Rekonstrukcija stadiona u Subotici

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Rekonstrukcija stadiona u Subotici gotova do kraja oktobra


Rekonstrukcija gradskog stadiona u Subotici biće završena do kraja oktobra, najavio je danas član Gradskog veća zadužen za sport Nemanja Simović.
On je zajedno sa gradonačelnikom Subotice Modestom Dulićem obišao radove na sanaciji zapadne tribine stadiona, vredne tri miliona dinara, koje izvodi subotička "SMB gradnja".


sp-spartak_620x0.jpgSimović je podsetio da su radovi na sanaciji zapadne tribine najavljeni 30. avgusta, da podrazumevaju postavljanje nove betonske podloge na oba krila zapadne tribine, te da bi trebalo da budu završeni do kraja oktobra.

- Rekonstrukcija stadiona je naš prioritet, nakon što smo igradili zatvoreni bazen i stonoteniski centar, rekontruisali terene u Prvomajskoj ulici i u Dudovoj šumi. Mislim da će svi posetioci stadiona u narednim danima svedočiti tome da on dobija sve lepši izgled -rekao je Simović.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić izjavio je da se nakon radova na sanaciji dva krila zapadne tribine, planira i postavljanje stolica, koje zavisi od Fudbalskog saveza Srbije, zatim će uslediti radovi na severnoj, a potom i južnoj tribini, koje će biti takođe sanirane, ali neće biti postavljene stolice, pošto je to prostor rezervisan za najvatrenije navijače.

Prema njegovim rečima, u perspektivi je i postavljanje reflektora.

- Na ovaj način stvorićemo preduslove da klubovi sva domaćinstva, kada su u pitanju evropska takmičenja, sprovode u skladu sa propisima, kao i to da se ne desi skandal da muški i ženski fudbalski klubovi Spartak utakmice nacionalnog prvenstva igraju van Subotice - rekao je Dulić.

Na Gradskom stadionu u Subotici svoje mečeve, kao domaćini, igraju Spartak Zlatibor voda i ženski fudbalski klub Spartak.

Rekonstrukcija stadiona usledila je nakon najava iznetih od strane fudbalskih zvaničnika tokom leta da se u Subotici, zbog stanja stadiona, neće moći igrati mečevi najjačeg domaćeg fudbalskog takmičenja za muškarce, odnosno žene.

Danas je gradski stadion obišla i delegacija iz UEFA pred današnju utakmicu Lige šampiona u fudbalu za žene između ŽFK Spartak i švedskog Geteborga, koji su takođe dali zeleno svetlo da se utakmice tog takmičenja mogu igrati na Gradskom stadionu u Subotici.


Izvor:
Novosti.rs
 
Top