ti jos argumenti, ali meni ovi nisu dovoljni da bi ja rekao da to nije podrska pravoslavnoj crkvi...
Mozes li malo detaljnije, vec si pisao o tome, a zaboravio sam sta si sve rekao..

Mire, odavno sma to istrazivao i dosao do podataka da su jevrejske vlasti u Jerusalimu poslale posmatraca da tacno vidi sta se tamo desava i kako se pojavljuje taj sveti okanj.
Vlasti su objavile da je kaludjer upalio oganj.

Ja licno ne verujem da Bog cuini cudo sa tim ognjem, jer mi izgleda besisleno. Ja mislim da je i to jos jedna prica kao i ona prica o Mitersdtvima i mnoge druge.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Jesi li srećan Laodikeja...jel ti sad srce puno????
Po tebi Vavilon gori i otpadništvo gori i tvoj guru na Orionu se raduje što neprijatelji bombarduju i pale i ratuju baš protiv Pravoslaviha vi im uopšte ne smetate...baš čudno kako islamistima i masonima tzv.Js i Adv. ne smetaju a Pravoslavni svima smetaju i zamisli tim Pravoslavim silazi oganj a drugima NEĆE...zašto laodikeja pa vama okultistima bi prvo sišao uz vašu bratiju Raselovce.Vaš zverski poredak zatire sve moralno i sveto da bi vi mogli ponosito šetati.

U tom se otkriva potpuna Taramanina pokvarenost.
Kako bi se ijedan hriscanina mogao radovati necijoj propasti?
Tarama je nadahnut demonskim duhom i nastoji da istinu pretvoti u laz!

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Sta je crkva?

Da sam vlast ne da nebi bilo satanista ovde već bi molili da izađu preko granice više nego Boga što mole ali čuli bi poznatu OSTAJTE OVDE SUNCE DRUGOG NEBA NEĆE VAS GREJATI KAO OVO jer bi od izlaska do zalaska se sunačali u kamenolomu sa čekićem od 10 kg u rukama i obavezom od 2 kubika usitnjenog kamena svaki uraditi inače bi bila debela vaspitna.

Odgovor:

Tako nam se Taramana ovde predsta vlja ko jedan od Titovih proletera, koji je vrsio tiraniju nad onima koji su drugacije verovali. Taramana ti i nemozes da se boris protiv "satanista", jer pokazujes da di ti jedan od njih.

Posto Taraman neprestano ponavlja da su adventisti masoni, evo kakvo misljenje adventisti imaju o masonskom drustvu:

Opasnost tajnih drustava
Gospodnje uputstvo ‘ne vucite u tudjem jarmu nevernika’ ne odnosi se samo na brak izmedju hriscanina i nevernika, nego i na sve saveze u kojima se stranka dovodi u prisne odnose i u kojima je sklad duha i akcija neophodan.

Gospod je objavio preko proroka Isaije: ‘Zdruzujte se narodi, ali cete se potrti. Cujte svi koji ste u daljnoj zemlji: oruzajte se, ali cete se potrti. Dogovarajte se, dogovor ce vam se razbiti’…” Isija 8,9-13.

Neki su u nedoumici da li je na mesto ako hriscanin pristupi Slobodnim zidarima i drugim tajnim drustvima. Neka svi koji postavljaju ovakva pitanja razmisle o navedenom biblijskom tekstu. AKO SMO UOPSTE HRISCANI, mi to moramo viti svuda; mi mora da razmisljamo i postujemo uputstva koja su data da bi od nas ucinila hriscane u sklsadu sa merilima Bozje reci.

Prihvativsi Hrista kao svoga Otkrupitelja, prihvatili smo uslov pod kojim se postaje Boizji saradnik. Ucinili smoi zavet s Njim da celi pripadamo Njemu, da kao verni pristavi Hristove milosti radimo na izgradnji Njegovog carstva u svetu. Svaki hriscanin se obavezuyje da posveti um, dusu i telo Onome koji je platio otkupninu za nase duse….

Iako u tim drustvima moze biti mnogo toga sto izgleda dobro, ipak je sa tim pomesano mnogo onoga zbog cega od dobra nema nikakve koristi i sto ta drusta cine stetnim po dusu…
Oni koji ne prave razliku,’ iuzmedju onoga koji sluzi Bogu i onoga koji Mu ne sluzi’ mogu da budu ocarani tim drustvima, KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOGA SA BOGOM. Medjutim, nijedan ozbiljan hriscanin ne moze da napreduje u takvoj sredini. TU NEMA ZIVOTOTVORNE ATMOSFERE NEBA. Njegova dusa je pusta i on oseca da mu je uskraceno osvezenje Svetoga Duha, kao Gelvujskoj gori rosa i kisa…

Hristos nece nikada navesti svoje sledbenike da daju zakletve koje bi ih ujedinile sa ljudima KOJI NEMAJU NISTA ZAJEDNICKOIGA SA BOGOM, koji ne stoje pod vladajucim uticajem Njegovog Svetog Duha. Jedino pravo merilo karaktera je sveti Bozji zakon i nemoguce je da se oni koji ovaj zakon cine pravilom svoga zivota povezu u tajno i srdacno bratstvo KOJI BOZJU ISTINU PRETVARAJU U LAZ I OMALOVAZAVAJU BOZJI AUTORITET…

Oni koji STOJE POD KRVLJU NATOPLJENOM ZASTAVOM KNEZA EMANUIULA NE MOGU BITI CLANOVI SLOBOIDNIH ZIDARA, NITI BILO KOJE TAJNE ORGANIZACIJE.

Pecat zivoga Bodga nece primiti niko ko odrzava takvu vezu, nakon sto je svetlost istine obasjala njegovu stazu.

Gospod kaze: ‘IZADJITE IZ NJE NARODE MOJ I ODVOJTE SE DO NECISTOTA NJIHOVIH’…

Oni koji se prepustaju zelji za stupajnjem u neki savez, IZVRSAVAJU PLAN NEPRIJATELJA. Za uzrokom ce doci i posledice.” Elen Vajt, Evangelizam, p.618-623, originala; a 465- 468 prevod.

Ovo odprilike izrazava mislnjene Adventista o Slobodnom zidarstvu.

Ako ste procitali ovu izjavu, opnda sami mozete da vidite koliko je Tramana posten kad adventiste naziva masonima?

Poslednja izmena:
Natrag